Θυμωμένοι Τούρκοι και συζητήσεις για την Ουκρανία στην Τουρκία;

Για αρχή, σας συνιστώ να διαβάσετε το άρθρο του φίλου μου Andrei Martyanov, This Is Getting Curiouser And Curiouser. Η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο των παγκόσμιων υποθέσεων αυτή την εβδομάδα, με σημαντικές επιπτώσεις για τη σύσφιξη των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία και προειδοποιητικά σημάδια για τις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μετά από μια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη -- που αποδόθηκε στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα από τις τουρκικές αρχές -- ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επιτέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Σύμφωνα με την έκτακτη είδηση, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε σε δήλωσή του μετά την έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ στο Τακσίμ ης Κωνσταντινούπολης «Δε δεχόμαστε το συλλυπητήριο μήνυμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ. Αν δεν είχαμε πιάσει τον δράστη, θα είχε καταφύγει στην Ελλάδα σήμερα» είπε.

Ο υπουργός Soylu είπε: «Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Όλες οι δυνάμεις ασφαλείας και όλες οι μονάδες πληροφοριών βρίσκονται σε επιφυλακή μαζί. Είπαμε αυτό που θα λέγαμε χθες το βράδυ. Γνωρίζουμε πώς συντονίστηκε το περιστατικό. Ξέρουμε πώς συντονίστηκε. Θα θάψουμε τους νεκρούς μας. Μόλις στείλαμε την Εκρίν μας στα Άδανα και τον πατέρα της. Πρέπει να ειπωθεί. Γνωρίζουμε το μήνυμα που μας δόθηκε, λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα που μας δόθηκε. Θα στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε αυτό το μήνυμα», είπε.

https://www.cnnturk.com/video/turkiye/son-dakika-istiklal-caddesinde-pkk-saldirisi-bakan-soylu-abdnin-taziyesini-kabul-etmiyoruz%C2%AD

Επιτρέψτε μου να μεταφράσω — η Τουρκία κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίθεση λόγω του ρόλου της στη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό των Κούρδων στη Συρία και το Ιράκ. Η κυβέρνηση της Τουρκίας βρίσκεται σε πόλεμο με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (δηλαδή το PKK) από τη δεκαετία του 1970. Πλήρης αποκάλυψη, ο πρώην προϊστάμενός μου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πρέσβης Μόρις Μπάσμπι, και εγώ προσληφθήκαμε το 1996 (αφού φύγαμε από την υπηρεσία της κυβέρνησης των ΗΠΑ) από την κυβέρνηση της Τουρκίας για να εκπονήσουμε μια μελέτη σχετικά με την ελληνική υποστήριξη στο PKK. Εδώ είναι ένα συγκλονιστικό — καταλήξαμε στο συμπέρασμα [ωστόσο ο αναλυτής δεν προσδιορίζει με βάση ποια στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα] ότι η ελληνική κυβέρνηση παρείχε οικονομική υποστήριξη στο PKK, καθιστώντας τους Έλληνες de facto κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας, τουλάχιστον στα μάτια της Τουρκίας.

Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας δεν είναι απλώς μια παροδική, συναισθηματική απάντηση. Στέλνει στον Μπάιντεν και στην ομάδα του ένα σαφές μήνυμα — σας κατηγορούμε για αυτό. Μια αρκετά πιθανή ρήξη της διαδικασίας για να φέρει δύο νέα μέλη του ΝΑΤΟ στο μαντρί. Αυτό είναι πιθανό να κάνει την Τουρκία ακόμη πιο αποφασισμένη να πιέσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία να σταματήσουν να φιλοξενούν μέλη του PKK. Εάν οι δύο επίδοξοι υποψήφιοι για το ΝΑΤΟ δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Τουρκίας, η Τουρκία θα συνεχίσει να εμποδίζει την είσοδό τους. Αυτό θα δημιουργήσει ένα δίλημμα για το ΝΑΤΟ. Πιέστε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να προσχωρήσουν στη θέση της Τουρκίας για το θέμα ή να αγνοήσουν την Τουρκία και να διακινδυνεύσουν την αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία φαίνεται να απολαμβάνει την αυξανόμενη επιρροή της ως διεθνής πολιτικός μεσολαβητής. Ήταν ο τόπος των μάταιων ειρηνευτικών συνομιλιών τον Μάιο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη διαμεσολάβηση της συμφωνίας για να επιτραπεί η αποστολή ουκρανικών σιτηρών φαινομενικά σε χώρες που έχουν ανάγκη. Και χθες (Δευτέρα), οι αρχηγοί κατασκοπείας Ρωσίας και ΗΠΑ συναντήθηκαν στην Τουρκία:

Αναφορές κυκλοφόρησαν στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης για μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας που διοργανώθηκαν από την Τουρκία. Η εφημερίδα Kommersant ανέφερε, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι η απροειδοποίητη συνάντηση φέρεται να διεξάγεται τη Δευτέρα στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Μόσχα έστειλε τον Σεργκέι Ναρίσκιν, διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, ή SVR, στις συνομιλίες. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε αργότερα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης πως διμερείς συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι έγιναν με πρωτοβουλία των ΗΠΑ. Νωρίτερα αυτό το μήνα, δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κορυφαίοι Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αδήλωτες επαφές. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, έχει συνεργαστεί με τον Γιούρι Ουσάκοφ, ανώτερο σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, και με τον Νικολάι Πατρούσεφ,

https://www.rt.com/russia/566501-russia-us-secret-talks/

Συμφωνώ με το συμπέρασμα του Moon of Alabama ότι ο ισχυρισμός της Ουάσιγκτον σχετικά με τον σκοπό της συνάντησης είναι ψευδής:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επιβεβαίωσε τώρα ότι ο επικεφαλής της CIA Μπερνς συναντήθηκε με τον Ναρίσκιν. Αλλά λέει ψέματα για το περιεχόμενο των συνομιλιών:

Ο William J. Burns, διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του στην Τουρκία τη Δευτέρα για να προειδοποιήσει τη Ρωσία ενάντια στη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία , δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας είπε πως η συνάντηση του κ. Μπερνς στην Άγκυρα δεν αποσκοπούσε σε καμία περίπτωση να διαπραγματευτεί ή να συζητήσει οποιαδήποτε διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία. Η Ουκρανία ενημερώθηκε εκ των προτέρων για το ταξίδι, είπε ο εκπρόσωπος.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν επέμεινε ότι η Ουκρανία, και όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα υπαγορεύσουν εάν και πότε αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.
Η Ρωσία δεν έχει απειλήσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνει αλλά πολλοί καλοί λόγοι για να αποφύγει τη χρήση τους. Θα αποξένωνε κυρίως την Κίνα και άλλους Ρώσους συμμάχους. Στην πραγματικότητα, ήταν οι ΗΠΑ που έστησαν ιστορίες πυρηνικού τρόμου σε μια άλλη από τις προσπάθειές τους να σπιλώσουν τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ φυσικά γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά και είναι πιθανό ότι ο Μπερνς δεν τα ανέφερε καν.

https://www.moonofalabama.org/2022/11/us-russia-intelligence-chiefs-discuss-ukraine.html#περισσότερα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν αυτή τη συνάντηση. Όχι η Ρωσία. Όταν το συνυπολογίζετε με την έκκληση του στρατηγού Mark Milley για την Ουκρανία να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξανόμενες ανησυχίες για τις προοπτικές επιτυχίας της Ουκρανίας και την ικανότητα της Ουάσιγκτον να συνεχίσει να διοχετεύει χρήματα στη Μαύρη Τρύπα του Κιέβου:

Στρατηγός Mark Milley, ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου. Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, ο Milley «υποθέτει σε εσωτερικές συναντήσεις πως οι Ουκρανοί πέτυχαν περίπου όσα θα μπορούσαν εύλογα να περιμένουν στο πεδίο της μάχης πριν μπει ο χειμώνας και έτσι θα πρέπει να προσπαθήσουν να εδραιώσουν τα κέρδη τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ δεν έχει κρύψει την στάση του. «Όταν υπάρχει μια ευκαιρία για διαπραγμάτευση, όταν μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη, αδράξτε την», δήλωσε ο Milley σε δημόσια ομιλία αυτή την εβδομάδα.

https://mate.substack.com/p/urging-peace-with-russia-top-us-general

Αν η Ουκρανία όντως είχε τη Ρωσία στα σκοινιά, με τη νίκη στα χέρια της, γιατί κάποιος στην Ουάσιγκτον θα ήθελε να ενθαρρύνει τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι να διαπραγματευτεί; Η δυτική ευφορία για την τακτική αποχώρηση της Ρωσίας από την πόλη Χερσώνα, συγκαλύπτει την αυξανόμενη πίεση από τους πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ να σταματήσουν την οικονομική στήριξη στην Ουκρανία, ενώ υποφέρουν από τις αυξανόμενες τιμές και τις συρρικνούμενες οικονομίες. Ένα ισπανικό σατιρικό περιοδικό, το El Jueves («Jueves» σημαίνει «Πέμπτη» και η φωτογραφία του τελευταίου εξωφύλλου περιέχει τη γραμμή ετικέτας, «La Revista Que Sale Los Miercoles, που μεταφράζεται σε «Το περιοδικό που βγαίνει την Τετάρτη») έκανε Η άποψή της για την πρόσφατη διαφήμιση της Times Square που περιέγραφε τον Ζελένσκι ως «Μαύρη Τρύπα».


Ο συνταξιούχος Γερμανός συνταγματάρχης Ralph Thiele, πρόεδρος της Politisch-Militärische Gesellschaft eV (Πολιτική Στρατιωτική Εταιρεία, μια γερμανική μη κερδοσκοπική ένωση), έκανε μια εκπληκτική παραδοχή σε μια αδέξια προσπάθεια να υποστηρίξει την προπαγάνδα ότι η Ουκρανία βαδίζει προς τη νίκη. Έγραψε:

«Οι Ουκρανοί είναι αυτή την στιγμή "σε μια νικηφόρα πορεία" και θέλουν «να το συνεχίσουν αυτό, φυσικά, αλλά θα είναι δύσκολο για αυτούς». Αυτό συμβαίνει επειδή, «Οι Ουκρανοί έχουν ξεμείνει από νεαρούς άνδρες, πρέπει ήδη να στρατολογήσουν άτομα άνω των 45 ετών για να καλύψουν τα κενά στα στρατεύματα». Οι Ρώσοι, από την άλλη πλευρά, εκπαιδεύουν 120.000 νεαρούς άνδρες αυτή την στιγμή, είπε.

https://t.me/Slavyangrad/20274 https://web.de/magazine/consent-management/

Φαίνεται ότι αυτός ο απόστρατος Γερμανός συνταγματάρχης γνωρίζει την ιστορία του. Τις τελευταίες ημέρες του Τρίτου Ράιχ, ο Αδόλφος Χίτλερ επιστράτευε ηλικιωμένους άνδρες να σηκώσουν όπλα για να υπερασπιστούν το Βερολίνο, επειδή δεν υπήρχαν πλέον στρατιωτικοί ηλικιωμένοι άνδρες για να τους καλέσουν στα όπλα.

Ένα τελευταίο σημείο δεδομένων (σημειώθηκε επίσης από τον Andrei Martyanov και τον Moon of Alabama) — οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον επιπλέον οβίδες οβίδων 155 mm για αποστολή στην Ουκρανία και αναζητούν στη Νότια Κορέα για να ρίξουν 100.000 φυσίγγια:

Η είδηση ​​της μεταφοράς, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Wall Street Journal, έρχεται καθώς οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι η Βόρεια Κορέα προμηθεύει κρυφά τη Ρωσία με βλήματα πυροβολικού για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι επιδιωκόμενες μεταφορές τόσο από την Πιονγκγιάνγκ όσο και από τη Σεούλ υπογραμμίζουν την πίεση που έχει ασκήσει ο πόλεμος στις αμυντικές βιομηχανικές βάσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ασκεί πίεση στα δικά μας αποθέματα», είπε ο Κόλιν Καλ, υφυπουργός Άμυνας για θέματα Πολιτικής, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια τηλεδιάσκεψη για τα ΜΜΕ και την Εθνική Ασφάλεια του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσιγκτον. «Ασκεί πίεση στη δική μας βιομηχανική βάση. Αυτό ισχύει για τους συμμάχους μας».

https://edition.cnn.com/2022/11/11/politics/us-artillery-south-korea-ukraine

Εάν πιστεύετε ότι 100.000 βολές πυροβολικού είναι αρκετές για να στηρίξουν τις ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ξανασκεφτείτε το. Σύμφωνα με τον Valery Zaluzhnyi, γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι Ρώσοι πυροβολούν 60.000 φυσίγγια την ημέρα. Εάν η Ουκρανία πυροβολούσε με τον ίδιο ρυθμό, οι 100.000 βολές θα ξοδεύονταν σε δύο ημέρες. Και μετά τι; Το γεγονός ότι ο πόλεμος μπαίνει στον ένατο μήνα του και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να αυξήσουν την παραγωγή βλημάτων οβίδων οβίδων των 155 mm είναι μια περαιτέρω υπενθύμιση ότι η ικανότητα αμυντικής παραγωγής των Ηνωμένων Πολιτειών έχει καταρρεύσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail