Τα Bayraktar θα φέρουν πυραύλους αέρος-αέρος για να καταρρίψουν ρωσικά drones αυτοκτονίας στην Ουκρανία

Freepen.gr - Τα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 σε υπηρεσία με τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος για να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά drones καμικάζι, αναφέρει το defense-arabic.com.

Η γερμανική εφημερίδα "Deutsche Presse-Agentur" επικαλέστηκε τον Khaluk Bayraktar, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Baykar, που δήλωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης SAHA Expo στην Κωνσταντινούπολη: 

«Σύντομα, τα "Bayraktar TB2" και "Akinci" θα έχουν πυραύλους αέρος-αέρος. Όχι μόνο για να εμπλέκουμε τα drones αλλά και όλα τα άλλα μαχητικά αεροσκάφη του εχθρού… Κάνουμε τις δοκιμές μας».

Έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ της Roketsan Corporation και του κατασκευαστή UAV Baykar για την ενσωμάτωση του πυραύλου αεράμυνας Sungur για την καταπολέμηση των drones.

Ο Murat Ekinci, γενικός διευθυντής της Roketsan, δήλωσε στην έκθεση ότι το βλήμα είναι αποτελεσματικό στην κατάρριψη κινούμενων στόχων όπως ελικόπτερα και drones.

Η ενσωμάτωση αυτών των πυραύλων με τα μαχητικά αεροσκάφη Bayraktar TB2 και Akinci θα μπορούσε να δημιουργήσει μια φιλοσοφία αεροπορικής περιπολίας χαμηλού κόστους για την εξάλειψη απειλών όπως τα επιθετικά ελικόπτερα και τα εχθρικά drones, συμπεριλαμβανομένων των drones καμικάζι, αντί της χρήσης πυραύλων αέρος-αέρος μεγάλου ύψους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail