Βάζοντας ένα τέλος στις ανοησίες του Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Ας προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο

Πριν από μία εβδομάδα, η ουκρανική κυβέρνηση μπορεί να επιτέθηκε σκόπιμα στη γειτονική Πολωνία σε μια προσπάθεια να παρασύρει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της με τη Ρωσία. Το περιστατικό αφορούσε έναν πύραυλο που έπληξε μια μονάδα επεξεργασίας σιτηρών εντός της Πολωνίας και σκότωσε δύο αγρότες. Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατηγόρησε αμέσως τη Ρωσία για το περιστατικό, παρόλο που σίγουρα πρέπει να γνώριζε πως ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιούσε μια λεγόμενη «ψεύτικη σημαία» [προβοκάτσια] για να δημιουργήσει μια ψευδή αφήγηση για το τι είχε συμβεί. 

PHILIP GIRALDI - unz.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Κάλεσε επίσης αμέσως το ΝΑΤΟ να παρέμβει, επικαλούμενος το άρθρο 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ που απαιτεί από όλα τα μέλη της συμμαχίας να έρθουν σε βοήθεια κάθε μεμονωμένου μέλους που δέχεται επίθεση. Η επίθεση σε έναν είναι επίθεση σε όλους. Η Πολωνία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και αυτή την στιγμή φιλοξενεί μόνιμη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Τα κύρια μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, ιδιαίτερα το Associated Press και το NBC News, επανέλαβαν αμέσως την ιστορία που αφηγήθηκε ο Ζελένσκι, αλλά η αφήγηση «κατηγορήστε τους Ρώσους» άρχισε να ξετυλίγεται. Τα υπολείμματα του πυραύλου αποκάλυψαν πως ήταν τύπου που χρησιμοποιείται για αεράμυνα που βρίσκεται στο ουκρανικό οπλοστάσιο, αλλά δεν χρησιμοποιείται επί του παρόντος από τους Ρώσους, ενώ Μόσχα και Ουάσιγκτον είχαν σίγουρα πρόσβαση σε δορυφορικές εικόνες που θα έδειχναν την πραγματική διαδρομή πτήσης του πυραύλου που έπληξε την Πολωνία.

Εκείνοι στην κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης που ήθελαν να υποστηρίξουν τον Ζελένσκι άρχισαν να υποστηρίζουν ότι ο ουκρανικός πύραυλος πρέπει να παρουσίασε δυσλειτουργία για να προσγειωθεί στην Πολωνία, καθιστώντας το ένα ατυχές ατύχημα. Αλλά άλλοι πιο εξοικειωμένοι με τα χαρακτηριστικά απόδοσης του όπλου ήταν δύσπιστοι, βλέποντας κάτι πιθανώς πιο απαίσιο στην ιστορία.

Την περασμένη Πέμπτη η ιστορία είχε ουσιαστικά εξαφανιστεί σε πολλά από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, καθώς δε συμμορφωνόταν πλέον με την αποδεκτή αφήγηση πως επρόκειτο για πύραυλο εκτοξευόμενου από τη Ρωσία, κάτι στο οποίο έκτοτε ο Zelensky συνέχισε να επιμένει πως συνέβη. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ήταν στη διάσκεψη κορυφής της G-20 στην Ινδονησία εκείνη την περίοδο, προς τιμήν του, απάντησε στην είδηση ​​δηλώνοντας ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν πως ο πύραυλος προερχόταν από τη Ρωσία και ότι η προφανής τροχιά του δεν υποστηρίζουν αυτή την άποψη. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Μπάιντεν είχε εγκρίνει πρόσθετη βοήθεια 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία την ημέρα πριν από το περιστατικό στην Πολωνία.

Το μήνυμα του Μπάιντεν που επιδιώκει την αποκλιμάκωση της πιθανής κρίσης επαναλήφθηκε από το Πεντάγωνο και το προσωπικό πληροφοριών κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία «όσο χρειαστεί». Πρόσθεσε επίσης πως παρόλο που ο πύραυλος ήταν ουκρανικός, το συμβάν ήταν λάθος της Ρωσίας. Δεν εξήγησε γιατί ήταν έτσι. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προώθησε επίσης την ίδια γραμμή με τον Όστιν, σχολιάζοντας ότι το περιστατικό «πιθανότατα προκλήθηκε από έναν ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας που εκτοξεύτηκε για να υπερασπιστεί το ουκρανικό έδαφος… Αυτό δεν είναι λάθος της Ουκρανίας. Η Ρωσία φέρει την ευθύνη για αυτό που συνέβη χθες στην Πολωνία, επειδή αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου πολέμου».

Δεδομένου του γεγονότος πως ο Ζελένσκι λέει και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παρασύρει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να πολεμήσουν τη Ρωσία εκ μέρους του, πιστεύω πως το χτύπημα πυραύλων ήταν εύλογα μια σκόπιμη προσπάθεια «ψευδούς σημαίας» για την έναρξη ενός πολύ ευρύτερου πολέμου. Το ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα μπορούσε εύκολα να εξελιχθεί πυρηνικό αποκαλύπτει πόσο απερίσκεπτος μπορεί να είναι ο Ζελένσκι. Ένας ξένος διπλωμάτης χώρας του ΝΑΤΟ με έδρα το Κίεβο είπε στους Financial Times ότι «Αυτό γίνεται γελοίο. Οι Ουκρανοί καταστρέφουν την εμπιστοσύνη [μας] σε αυτούς. Κανείς δεν κατηγορεί την Ουκρανία και λένε ανοιχτά ψέματα. Αυτό είναι πιο καταστροφικό από τον πύραυλο».

Σίγουρα, ο Ζελένσκι είναι ικανός για οτιδήποτε και κανένα ψέμα δεν είναι πολύ απατηλό για τον πρώην ηθοποιό κωμωδίας που τώρα απολαμβάνει τη λάμψη της διασημότητάς του. Προσωπικότητες του Χόλιγουντ όπως ο Σον Πεν και ο Μπεν Στίλερ κάνουν ολοένα και περισσότερο προσκύνημα στο Κίεβο για να σφίξουν τα χέρια, να αγκαλιαστούν και να φωτογραφηθούν. Και το ημερολόγιο του Zelensky περιλαμβάνει επίσης μερικά ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 30 Νοεμβρίου, φέρεται να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη σε μια «ζωντανή εκδήλωση» που θα διοργανωθεί από τους New York Times με κύριους ομιλητές τους Sam Bankman-Fried, Larry Fink (CEO της Blackrock) και την Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen.

Ναι, ο Zelensky θα είναι δίπλα-δίπλα με ΑΥΤΟΝ τον Sam Bankman-Fried, εάν εμφανιστεί, ο οποίος ήταν επίσης πολύ στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό για την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης νομισματικής απάτης στην ιστορία, δημιουργώντας απώλειες για επενδυτές συνολικού ύψους πολλαπλών δισεκατομμύρια δολάρια ως συνέπεια της κατάρρευσης της συναλλαγματικής του εταιρείας FTX! Και ίσως ο Zelensky και ο Bankman-Fried γνωρίζονται ήδη. Ο Bankman-Fried υπήρξε σημαντικός οικονομικός υποστηρικτής των πολιτικών του Δημοκρατικού Κόμματος, έχοντας δωρίσει 40 εκατομμύρια δολάρια για έργα «βγάλτε την ψήφο» στον πρόσφατα εκλογικό κύκλο που ολοκληρώθηκε. Είναι δεύτερος μόνο μετά τον Τζορτζ Σόρος ως χρηματοδότης του Δημοκρατικού Κόμματος και επίσης έχει ξεχωρίσει να κάνει δωρεές για σκοπούς όπως η άνευ όρων υποστήριξη της Ουκρανίας που οι Δημοκρατικοί ευνοούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Τον Απρίλιο αυτός φιλοξένησε ένα συνέδριο στο σπίτι του 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις Μπαχάμες, στο οποίο συμμετείχαν ο Τόνι Μπλερ και ο Μπιλ Κλίντον και υπήρξε επίσης γενναιόδωρος υποστηρικτής της Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων του Αμερικανικού Ισραήλ (AIPAC).

Υπήρξε σημαντική εικασία ότι η ανεξέλεγκτη ροή δισεκατομμυρίων δολαρίων φορολογουμένων των ΗΠΑ παρείχε χρήματα μέσω της διαβόητης διεφθαρμένης κυβέρνησης της Ουκρανίας σε έναν τέλειο μηχανισμό για ξέπλυμα χρήματος μεγάλης κλίμακας. Ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson παρακολουθεί στενά την ιστορία του FTX-Ukraine και παρατηρεί ότι «Η οικονομική κατάρρευση του FTX… αποκαλύπτει στοιχεία ότι οι Δημοκρατικοί, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι, οι Ουκρανοί και η FTX οργάνωσαν ένα περίπλοκο σχέδιο οικονομικής ανταπόδοσης. Το σχέδιο περιελάμβανε πολλά υποσχόμενα μέλη του Κογκρέσου που έστειλαν χρήματα στην Ουκρανία μια βαριά συνεισφορά από έναν Δημοκρατικό ευεργέτη. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του FTX [Sam Bankman-Fried]. Μόλις τα δολάρια ΗΠΑ πιστώθηκαν στον λογαριασμό της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος Ζελένσκι και οι συνεργάτες του διέθεσαν μέρος των εσόδων για την αγορά κρυπτονομισμάτων από την FTX. Η FTX, με τη σειρά της, έστειλε μερικά από αυτά τα κεφάλαια πίσω στα συνεργαζόμενα μέλη του Κογκρέσου και της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών».

Άλλες αναφορές αποκαλύπτουν ότι ο Bankman-Fried είχε δημιουργήσει μια «συνεργασία» δωρεάς κρυπτογράφησης με την ουκρανική κυβέρνηση, η οποία παρείχε περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια σε «βοήθεια» στον Zelensky. Ο ιστότοπος της ουκρανικής κυβέρνησης που ανέφερε μυστηριωδώς ορισμένες λεπτομέρειες της συμφωνίας «εξαφανίστηκε» δύο ημέρες πριν δημοσιοποιηθεί η καταστροφή του FTX. Η ιστορία του FTX, αν αποδειχθεί ότι είναι σε μεγάλο βαθμό επαληθεύσιμη, υπογραμμίζει πόσο διεφθαρμένος είναι ένα «λάκκος χρημάτων» που ονομάζεται Ουκρανία. Ο Χάντερ Μπάιντεν παίρνει μια ασφαλή θέση σε ένα διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για να φτάσει στον πατέρα του και τώρα η Ουκρανία μπορεί να εμπλέκεται άμεσα σε μια τεράστια οικονομική απάτη. Και ο Τζο Μπάιντεν υποχρεώνεται να στείλει δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα στον απατεώνα Ζελένσκι.

Αλλά το πραγματικό ζήτημα είναι ο πόλεμος. Ακόμη και αν υποτεθεί πως η ουκρανική πυραυλική επίθεση στην Πολωνία οφειλόταν σε κάποια δυσλειτουργία, ο Ζελένσκι βγαίνει από τη διαδικασία μυρίζοντας πολύ άσχημα καθώς εργάστηκε επιμελώς για να κατηγορήσει τη Ρωσία, κάτι που προφανώς δεν είναι αλήθεια. Χρησιμοποιεί την επινοημένη αφήγησή του για να επεκτείνει δραματικά τον πόλεμο δημιουργώντας μια κατάσταση που θα έφερνε το ΝΑΤΟ απευθείας στη σύγκρουση και η οποία θα μπορούσε εύκολα να γίνει πυρηνική. Πράγματι, προσπαθεί να εξαναγκάσει τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ. Αλλά δυνητικά πολύ χειρότερο, αν ήταν μια σκόπιμη πρόκληση προβοκάτσιας για να επιτευχθεί αυτό το τέλος, η τακτική του θα πρέπει να καταδικαστεί σκληρά από όλα τα μέρη που υποστηρίζουν αυτήν την στιγμή την Ουκρανία. Πέρα από αυτό, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, επιβαρυμένα με έναν τέτοιο «σύμμαχο», θα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για να απεμπλακούν από την υποστήριξη των μαχών και να ζητήσουν μια διευθέτηση της σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων.

* Ο Philip M. Giraldi, Ph.D., είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου για το Εθνικό Συμφέρον, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος 501(c)3 που εκπίπτει από φόρους (Federal ID Number #52-1739023) που επιδιώκει μια εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ που βασίζεται περισσότερο στα συμφέροντα στη Μέση Ανατολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail