Οι αγωγοί Nord Stream μπορούν να αποκατασταθούν - Μόσχα

nord-stream.com
Freepen.gr -
Η Ρωσία μπορεί να είναι σε θέση να επισκευάσει τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Aleksandr Novak.

«Υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες αποκατάστασης των υποδομών, απαιτείται χρόνο και κατάλληλα κονδύλια. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες», είπε ο Νόβακ στο Russia 1 TV.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ωστόσο, το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι να προσδιοριστεί ποιος βρίσκεται πίσω από το περιστατικό.

«Από σήμερα προχωράμε από το γεγονός πως πρέπει πρώτα απ' όλα να καταλάβουμε ποιος το έκανε και είμαστε βέβαιοι ότι ορισμένες χώρες, που είχαν εκφράσει τις θέσεις τους πριν, κι ενδιαφέρονταν για αυτό [να μη λειτουργήσουν οι αγωγοί]. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ουκρανία, καθώς και η Πολωνία κάποτε είπαν ότι αυτή η υποδομή δεν πρόκειται να λειτουργήσει, ότι θα κάνουν τα πάντα για να το βεβαιώσουν, επομένως, φυσικά, είναι απαραίτητο να το εξετάσουμε σοβαρά», δήλωσε ο Novak.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail