Το Ιράν αναπτύσσει πολεμικά πλοία με 8 εγχώριους πυραύλους κρουζ

Freepen.gr - Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Shahram Irani, επιβεβαίωσε ότι ιρανικά πολεμικά πλοία θα αναπτυχθούν σύντομα με οκτώ εγχώριους πυραύλους κρουζ για πρώτη φορά.

Ένας Ιρανός είπε πως τα αντιτορπιλικά της χώρας θα είναι οπλισμένα με τον ναυτικό πύραυλο κρουζ Abu Mahdi. Αυτός ο πύραυλος πήρε το όνομά του από τον πρώην αναπληρωτή των Ιρακινών Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης, ο οποίος δολοφονήθηκε μαζί με τον ανώτερο Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί σε επίθεση με αεροσκάφος των ΗΠΑ που διέταξε ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης το 2020.

Τα κρατικά ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν έναν Ιρανό που είπε πως γίνονται προσπάθειες για να εγκατασταθεί ο πύραυλος σε ιρανικά πολεμικά πλοία.

Επισήμανε ότι ο ναυτικός πύραυλος κρουζ Abu Mahdi μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του αφού χρησιμοποιηθεί σε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και έχει υποβληθεί σε πολλές δοκιμές.

«Η μαχητική ικανότητα, η καταστροφική ισχύς και το επιχειρησιακό βεληνεκές του πυραύλου κρουζ Abu Mahdi είναι σημαντικά και έχουμε θέσει υψηλότερα βεληνεκές στην ατζέντα μας», δήλωσε ο διοικητής του ιρανικού ναυτικού.

Ένας Ιρανός πρόσθεσε ότι τα αντιτορπιλικά της χώρας θα αναπτυχθούν στην ανοιχτή θάλασσα για πρώτη φορά με 8 πυραύλους κρουζ εγκατεστημένους πάνω τους.

Είπε επίσης πως το Nawab, ένα εγχώρια αναπτυγμένο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς, είχε ήδη εγκατασταθεί στο αντιτορπιλικό Sahand.

«Το εγχώριο αντιτορπιλικό Damavand υποβάλλεται σε τελικές δοκιμές και ελπίζουμε ότι θα ενταχθεί στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού στις 28 Νοεμβρίου», ανέφερε η πηγή.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail