Ο πόλεμος στην Ουκρανία: Τι θέλουν οι εμπλεκόμενοι και τι επιφυλάσσει το μέλλον;

Κατά τη διάρκεια αυτής της τρέχουσας σχετικής μείωσης των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, η ηρεμία πριν από την καταιγίδα θα λέγαμε, μπορεί να είναι χρήσιμο να αναλογιστούμε τους στόχους των διαφόρων γεωπολιτικών παραγόντων, είτε δηλώνονται φανερά είτε επιδιώκονται κρυφά. Αυτό μπορεί να μας επιτρέψει να κάνουμε κάποιες εικασίες για το πώς μπορεί τελικά να εξελιχθούν τα γεγονότα.

Του Eric Arthur Blair για το blog Saker / Παρουσίαση Freepen.gr

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΡΩΣΙΑ;

Το μέρος του οποίου οι ανοιχτά δηλωμένοι στόχοι φαίνεται να ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τους defacto του στόχους φαίνεται να είναι η Ρωσία, η οποία κατά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δήλωσε πως ήθελε την αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την αυτονομία του Ντονμπάς (σεβασμό στα δικαιώματα των Ρωσόφωνων) και τη μακροπρόθεσμη ουδετερότητα της Ουκρανίας χωρίς πιθανότητα να είναι μέρος του ΝΑΤΟ, είτε defacto (όπως είναι σήμερα) είτε dejure. Το τελευταίο είναι σιωπηρά το αδιαίρετο της ασφάλειας, η εγγύηση ότι οι πύραυλοι μέσου βεληνεκούς των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ή οι λεγόμενοι αντιβαλλιστικοί πύραυλοι (που στην πραγματικότητα μπορούν να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές και να λειτουργούν ως INF) δε θα σταθμεύσουν ποτέ στο ουκρανικό έδαφος. Το ρωσικό καθεστώς της Κριμαίας δεν ήταν ποτέ διαπραγματεύσιμο.

Τρέχουσα κατάσταση: έχοντας επιχειρήσει πολλές φορές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αλλά επανειλημμένα αποκρούστηκε από τα Ολιγαρχικά Κράτη της Αμερικής / Ουκρανία / ΝΑΤΟ (εφεξής αποκαλούμενο OUN) σχετικά με όλες τις παραπάνω ανησυχίες, και αντιμετωπίζοντας τη συνεχιζόμενη γενοκτονική επίθεση από το OUN κατά του Ντονμπάς, η Ρωσία αναγκάστηκε να καταλάβει και να αποναζιστικοποιήσει μεγάλο μέρος της Ανατολικής/Νοτιοανατολικής Ουκρανίας για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους πολίτες και την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας, ανακαλύπτοντας στην πορεία περισσότερα από 30 εργαστήρια βιοπαθογόνων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας που είχαν χρηματοδοτηθεί από τις ΗΠΑ (όπως παραδέχτηκε η ίδια η droolin' Nuland):

https://russiaun.ru/en/news/271022_nb

https://www.listennotes.com/podcasts/china-rising-radio/wests-wmd-bioweapon-war-2-fXVCI5yUn/

Τα επόμενα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν στις τέσσερις απελευθερωμένες περιφέρειες (Ντονέτσκ, Λούγκανσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ένταξης στη Ρωσία. Ως εκ τούτου, η διασφάλιση της ασφάλειας αυτών των περιοχών στο διηνεκές αποτελεί πλέον προτεραιότητα. Φαίνεται πιθανό πως η πλειοψηφία του πληθυσμού στη Ρωσία θα απαιτήσει επίσης την απελευθέρωση της Οδησσού (η οποία έχει τεράστιο αριθμό ρωσόφωνων, συνεχώς υπό βίαιη απειλή από τους Ουκροναζί. Θυμηθείτε ότι 48 Ρωσόφωνοι σκοτώθηκαν από τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό το 2014 από τους Ukronazis). Η Οδησσός ήταν ιστορικά μια ρωσική πόλη. Η επιστροφή της Οδησσού στη Ρωσία θα συρρικνώσει την εναπομείνασα επικράτεια της Ουκρανίας σε μια φτωχή στεριανή κατάσταση, αν συνεχίσει να υπάρχει.

Υπήρξε μια εποχή που η Ουκρανία είχε μια από τις μεγαλύτερες προοπτικές από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος, με μεγάλες, εύφορες στέπες που παράγουν τεράστιες ποσότητες σιτηρών για εξαγωγή, με την κερδοφόρα θέση ως ενεργειακού κόμβου για τη διανομή ρωσικού φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη και βάση για τη βαριά βιομηχανία στο Ντονμπάς. Όλα αυτά έχουν πλέον χαθεί (όπως πιθανότατα θα είναι η υπόλοιπη πρόσβαση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα) εξαιτίας ενός βίαιου διεφθαρμένου φασιστικού καθεστώτος μαριονέτας που εγκατέστησαν οι ΗΠΑ. Το πρώην καλάθι με ψωμί της Ευρώπης είναι τώρα το καλάθι της Ευρώπης.

Επί του παρόντος, η Ρωσία ξεκαθαρίζει τα χάλια από την Ουκρανία, ρίχνοντας 3 φορές περισσότερους πυραύλους στην Ουκρανία καθημερινά από αυτούς που μπορεί να συγκεντρώσει η Ουκρανία (20.000 έναντι 7.000 σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Doug MacGregor). «Οι περισσότεροι πύραυλοι που εκτοξεύονται από την Ουκρανία είναι αντιπυραυλικοί πύραυλοι εδάφους-αέρος» (πολλοί είναι απαρχαιωμένοι S-300, ένας υποτίθεται ότι «παρέστρεψε» στην Πολωνία, σκοτώνοντας δύο πολίτες). Το OUN συνεχίζει επίσης να βομβαρδίζει την κατεχόμενη από τη Ρωσία πυρηνική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Ζαπορίζια, ακόμη και ενώ επιμένει πως οι Ρώσοι βομβαρδίζονται μόνοι τους.

Όσον αφορά τις προηγούμενες ρωσικές «υποχωρήσεις» από το Χάρκοβο και το Χερσώνα, δείτε την υποσημείωση μου, για να τοποθετήσετε αυτά τα γεγονότα στη σωστή ιστορική προοπτική.

Προς τα πού από εδώ; Οι Ρώσοι άρχισαν να στοχεύουν σοβαρά τις υποδομές της Ουκρανίας (ηλεκτρισμός, νερό κ.λπ.) μόλις οκτώ μήνες στην SMO (special military operation), μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του OUN κατά των αγωγών Nordstream και της γέφυρας Kerch. Όταν το OUN έστειλε drones μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου που προηγουμένως είχε καθοριστεί για ειρηνική εξαγωγή σιτηρών, προκειμένου να επιτεθεί στο ρωσικό στόλο στη Σεβαστούπολη, οι Ρώσοι προχώρησαν στη συνέχεια στην κατεδάφιση ακόμη περισσότερων ουκρανικών υποδομών. Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: γιατί η Ρωσία δεν έχει ακόμη καταστρέψει το 100% της ουκρανικής υποδομής, κάτι που θα μπορούσε εύκολα να είχε κάνει πριν από μήνες; Για τους Αμερικανούς αναλυτές, αυτό ήταν ένας γρίφος, επειδή η συνήθης πρακτική των ΗΠΑ ήταν πάντα η πλήρης καταστροφή ζωτικής σημασίας μη στρατιωτικής υποδομής από την πρώτη μέρα, όπως στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας ή του Ιράκ ή της Λιβύης. Πιθανές εξηγήσεις για τη ρωσική επιφυλακτικότητα είναι:

  • Η Ρωσία έχει πολύ μεγαλύτερη ανησυχία και σεβασμό για τις ζωές των αμάχων από ό,τι είχαν ποτέ οι ΗΠΑ, σίγουρα πολύ περισσότερο από τους τρομοκράτες Ukronazis – οι οποίοι βομβάρδιζαν σκόπιμα περιοχές αμάχων στο Donbass τα προηγούμενα οκτώ χρόνια.
  • Η πλήρης διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στην Ουκρανία θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην εγκατάλειψη όλων των πόλεων της δυτικής Ουκρανίας και σε μαζική έξοδο τουλάχιστον 8 εκατομμυρίων Ουκρανών στις χώρες της Δύσης. Αυτό, μαζί με τις οικονομικές και ενεργειακές δυσκολίες που πλήττουν τώρα τη Δυτική Ευρώπη (ως αποτέλεσμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που έχουν γυρίσει μπούμερανγκ), θα οδηγήσει σε μαζικές κοινωνικές αναταραχές, πιθανώς ακόμη και στην κατάρρευση ορισμένων δυτικοευρωπαϊκών χωρών. Αυτή η φρικτή προοπτική είναι ένα τεράστιο διαπραγματευτικό χαρτί που κατέχει η Ρωσία στη Δύση και είναι ένα τεράστιο κίνητρο για το OUN να μιλήσει για ειρήνη τώρα, πριν ξεκινήσουν τα χειρότερα αποτελέσματα του Χειμώνα.
  • Όπως φαίνεται παραπάνω, θα είναι εξαιρετικά εύκολο για τη Ρωσία να ερημώσει ολόκληρη την Ουκρανία μέχρι το Lviv, κάτι που θα πετύχει τον στόχο της αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αυτή την στιγμή, ακόμη και χωρίς να περάσει ούτε ένας Ρώσος στρατιώτης δυτικά του ποταμού Δνείπερου. Ωστόσο, φαίνεται πως η προτιμώμενη επιλογή της Ρωσίας είναι να επιτύχει την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας χωρίς ερήμωση του πληθυσμού, ώστε να μην προκληθούν υπερβολικές δυσκολίες στους πολιτιστικούς τους συγγενείς.

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ;

Ως «Ευρωπαίοι» πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ των λεγόμενων «ηγετών» της Ευρώπης και των απλών λαών της Ευρώπης. Οι πρώτοι είναι εντελώς διεφθαρμένοι, αγορασμένοι και πληρωμένοι και από τις τσέπες των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ. Οι τελευταίοι είναι σε μεγάλο βαθμό ανίδεοι και υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης τους για να υιοθετήσουν το ανόητο αντιρωσικό μίσος και φανατισμό. Από όσο μπορεί να φανεί αυτή την στιγμή, ακόμα κι αν ο ευρωπαϊκός λαός μπορούσε να συνδυάσει μια αόριστα συνεκτική ιδέα για το τι μπορεί ή δεν μπορεί να θέλει, οι επιθυμίες τους είναι εντελώς άσχετες. Δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα, εκτός και αν μπορέσουν να ανατρέψουν τις ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ κυβερνήσεις - μαριονέτες τους και να εγκαταστήσουν ηγέτες που εργάζονται πραγματικά προς τα συμφέροντά τους. 

Οι λύσεις στα ευρωπαϊκά προβλήματα είναι απλές: αντιστροφή όλων των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, να ζητήσουν να τους παραδοθεί φυσικό αέριο μέσω του Nordstream 2B και να επισκευαστούν οι άλλοι 3 αγωγοί και να συμφωνήσουν στην πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας με απομάκρυνση όλων των Ναζί και όλων των «συμβούλων» του ΝΑΤΟ. Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αποτρέψετε τη Ρωσία από το να ανοίξει μια πύλη προσφύγων Ukro στη Δύση. 

Η λογική είναι απίθανο να επικρατήσει επειδή τα μικρόβια ιδιαίτερα φαίνονται να είναι άκρως ανόητα και χωρίς ράχη. Οπότε η συμβουλή μου προς τα μικρόβια είναι η εξής: ετοιμαστείτε για μια καταιγίδα γεγονότων: βιομηχανική και οικονομική κατάρρευση και μια μαζική εισροή προσφύγων που θα πρέπει να υποστηρίξετε με τη φθίνουσα φορολογική βάση σας και τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ;


Αυτό δεν είναι πιο σχετικό από τις επιθυμίες του flotsam [ένα βιντεοπαιχνίδι προσομοίωσης] που πετιέται από μια φουρτουνιασμένη θάλασσα.

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ;

Υπάρχει μια τεράστια αποσύνδεση μεταξύ των επίσημα δηλωμένων στόχων και των κρυφά επιδιωκόμενων στόχων των ΗΠΑ, όπως αρμόζει σε μια διπρόσωπη «μη ικανή για συμφωνία» ιμπεριαλιστική ολιγαρχία. Η επίσημη γραμμή από τις ΗΠΑ είναι πως συμμετέχουν σε έναν ευγενή αγώνα για να «ελευθερώσουν» την Ευρώπη από το να κρατηθεί ως όμηρος από έναν «αναξιόπιστο» πάροχο ενέργειας, τη Ρωσία, και ότι αυτή είναι μια παγκόσμια αντιπαράθεση μεταξύ δυτικών «δημοκρατικών» και ανατολικών αυταρχικών» καθεστώτα για το μέλλον του κόσμου. Αυτό είναι φυσικά ολοκληρωτική μαλ@κία. Στην πραγματικότητα, ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα. Όλες οι ενέργειες των ΗΠΑ σε σχέση με τη Ρωσία και την Ουκρανία, που χρονολογούνται όχι μόνο από το 2014 αλλά από το 1991, ήταν απατηλές, οι ΗΠΑ επικεντρώνονται απόλυτα στην υποδούλωση, όχι στην απελευθέρωση της Ευρώπης (να κρατούνται μόνιμα κάτω από το τζακμπότο της ηγεμονίας των ΗΠΑ). Η Ρωσία ήταν πάντα ένας απολύτως αξιόπιστος προμηθευτής φθηνής ενέργειας στην Ευρώπη και οι ολιγαρχικές Πολιτείες της Αμερικής είναι εντελώς αντιδημοκρατικές: παραμελούν την ευημερία των πολιτών τους ενώ δωρίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων στο MIC των ΗΠΑ. Ο «αυταρχικός» Πούτιν ήταν πάντα προσεκτικός για να απευθύνει τις επιθυμίες του ρωσικού κοινού (μέσω της Δούμας) και τις επιθυμίες των πλειοψηφικών πληθυσμών της Κριμαίας και του Ντονμπάς (μέσω δημοψηφισμάτων, τα οποία διεξήχθησαν πολύ καλύτερα και πιο θεμιτά από τον πρόσφατες ύποπτες και σκανδαλώδεις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ (https://podbay.fm/p/the-duran-podcast/e/1668956802).

Ορισμένοι βραχυπρόθεσμοι στόχοι των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ, όσον αφορά τη δολιοφθορά της πώλησης ρωσικής ενέργειας στην Ευρώπη και την παροχή σιδηροδρομικών γραμμών στους Ευρωπαίους για να αγοράσουν πολύ ακριβό αμερικανικό LNG, φαίνεται να ήταν επιτυχείς. Ωστόσο, αυτό δε θα λειτουργήσει μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα, επειδή το ακριβό κατακερματισμένο LNG δεν μπορεί ποτέ να παράγει βιομηχανικά προϊόντα οικονομικά ανταγωνιστικά με προϊόντα που κατασκευάζονται με πολύ φθηνότερη ενέργεια π.χ. από την Κίνα χρησιμοποιώντας ρωσικό αέριο με σωλήνες. Ως εκ τούτου, η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη κατάρρευση της γερμανικής βιομηχανικής οικονομίας είναι βέβαιη (επομένως δε θα μπορέσουν τελικά να αγοράσουν ακριβό LNG των ΗΠΑ) εάν τα μικρόβια συνεχίσουν αυτόν τον ανόητο δρόμο. Είχα αφιερώσει προηγουμένως ένα άρθρο στα πραγματικά κίνητρα των νεοσυντηρητικών και των ολιγαρχών των ΗΠΑ που έχουν κατακτήσει την πολιτική των ΗΠΑ.

Οι μεσοπρόθεσμες τακτικές και στόχοι των ΗΠΑ ήταν οι εξής: η κατάσχεση περισσότερων από 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων ρωσικών συναλλαγματικών διαθεσίμων και η επιβολή οικονομικών κυρώσεων (πάνω από 10 χιλιάδες μέχρι στιγμής) που θα μετέτρεπαν το «ρούβλι σε συντρίμμια» (όπως δήλωσε ο νυσταγμένος Τζο) και θα πυροδοτούσαν τη ρωσική οικονομική κατάρρευση. Αυτό θα δημιουργούσε δημόσια αναταραχή στη Ρωσία που θα επέτρεπε σε μια έγχρωμη επανάσταση που χορηγείται από τις ΗΠΑ να καθαιρέσει τον Πούτιν υπέρ μιας καθορισμένης μαριονέτας από τις ΗΠΑ (ηχώ του «Ο Γιατς είναι ο τύπος μας, γαμώ την ΕΕ» της Νούλαντ). Οι επαναστάσεις του Astroturf είναι μια παλιά τακτική που λαμβάνεται απευθείας από το βιβλίο παιχνιδιού της CIA, που χρονολογείται από τις γελοιότητες του Kermit Roosevelt στην Τεχεράνη. Η εμπλοκή της Ρωσίας σε ένα μακροχρόνιο πόλεμο εξοικονόμησης πόρων στην Ουκρανία, που διαπράχθηκε από Αμερικανούς τρομοκράτες πληρεξούσιους, σχεδιάστηκε για να αποδυναμώσει τη Ρωσία, όπως παραδέχτηκε τόσο ξεκάθαρα ο Lloyd "Raytheon" Austin. Ο Στίνκιν' Μπλίνκεν παραδέχτηκε επίσης πως η κατάσταση στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, όπως ακριβώς είχε φωνάξει για το πώς ο βομβαρδισμός του Nordstream αντιπροσώπευε μια «τεράστια ευκαιρία» για τις ΗΠΑ να πουλήσουν LNG στην Ευρώπη.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος των ΗΠΑ θα ήταν τελικά ο κατακερματισμός της Ρωσίας σε μικρότερα κράτη (όπως ακριβώς η ΕΣΣΔ είχε προηγουμένως διαλυθεί, μετά την εμπλοκή της σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο εξοικονόμησης πόρων στο Αφγανιστάν, που διαπράχθηκε από πληρεξούσιους τρομοκρατών των ΗΠΑ). Αυτές οι μικρότερες δημοκρατίες της μπανάνας μετά τη Ρωσία θα είχαν η καθεμία ηγέτες-μαριονέτες διορισμένους από τις ΗΠΑ, οι οποίοι στη συνέχεια θα απέτρεπαν την πρωτοβουλία «Belt and Road» της Κίνας, του επόμενου στόχου των νεοσυντηρητικών των ΗΠΑ. Όλη αυτή η δόλια σκανδαλολογία έχει περιγραφεί σε πολλά έγγραφα της δεξαμενής σκέψης της Beltway, ειδικά σε αυτό της εταιρείας Rand.

Όχι μόνο απέτυχε κάθε ένας από αυτούς τους στόχους των ΗΠΑ, αλλά απέτυχαν θεαματικά. Ιδιαίτερα αστείο είναι να μυρίζει η πολιτική της Yellin «ανώτατο όριο τιμών πετρελαίου», η οποία αγνοείται από όλους. Η μόνη λογική στρατηγική είναι η διαπραγμάτευση ειρήνης με τη Ρωσία. Ωστόσο, η θέση των ΗΠΑ παραμένει επί του παρόντος αμετάβλητη: οποιοσδήποτε ειρηνικός οικονομικός δεσμός μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας πρέπει να σαμποτάρεται πάση θυσία, γιατί θα δημιουργούσε ένα οικονομικοβιομηχανικό μεγαθήριο που, μαζί με την Κίνα, θα περιόριζε τις ΗΠΑ σε ασχετοσύνη στο παγκόσμιο στάδιο. Η μόνη δικαιολογία που έχει η Γερμανία για να «κυρώσει» το ρωσικό αέριο σήμερα είναι η λεγόμενη «επιθετικότητα» της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εάν επιτευχθεί ένα ειρηνικό αποτέλεσμα στην Ουκρανία, δε θα υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τη Γερμανία να αρνηθεί στον εαυτό της το ρωσικό αέριο. Ως εκ τούτου, από το POV των Η.Π.Α. η ειρήνη στην Ουκρανία πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία. Η συνέπεια της άρνησης επίτευξης μιας ειρηνικής διευθέτησης, της επίμονης συνέχισης των πιέσεων με πυραύλους κατά των Ρώσων, θα είναι η εξής: η πλήρης και ολοκληρωτική καταστροφή της Ουκρανίας από τη Ρωσία, με μαζική ροή προσφύγων στη Δυτική Ευρώπη. Ενδιαφέρονται στις ΗΠΑ εάν υπάρχουν οικονομικές και ανθρωπιστικές καταστροφές που δημιουργούνται (και γίνονται) στη Δυτική Ευρώπη; Με τίποτα. Όχι μόνο οι ΗΠΑ είναι χαρούμενες που πολεμούν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, αλλά και οι ΗΠΑ είναι χαρούμενες που πολεμούν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ευρωπαίο.

Η ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ:

Η Τουρκία είναι μακροχρόνιο μέλος του ΝΑΤΟ. Οι αναγνώστες θα θυμούνται από την ιστορία ότι η τοποθέτηση πυρηνικών πυραύλων των ΗΠΑ στην Τουρκία ήταν ο καταλύτης για την κουβανική πυραυλική κρίση του 1962. Σήμερα, η Τουρκία και το OUN περιγράφονται καλύτερα ως «frenemies» [φίλοι-εχθροί], που τώρα κλίνουν να γίνουν εχθροί. Οι ΗΠΑ βλέπουν την Τουρκία ως αναξιόπιστο σύμμαχο και στεναχωρήθηκαν ιδιαίτερα από την τουρκική επιμονή να αγοράζει ρωσική ενέργεια σε ρούβλια, να συνεχίζει να τιμάει τις συναλλαγές της Mir και την πρόθεσή της να γίνει ρωσικός κόμβος φυσικού αερίου, τροφοδοτώντας τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω του αγωγού Turkstream. Ο Ερντογάν πιστεύει ακράδαντα ότι η απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του το 2016 διαπράχθηκε από Γκιουλενιστές που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ. 

Η πρόσφατη τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που σκότωσε 6 και τραυμάτισε 81 εντοπίστηκε σε ένα άτομο που οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν Κούρδισσα από τη βόρεια Συρία, πληρεξούσια των Αγγλοσιωνιστών. Δε γνωρίζουμε αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως οι Τούρκοι πιστεύουν ότι αυτό είναι αλήθεια και είναι σίγουρα συνεπές με την ιστορία των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν τρομοκράτες πληρεξούσιους. Ως εκ τούτου, όταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το βομβαρδισμό, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών την απέρριψε κατηγορηματικά, λέγοντας πως η Τουρκία ήξερε ποιος το έκανε, εκφράζοντας την αποστροφή για μια τέτοια υποκρισία των ΗΠΑ. Όλες οι αλληλεπιδράσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία τα τελευταία χρόνια την ωθούσαν πιο κοντά στη Ρωσία και τις χώρες BRICS+.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι ΗΠΑ είναι το χειρότερο τρομοκρατικό κράτος στον κόσμο, αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη απειλή παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου για τον καθένα μας (συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών) – που θα μπορούσε να προκαλέσει την ανθρώπινη εξαφάνιση. Το να είσαι εχθρός των ΗΠΑ είναι επικίνδυνο, αλλά το να είσαι σύμμαχος (ειδικά αν είσαι μικρόβιο ή Ukie) είναι μοιραίο. Οι Τούρκοι το ανακαλύπτουν προς θλίψη τους και σοφίζονται.

Υποσημείωση: Τα αγγλοευρωσιωνιστικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και οι γνώστες τους πάντα κράζουν δυνατά κάθε παροδική νίκη που «κερδίζουν» οι πληρεξούσιοι του Ukie, ενώ επιδεικνύουν μια βαθιά άγνοια της ιστορίας, της στρατηγικής και της πραγματικότητας. Ο στρατηγός Surovikin είναι λογικός. Έχοντας την επιλογή ανάμεσα στο να κρατηθεί επισφαλώς στην πόλη Kherson που βρίσκεται στη «λάθος» πλευρά του ποταμού (που μπορεί και θα ανακαταληφθεί αργότερα) και στη διατήρηση της ζωής των Ρώσων στρατιωτών, επέλεξε τους στρατιώτες του. Όλοι οι άμαχοι που εκτιμούσαν την προστασία της Ρωσίας απομακρύνθηκαν. Οι ιδεολόγοι των Ukie που προτιμούν να παγώσουν και να λιμοκτονούν αυτόν τον χειμώνα σε μια εκσπλαχνισμένη πόλη επιτράπηκε να μείνουν.

Αυτό απηχεί την πολύ υψηλότερη κατάσταση του 1812 όταν ο στρατηγός Kutuzov έπρεπε να επιλέξει μεταξύ της Μόσχας και του στρατού του και επέλεξε τον στρατό του. Επέτρεψε στον Ναπολέοντα να βαδίσει στη Μόσχα, από την οποία είχαν αφαιρεθεί όλοι οι πόροι που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τους Γάλλους, οι οποίοι τελικά έπρεπε να αποσυρθούν, επιτρέποντας στις ρωσικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν τη Μόσχα. Οι Ρώσοι έσφαξαν τους Γάλλους καθώς αποσύρονταν. Οι σημερινές δυνάμεις Ukie/ΝΑΤΟ είναι τακτικά και στρατηγικά πολύ πιο ανόητες από τον Ναπολέοντα.

Θυμάστε τη «μαζική νίκη» των Ukies που προχώρησαν σε άδεια μάντρα αγελάδων στην περιφέρεια Kharkov πριν από λίγο καιρό; Οι Ρώσοι είχαν οργανώσει μια τακτική απόσυρση* και δεν είχαν σχεδόν καθόλου απώλειες, αλλά παρέσυραν τους Ukies σε ανοιχτό έδαφος όπου οι Ukies κάθονταν ως πάπιες στο ρωσικό πυροβολικό και τους πυραύλους. Οι Ukies είχαν περίπου 8000 νεκρούς. Με μια τόσο μεγάλη «επιτυχία», είναι απλώς θέμα χρόνου οι Ukies να αυτοκτονήσουν στο δρόμο τους προς την ετοιμοθάνατη νίκη.

(* αυτή ήταν μια κλασική μογγολική τακτική «απόσυρση» την οποία οι Ρώσοι του Κιέβου είχαν μάθει από την ιστορία στο μεγάλο τους κόστος, και τώρα προκάλεσαν στους Ukies με μεγάλο κόστος)

Επί τη ευκαιρία, το Κίεβο ιδρύθηκε από την αρχέγονη Ρωσία, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του ρωσικού λαού που ήταν τότε γνωστοί ως οι Ρως του Κιέβου. Αυτό είναι ιστορικό γεγονός.

Η EAB δεν είναι Ρώσος, δεν γνωρίζει Ρώσους και δεν έχει πάει ποτέ στη Ρωσία. Εμπνευσμένος από τον Τολστόι, μαθαίνει περισσότερα για τη ρωσική ιστορία μέρα με τη μέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail