Το Πεντάγωνο θα δημιουργήσει «Διοίκηση Ουκρανίας»

Ο Πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Mark Milley και αξιωματούχοι από 50 άλλες χώρες συμμετέχουν στην Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας στην αεροπορική βάση Ramstein, Γερμανία, 8 Σεπτεμβρίου 2022. -  US Air Force / Staff Sgt. Μέγκαν Μ. Μπίτι
Το Πεντάγωνο εργάζεται για τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής διοίκησης αφιερωμένης στον εξοπλισμό και την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών, ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ σε πολλά μέσα ενημέρωσης, υποδεικνύοντας ότι η προσπάθεια θα «αναθεωρήσει αποτελεσματικά» την τρέχουσα διαδικασία για τις μεταφορές όπλων στο Κίεβο.

Η διοίκηση θα έχει έδρα στο Βισμπάντεν της Γερμανίας –όπου ο αμερικανικός στρατός διατηρεί το ευρωπαϊκό του αρχηγείο– και θα αποτελείται από 300 επιτελείς με επικεφαλής τον στρατηγό Christopher Cavoli, ο οποίος ηγείται της ευρωπαϊκής διοίκησης του στρατού, σύμφωνα με ανώνυμους αξιωματούχους που επικαλούνται οι New York Times και το CNN.

«Οι αλλαγές, που στοχεύουν να δώσουν μια επίσημη δομή σε ό,τι έχει αυτοσχεδιαστεί από την έναρξη του πολέμου, βασίζονται κατά προσέγγιση στις προσπάθειες εκπαίδευσης και βοήθειας των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν τις τελευταίες δύο δεκαετίες», ανέφεραν οι Times.

Ενώ η νέα μονάδα θα επιδιώξει να κάνει σημαντικές αλλαγές στο τρέχον πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού για το Κίεβο, το Βισμπάντεν θα παραμείνει βασικό συστατικό του σχεδίου, καθώς τα περισσότερα ουκρανικά στρατεύματα που λαμβάνουν επί του παρόντος οδηγίες για αμερικανικά όπλα το κάνουν μέσα ή κοντά στην πόλη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail