Συνελήφθησαν οι σαμποτέρ που στόχευαν τον TurkStream σε ρωσικό έδαφος!

turkstream.info
Freepen.gr -
Σαμποτέρ συνελήφθησαν ενώ σχεδίαζαν να ανατινάξουν μέρος του αγωγού TurkStream, ο οποίος παραδίδει ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Ορισμένες δυνάμεις… έχουν ήδη κάνει μια προσπάθεια στον TurkStream. Οι σαμποτέρ έχουν συλληφθεί και πολλά άτομα έχουν συλληφθεί. Ήθελαν να το ανατινάξουν. Στο έδαφός μας, στην κυριαρχία μας», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι δηλώσεις του Πεσκόφ ακολουθούν την πρόταση της Μόσχας να μετατρέψει την Τουρκία σε κόμβο ρωσικού φυσικού αερίου, επανεξάγοντας το σε ευρωπαίους καταναλωτές καθώς μιλούσε στο περιθώριο διεθνούς συνόδου κορυφής στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι ο αγωγός προς την Τουρκία είναι ο μόνος «πλήρως λειτουργικός, πλήρως φορτωμένος και λειτουργεί ρολόι» για το ρωσικό αέριο προς τις χώρες της ΕΕ. Η Άγκυρα θα μπορούσε να αναπτύξει περαιτέρω την υποδομή φυσικού αερίου της για να αυξήσει την ικανότητα επανεξαγωγής της, ανέφερε, υποστηρίζοντας πως τουρκική ηγεσία ενδιαφέρεται για την πρόταση.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «άφησε να εννοηθεί για την προέλευση ορισμένων δυνάμεων» που ήταν πίσω από την επίθεση στον TurkStream, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό που αναφερόταν.

 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail