Το USB Type-C κοινή θύρα φόρτισης για κινητά και tablet από το τέλος του 2024

mohamed_hassan / pixabay

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε νέους κανόνες που καθιστούν τον φορτιστή USB Type-C κοινό για όλες τις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές από το φθινόπωρο του 2024. Δείτε τι σημαίνει αυτό για σας.

Η ύπαρξη διαφορετικών φορτιστών για διαφορετικές συσκευές ταλαιπωρεί τους καταναλωτές και παράγει τόνους περιττών ηλεκτρονικών απορριμμάτων. Η ΕΕ θα καθιερώσει έναν κοινό φορτιστή ώστε να συμβάλει στην επίτευξη των περιβαλλοντικών της στόχων και στη μείωση του κόστους.

84%   Ποσοστό καταναλωτών που έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με φορτιστές κινητών τηλεφώνων κατά την προηγούμενη διετία, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2019).

Τι θα αλλάξει;

Ποιες συσκευές αφορά η νομοθεσία


Η νομοθεσία καλύπτει κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ακουστικά, φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και φορητά ηχεία, ηλεκτρονικούς αναγνώστες, πληκτρολόγια, ποντίκια, ακουστικά και φορητές συσκευές πλοήγησης. Οι φορητοί υπολογιστές θα πρέπει να προσαρμοστούν 40 μήνες αφού τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία.

Προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες

Η Επιτροπή μπορεί να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας, ιδιαίτερα όσον αφορά λύσεις ασύρματη φόρτισης.

Διαχωρισμός συσκευών από φορτιστές

 

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν νέα συσκευή είτε με είτε χωρίς συσκευή φόρτισης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail