Μετανάστες στην Ολλανδία στεγάστηκαν σε υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο - Ανεβάζουν viral βίντεο

Freepen.gr - Οι μετανάστες στην Ολλανδία προβάλλουν τα νέα καταλύματα σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο στο TikTok και σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τα νέα να έρχονται σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού και ένα αβέβαιο οικονομικό μέλλον.

Στο δήμο Velsen, έως και 1.000 μετανάστες έχουν μεταφερθεί στο κρουαζιερόπλοιο Silja Europa, το οποίο θα λειτουργεί πλέον ως πλωτό καταφύγιο ασύλου.

Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο TikTok, οι μετανάστες ξεναγούν στο νέο τους σπίτι, το οποίο διαθέτει ευρύχωρες καμπίνες και ζεστούς μπουφέδες, τα οποία θα πληρωθούν από τους Ολλανδούς πολίτες. Τα βίντεο έχουν αναδημοσιευτεί και σε μια σειρά από άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος Velsen Frank Dales γιόρτασε την άφιξη των μεταναστών στο λιμάνι του την περασμένη εβδομάδα. 

«Το 1ο λεωφορείο μόλις έφτασε. Πρόσφυγες από τη Συρία και την Υεμένη. Έμεναν έξω σε σκηνές στο Budel και στο Ter Apel», έγραψε ο Dales στις 26 Σεπτεμβρίου. 

«Τι καλά που τώρα τους φροντίζουν στο Velsen. Συμβάλλουμε στην επίλυση της εθνικής κρίσης υποδοχής. Έτσι το κάνουμε εδώ. Είμαι περήφανος για το Βέλσεν!». 

Στον αντίποδα ο Ολλανδός πολιτικός Geert Wilders μοιράστηκε βίντεο στη δική του σελίδα στο Twitter και επισημαίνει το γεγονός ότι πολλοί Ολλανδοί δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ​​ενώ οι μετανάστες απολαμβάνουν δωρεάν θέρμανση, στέγαση και γεύματα σε ένα κρουαζιερόπλοιο που πολλοί Ολλανδοί δε θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ακόμα κι αν τους ήταν διαθέσιμο. 

«Τα πάντα είναι δωρεάν για τους αιτούντες άσυλο. Ωραίο ζεστό φαγητό, θέρμανση, φροντίδα. Όλα για το τίποτα σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια», έγραψε σε άλλη ανάρτησή του. «Ενώ οι δικοί μας άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας, και πολλοί ηλικιωμένοι είναι με πάνες λόγω έλλειψης υγειονομικού προσωπικού» συμπλήρωσε.

Επί του παρόντος, η Ολλανδία αντιμετωπίζει πληθωρισμό 17,1% και η χώρα αντιμετωπίζει την ίδια απειλή αποβιομηχάνισης με τη γειτονική Γερμανία λόγω του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, καθιστώντας το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης για τους Ολλανδούς φορολογούμενους τεράστιο. Τα βίντεο χρησιμεύουν επίσης ως πόλος έλξης  για τους μετανάστες που έχουν το βλέμμα τους στο να έρθουν στην Ευρώπη.

* πληροφορίες REMIX / John Cody

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail