Κτηματολόγιο: Αναστολή των προστίμων το 2023

Σε αναστολή των προστίμων για όσους δεν έχουν δηλώσει την ακίνητή τους περιουσία στο Κτηματολόγιο, σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο. Η αναστολή των προστίμων θα «ενεργοποιηθεί» εντός του 2023.

Από: Τα Νέα

Παράλληλα οι ιθύνοντες του ΥΠΟΙΚ, όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» προσανατολίζονται να δώσουν ανάσα ενός έτους και για 170 χιλιάδες ακίνητα που έχουν χαρακτηριστεί «αγνώστου ιδιοκτήτη», έτσι ώστε να μην περιέλθουν στο Δημόσιο.

Επιπροσθέτως, εξετάζεται και η περίπτωση να μην εισπραχθούν 70 εκατ. ευρώ από τα «κτηματόσημα» των παλιών προγραμμάτων, καθώς και να καταργηθεί το αναλογικό τέλους ύψους ένα τοις χιλίοις για τα προγράμματα κτηματογράφησης που ξεκίνησαν μετά το 2008.

Να θυμίσουμε ότι εδώ και μήνες έχει τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα myKtimatologioLive, μέσω της οποίας οι πολίτες και οι επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για θέματα γενικής και εξειδικευμένης πληροφόρησης σχετικά με τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες των ακινήτων τους που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μείωση των φυσικών επισκέψεων αρχικά στα κεντρικά και σταδιακά στα περιφερειακά γραφεία του Κτηματολογίου, βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του προσωπικού και εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τους συναλλασσόμενους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail