Washington Post: Η Μόσχα θα λάβει βαλλιστικούς πυραύλους και περισσότερα drones από την Τεχεράνη

Zolfaghar ballistic missile. Source: Tasnim News, via Wikipedia
Freepen.gr - Η Ρωσία θα λάβει βαλλιστικούς πυραύλους ακριβείας καθοδήγησης, καθώς και πρόσθετες αποστολές drones μάχης και αυτοκτονίας από το Ιράν, ανέφερε η Washington Post στις 16 Οκτωβρίου.

Η εφημερίδα σημειώνει πως νέα όπλα προορίζονται για χρήση στην Ουκρανία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε δεκάδες στόχους των δυνάμεων του Κιέβου με νέα drones αυτοκτονίας, τα Geran-1 και 2, τα οποία λέγεται ότι είναι αντίγραφα των Shahed-131 και 136 του Ιράν. Το Shahed-131 έχει βεληνεκές 900 χιλιόμετρα και κεφαλή 15 κιλών, ενώ το Shahed-136 έχει βεληνεκές έως 2.500 χιλιόμετρα και κεφαλή 40 κιλών.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη Mohajer-6 ιρανικής κατασκευής εναντίον των δυνάμεων του Κιέβου. Το μαχητικό drone είναι ικανό να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο πολυφασματικής επιτήρησης και έως και τέσσερα πυρομαχικά ακριβείας. Το drone έχει αντοχή πάνω από 12 ώρες και επιχειρησιακή εμβέλεια 200-500 χιλιόμετρα.

Η Washington Post ανέφερε ότι Ιρανοί αξιωματούχοι έφτασαν στη Ρωσία στις 18 Σεπτεμβρίου για να οριστικοποιήσουν τους όρους για πρόσθετες αποστολές όπλων, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων Fateh-110 και Zolfaghar. Μια εκτίμηση πληροφοριών που κοινοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες με Ουκρανούς και Αμερικανούς αξιωματούχους υποστηρίζει ότι το Ιράν ετοιμάζει επί του παρόντος μια πρώτη αποστολή των πυραύλων.

Ο πύραυλος Fateh-110 έχει βεληνεκές 300 χιλιομέτρων και κεφαλή βάρους 650 κιλών, ενώ ο Zolfaghar έχει βεληνεκές 700 χιλιόμετρα και είναι οπλισμένος με κεφαλή 450 κιλών. Και οι δύο πύραυλοι καθοδηγούνται από ένα δορυφορικά υποβοηθούμενο σύστημα αδρανειακής πλοήγησης.

Οι αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν για την προγραμματισμένη αποστολή πυραύλων είπαν στην Washington Post πως το Ιράν ετοιμάζει επίσης νέες παραδόσεις drones για τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων «δεκάδων» επιπλέον Mohajer-6 και μεγαλύτερου αριθμού Shahed-136. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, Ιρανοί τεχνικοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν τη Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες για να δώσουν οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία των drones.

Ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το Ιράν προμηθεύει απευθείας όπλα στη Ρωσία, το ρωσικό στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα μπορεί να παράγει ή να προετοιμάζεται να παράγει αυτούς τους πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο πλαίσιο συμφωνίας με το Ιράν.

Οι ιρανικοί πύραυλοι και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της ισχύος πυρός μεγάλου βεληνεκούς του ρωσικού στρατού με πολύ χαμηλό κόστος. Χωρίς πραγματικό δίκτυο αεράμυνας, οι δυνάμεις του Κιέβου πιθανότατα θα υποστούν μεγάλες ανθρώπινες και υλικές απώλειες.
 
* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail