Οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει ως τώρα 60 δισεκατομμύρια δολάρια για τον πόλεμο της Ουκρανίας

WiR_Pixs / pixabay
Στις 11 Οκτωβρίου, το «Ukraine Support Tracker» του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία είχε τίτλο «Οι ΗΠΑ επεκτείνουν σημαντικά την υποστήριξη, η Ευρώπη υστερεί» και ανέφερε: 

Eric Zuesse - theduran.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ΗΠΑ διεύρυναν και πάλι σημαντικά τις δεσμεύσεις τους για υποστήριξη προς την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ευρωπαϊκές χώρες, από την άλλη πλευρά, έχουν κάνει μόνο μερικές νέες δεσμεύσεις. Επιπλέον, η βοήθεια που ανακοινώθηκε από τις χώρες της ΕΕ άργησε να φτάσει στην Ουκρανία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας ενημέρωσης του Ukraine Support Tracker. Η ανάλυση για τα βαρέα όπλα έχει επεκταθεί σημαντικά σε αυτήν την έκδοση.

Στην περίοδο που τώρα καλύπτεται επιπλέον από το Ukraine Support Tracker (4 Αυγούστου έως 3 Οκτωβρίου), οι ΗΠΑ ανέλαβαν νέες δεσμεύσεις λίγο κάτω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το σύνολο σε κάτι περισσότερο από 52 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια. Οι χώρες και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ διεύρυναν τις δεσμεύσεις τους μόνο κατά περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο και τώρα συλλογικά φθάνουν λίγο περισσότερο από 29 δισεκατομμύρια ευρώ.


Ένα δολάριο = 0,97 ευρώ.

Αυτά τα 52 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ είναι έξοδα από τις 22 Ιανουαρίου 2022 έως τις 3 Οκτωβρίου 2022, περίπου 8,3 μήνες ή 6,25 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα. Έτσι, περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής δαπανηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στον πόλεμο της εναντίον της Ρωσίας που διεξάγεται από τα ουκρανικά στρατεύματα στα πεδία μάχης της Ουκρανίας, η οποία γειτνιάζει με τη Ρωσία. Το έπαθλο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ήταν να μπορέσει να τοποθετήσει τους πυραύλους της στα ρωσικά σύνορα της Ουκρανίας περίπου 300 μίλια μακριά από τη Μόσχα για να εξολοθρεύσει πυρηνικά την κεντρική διοίκηση της Ρωσίας σε μια πυρηνική επίθεση πρώτου χτυπήματος, έτσι ώστε η Ρωσία να έχει μόνο πέντε λεπτά για να εκτοξεύσει τα αντίποινα όπλα της (καθιστώντας αυτό σχεδόν αδύνατο).

Οι Αμερικανοί κατασκευαστές όπλων επωφελούνται επίσης πάρα πολύ από αυτό, όπως και άλλες διεθνείς εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η ExxonMobil και η Cargill. Αντίθετα, οι καταναλωτές των ΗΠΑ υφίστανται πολύ αυξημένο πληθωρισμό από αυτό.

Η Ευρώπη καταστρέφεται από αυτό (τεράστιος πληθωρισμός κ.λπ.), και έτσι το κοινό εκεί διαδηλώνει ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ήταν καθόλου παράγοντας που καθόριζε πώς ψήφισαν οι Αμερικανοί στις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου — ήταν μια ανύπαρκτη προτεραιότητα για αυτούς: μόνο το 2% των ψηφοφόρων δήλωσαν πως ενδιαφέρονται για θέματα «εξωτερικής πολιτικής»

Είναι ένα τέλειο εκλογικό σώμα για τον έλεγχο του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, των διεθνών εταιρειών κ.λπ.: δεν τους ενδιαφέρει καν γι' αυτό, απολύτως χειραγωγούμενο από τους δισεκατομμυριούχους και τα μέσα ενημέρωσης τους, προκειμένου να ψηφίσουν τους δισεκατομμυριούχους. Οι υποψήφιοι και των δύο κομμάτων — και οι υποψήφιοι και των δύο μερών υποστήριξαν (και ψήφισαν στο Κογκρέσο) αυτήν την ομοσπονδιακή δαπάνη 60 δις $. είναι σαν ένα ζευγάρι σιαμαίων που έχουν τον ίδιο εγκέφαλο και συνδέονται στο κεφάλι, αλλά ζει πολύ περισσότερο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail