Κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η νέα πυρηνική βόμβα των ΗΠΑ B61-12

WikiImages / pixabay
Ενώ οι πετρελαϊκοί γίγαντες πραγματοποιούν κέρδη ρεκόρ χάρη στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και τα ευρωπαϊκά εργοστάσια φλέγονται επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος, οι ΗΠΑ στέλνουν ενέργεια στην Ευρώπη με τα πλοία τους φορτωμένα με ακριβό LNG. 
 
Manlio Dinucci - globalresearch.ca / Παρουσίαση Freepen.gr

Φοβούμενες ότι δεν έχουμε αρκετή, τώρα μας στέλνουν άλλη μια τεράστια ποσότητα ενέργειας: πυρηνικά όπλα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν 100 αναβαθμισμένες πυρηνικές βόμβες B61-12 στην Ευρώπη το Δεκέμβριο.

Θα αντικαταστήσουν τις προηγούμενες στην Ιταλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Τουρκία και πιθανότατα θα αναπτυχθούν εναντίον της Ρωσίας σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Πολωνία και η Φινλανδία.

Στα στρατηγικά του έγγραφα, το Πεντάγωνο ανακοινώνει:

«Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστούμε τα ζωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους».

Αυτό συνιστά μια αλλαγή στρατηγικής που φέρνει τον κόσμο ακόμα πιο κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο, ο οποίος θα προκαλούσε την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους από το πρόσωπο της Γης.

Τι θα κάνει τώρα η Ρωσία;

Ο Jean Toschi Marazzani Visconti ρώτησε τον Vladimir Kozin, Ρώσο ειδικό του Κέντρου Πολιτικών-Στρατιωτικών Σπουδών, σε μια συνέντευξη που έλαβε χώρα στη Μόσχα για το Grandangolo στο εθνικό κανάλι Byoblu TV.

Ο Vladimir Kozin αποκαλεί την τρέχουσα κατάσταση «πολύ χειρότερη από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, πολύ πιο θανατηφόρα και πιο επικίνδυνη». Καταγγέλλει το γεγονός πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, αφού έσκισαν τη Συνθήκη INF, αναπτύσσουν πυρηνικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη κοντά στη Ρωσία εκτός από τις νέες πυρηνικές βόμβες B61-12.

Ο Kozin το αποκαλεί όλο αυτό «τρέλα», προειδοποιώντας πως εάν πρόκειται για πυρηνικό πόλεμο,

«Δε θα υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι, όλοι θα χάσουν».

Προειδοποιεί, λοιπόν, ότι

«Εάν το έδαφός μας δεχθεί επίθεση με πυρηνικά όπλα ή όπλα μαζικής καταστροφής, όπως χημικά ή βιολογικά, βακτηριολογικά και τοξικά, καθώς και πυρηνικά όπλα, θα απαντήσουμε».

Ρωτήθηκε αν η Ρωσία θα χτυπήσει τις αμερικανικές πυρηνικές βάσεις στην Ευρώπη και εκείνος απαντά:

«Ναι, αυτό είναι σίγουρο. Αν μας επιτεθούν».


*

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο byoblu.

Manlio Dinucci, βραβευμένος συγγραφέας, γεωπολιτικός αναλυτής και γεωγράφος, Πίζα, Ιταλία. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail