Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει την Ιταλία «εχθρό» της Γαλλίας μετά τη μεταναστευτική διαμάχη

Freepen.gr - Μετά τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας για το ζήτημα των μεταναστών με βάρκες στη Μεσόγειο, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin καταφεύγει σε εξαιρετικά σκληρή ρητορική, αποκαλώντας την ιταλική κυβέρνηση ως «εχθρούς της Γαλλίας».

Ο Νταρμανίν έκανε το σχόλιο ως απάντηση σε ερώτηση της βουλευτού του Εθνικού Μετώπου,  Ματθίλδης Παρί κατά τη διάρκεια μιας συνόδου Q&A στο γαλλικό κοινοβούλιο, λέγοντας πως η Ιταλία «επιτίθεται στη Γαλλία».

Η Παρί ρωτούσε γιατί η πλειοψηφία των μεταναστών στο πλοίο Ocean Viking, στο οποίο η Γαλλία επέτρεψε να ελλιμενίσει, απελευθερώθηκαν από το διοικητικό κέντρο που τους φιλοξενούσε, παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι «(δεν) θα μπορέσουν να φύγουν από το διοικητικό κέντρο». Αντί να απαντήσει στην ερώτηση, ο Darmanin ισχυρίστηκε ότι ήταν «σύμμαχος» των «εχθρών» της Γαλλίας. 

«Στην πραγματικότητα, κυρία, δεν είστε πατριώτης εάν συμμαχήσετε με τους εχθρούς που επιτίθενται στη Γαλλία αυτή τη στιγμή», είπε ο Darmanin απαντώντας στην ερώτηση της Παρί. «Συντάσσεστε με την κυρία (Giorgia) Meloni και την κυβέρνησή της που δεν σεβάστηκε το διεθνές δίκαιο, αντίθετα επιτίθεστε σε Γάλλους αστυνομικούς», πρόσθεσε.

* πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail