Έξω από τα δόντια τα είπε ο Λαφοντέν: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονταν από το 2014 για σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες τροφοδοτούν ενεργά τη σύγκρουση στην Ουκρανία από την έναρξή της μετά το Euromaidan το 2014, δήλωσε ο Oskar Lafontaine, πρώην πρόεδρος του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, στην Deutsche Wirtschafts Nachrichten .

«Από τότε, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί υποτελείς τους εξοπλίζουν την Ουκρανία και προετοιμάζουν συστηματικά το Κίεβο για αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία δεν έγινε de jure, αλλά de facto μέλος του ΝΑΤΟ. Οι δυτικοί πολιτικοί και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σκόπιμα αγνοούν αυτό το παρασκήνιο», είπε.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, η Ουάσιγκτον κατάφερε να επιτύχει επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας και ταυτόχρονα να εξαλείψει το γεωπολιτικό εχθρό στο πρόσωπο της Γερμανίας. Τώρα οι ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να καθορίσουν την πολιτική των χωρών της ΕΕ, πρόσθεσε ο Λαφοντέν.

«Πουλάνε το βρώμικο σχιστολιθικό αέριο τους ενώ η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ ανθεί», θρηνούσε.
Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ο Λα Φοντέν, η Ουάσιγκτον δεν κατάφερε να εφαρμόσει πλήρως τα σχέδιά της κατά της Ρωσίας.

"Και έχω την αίσθηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνειδητοποιούν τώρα ότι έχουν σπάσει τα δόντια τους. Παρά τις μεγάλες προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, την αποστολή μεγάλου αριθμού στρατιωτικών συμβούλων εκεί, αποδείχθηκε ότι η Ρωσία, μια πυρηνική δύναμη, δεν μπορεί να νικηθεί στρατιωτικά. Επιπλέον, οι αντιρωσικές κυρώσεις γύρισαν μπούμερανγκ στη Δύση», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail