Η Ουκρανία προσπάθησε να ξεγελάσει [;] το ΝΑΤΟ για να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο αφού βομβάρδισε κατά λάθος την Πολωνία

Το ΝΑΤΟ και η Ρωσία στάθηκαν για λίγο στο χείλος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου το απόγευμα της Τρίτης, αφού η Ουκρανία βομβάρδισε κατά λάθος την Πολωνία. Το περιστατικό συνέβη καθώς οι δυνάμεις της προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν εισερχόμενους ρωσικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια αυτής που περιγράφεται ως η πιο σφοδρή επίθεση της Μόσχας στην ειδική της επιχείρηση μέχρι στιγμής που κάποιοι εικάζουν πως συνέπεσε με την αποτυχία των φημολογούμενων συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός. Αντί να καταρρίψει τον ρωσικό πύραυλο, ο S-300 του Κιέβου δυσλειτουργούσε και κατέληξε να πέσει στην Πολωνία, όπου σκότωσε δύο άτομα.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Η ουκρανική ηγεσία γνώριζε καλά τι συνέβη, αλλά αποφάσισε να διαδώσει την πιο επικίνδυνη θεωρία συνωμοσίας στην ιστορία, σε μια προσπάθεια να πυροδοτήσει κυριολεκτικά τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ζελένσκι είπε ψέματα στον κόσμο περιγράφοντας τον τυχαίο βομβαρδισμό της Πολωνίας από τις δυνάμεις του ως «ένα ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στη συλλογική ασφάλεια» και λέγοντας στο ΝΑΤΟ ότι «Πρέπει να δράσουμε». Ο Υπουργός Εξωτερικών του, με τη σειρά του, αιχμαλωτίστηκε ισχυριζόμενος πως όλοι οι ισχυρισμοί ότι η πλευρά του ευθύνεται για αυτό το περιστατικό δεν είναι παρά «ρωσική προπαγάνδα».

Προς τιμήν του, ο Μπάιντεν είπε στον Τύπο απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ρωσία ευθύνεται πως «Υπάρχουν προκαταρκτικές πληροφορίες που το αμφισβητούν. Είναι απίθανο στις γραμμές της τροχιάς να εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία, αλλά θα δούμε». Στο ίδιο άρθρο που αναφέρει τα λόγια του, το Associated Press ανέφερε επίσης τρεις ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ που είπαν ότι «οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις υποδηλώνουν πως ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις σε έναν εισερχόμενο ρωσικό πύραυλο».

Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσουμε την εκτίμηση του Μπάιντεν ούτε εκείνη των τριών ανώνυμων αξιωματούχων των ΗΠΑ. Σε τελική ανάλυση, αν κάποιος από αυτούς είχε κάποιο αξιόπιστο λόγο να υποψιάζεται ότι η Ρωσία βομβάρδισε την Πολωνία-σύμμαχο στο ΝΑΤΟ –είτε τυχαία είτε όχι–, τότε θα είχαν αντιδράσει πολύ διαφορετικά λόγω των δεσμεύσεών τους για συλλογική ασφάλεια βάσει του άρθρου 5. Σαφέστατα, όπως και με την τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream που κατά πάσα πιθανότητα πραγματοποιήθηκε από τον Αγγλοαμερικανικό Άξονα, το ΝΑΤΟ δε θεωρεί πραγματικά υπεύθυνη τη Μόσχα.

Αυτό το αντικειμενικό συμπέρασμα, το οποίο προκύπτει από τη δημόσια αξιολόγηση που δε μοιράζεται κανένας άλλος από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και επομένως δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να περιγράψει τη λεγόμενη «ρωσική προπαγάνδα», αποδεικνύει πως το Κίεβο όντως συνωμοτούσε για να ξεγελάσει το ΝΑΤΟ για την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή η συνειδητοποίηση έρχεται σε αντίφαση με τη λεγόμενη «συμβατική σοφία» της Ουκρανικής σύγκρουσης μέχρι στιγμής, καθώς το κοινό στο Golden Billion της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχε την εσφαλμένη εντύπωση πως το Κίεβο «κερδίζει».

Αν όντως συνέβαινε αυτό, τότε ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Εξωτερικών του δε θα έλεγαν ψέματα στον κόσμο κατηγορώντας τη Ρωσία αφού οι δικές τους δυνάμεις βομβάρδισαν κατά λάθος την Πολωνία, κάτι που ήταν αναμφισβήτητα μια προσπάθεια χειραγώγησης του ΝΑΤΟ ώστε να αντιδράσει άμεσα σε αυτό που σχεδόν σίγουρα θα ήταν ένας κινητικός τρόπος. Μια συμβατική επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, είτε εντός των παγκοσμίως αναγνωρισμένων συνόρων της πριν από το 2014 είτε σε εκείνες τις πρώην ουκρανικές περιοχές που επανενώθηκαν μαζί της στη συνέχεια, θα πυροδοτούσε έναν ευρύτερο πόλεμο.

Το ίδιο το γεγονός πως οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του Κιέβου κυριολεκτικά συνωμότησαν για να θέσουν σε κίνηση αυτό το αποκαλυπτικό σενάριο υποδηλώνει ότι η πλευρά τους δεν είναι τόσο σίγουρη για τα πρόσφατα επιτόπια κέρδη της όσο ισχυρίζεται δημόσια. Μάλλον, φαίνεται να φοβούνται ότι οι φημολογούμενες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα σε συνδυασμό με την περιορισμένη στρατιωτική-βιομηχανική ικανότητα των ΝΑΤΟϊκών προστάτων της να διατηρήσουν το εύρος, την κλίμακα και τον ρυθμό της βοήθειάς τους θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε αφόρητη πίεση να συμβιβαστεί με τη Μόσχα.

Αυτό είναι απαράδεκτο για την υπερεθνικιστική ηγεσία της και για εκείνους του λαού της που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου για να περιμένουν τη μέγιστη εκπλήρωση των στόχων της πλευράς τους στη σύγκρουση, η οποία μεταφράζεται σε εκ νέου κατάκτηση των περιοχών της Κριμαίας, του Ντονμπάς και της Νοβορόσια που επανενώθηκαν με τη Ρωσία. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι απίθανο ο Ζελένσκι και η κλίκα του να διατηρήσουν την εξουσία τους ενόψει λαϊκιστικών διαμαρτυριών, ειδικά εάν υπερεθνικιστικά στοιχεία της SBU υποστηρίζουν αυτό το σενάριο της Έγχρωμης Επανάστασης.

Ήταν επομένως καθαρά έχοντας κατά νου τα δικά τους πολιτικά συμφέροντα που συνωμότησαν για να ξεγελάσουν το ΝΑΤΟ για να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο λέγοντας ψέματα στους συμμάχους τους υποστηρίζοντας ότι ήταν η Ρωσία που βομβάρδισε σκόπιμα την Πολωνία και όχι οι δικές τους δυνάμεις που το έκαναν κατά λάθος ενώ προσπαθούσαν να καταρρίψουν τους πυραύλους του εχθρού τους. Με απλά λόγια, η ουκρανική ηγεσία προτιμά να διακινδυνεύσει μια πυρηνική αποκάλυψη που προκαλείται από τη θεωρία συνωμοσίας της παρά να διακινδυνεύσει να ανατραπεί μέσω μιας λαϊκής εξέγερσης που υποστηρίζεται από την SBU.  

Το δυτικό κοινό καλό θα ήταν να σταθεί σε αυτό, καθώς σημαίνει ότι αναγκάστηκαν από τις κυβερνήσεις τους να επιδοτούν αυτό που αντικειμενικά μπορεί να περιγραφεί ως μια κυριολεκτική αποκαλυπτική λατρεία θανάτου που είπε ψέματα στους ηγέτες τους σε μια προσπάθεια να τους κάνει να βομβαρδίσουν τη Ρωσία και έτσι πιθανότατα να πυροδοτήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επομένως, η ουκρανική ηγεσία αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για τον λαό της και για τη Ρωσία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι προστάτες της πρέπει επειγόντως να το αναγκάσουν να αποδεχτεί την κατάπαυση του πυρός πριν να είναι πολύ αργά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail