Κατάφωρα προφανές ποιος κερδίζει από το σαμποτάζ στο Nord Stream

REUΤΕRS/Dadο Ruvic
Οι εκρήξεις που συνέβησαν τους αγωγούς Nord Stream αυτή την εβδομάδα μπορεί να προκλήθηκαν από τυχαία έκρηξη. Εδώ και μήνες, οι υποθαλάσσιοι αγωγοί παρεμποδίζονται από καθυστερήσεις συντήρησης ή αδρανούν λόγω των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεδομένων των τεράστιων φυσικών πιέσεων που ασκούνται στην υποδομή μήκους 1.222 χιλιομέτρων που βρίσκεται στο βυθό της Βαλτικής, είναι πιθανό πως περίμενε να συμβεί ένα ατύχημα, για το οποίο, ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ μπορούν να θεωρηθούν υπαίτιοι λόγω του πεισματικού αποκλεισμού της κανονικής λειτουργίας της εγκατάστασης του Nord Stream.

Τούτου λεχθέντος, ωστόσο, μια εύλογη αιτία είναι η εσκεμμένη δολιοφθορά. Εάν ισχύει αυτό, τότε πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια κατά των μη στρατιωτικών υποδομών και για ένα οδυνηρό πλήγμα στα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας. Θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως εγκληματική πράξη πολέμου.

Υπάρχει επίσης προηγούμενο σαμποτάζ αγωγών αερίου. Πριν από περίπου 40 χρόνια, η CIA ενεπλάκη στην ανατίναξη ενός σοβιετικού αγωγού φυσικού αερίου από τη Σιβηρία προς την Ευρώπη σε μια επιχείρηση που ονομάστηκε Farewell Dossier, όπως τεκμηριώθηκε από τον Thomas Reed, πρώην αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η εμφάνιση τεσσάρων σχεδόν ταυτόχρονων εκρήξεων που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δύο χωριστούς αγωγούς, το Nord Stream 1 και 2, δεν προκαλεί την πεποίθηση πως ήταν απλώς ένα ατύχημα. Το συμπέρασμα είναι πως οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ανέλαβαν στρατιωτική δράση για να καταστρέψουν την στρατηγική σύνδεση φυσικού αερίου της Ρωσίας με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Πρώτον, έχουμε τα αυτοενοχοποιητικά λόγια του ίδιου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Τον Φεβρουάριο, ο Μπάιντεν δήλωσε σε μια δυσοίωνη προειδοποίηση ότι ο Nord Stream θα «τερματιζόταν» εάν τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία. Ο κρυπτικός ισχυρισμός του, που υπερισχύει των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, υποδηλώνει πως είχε ήδη εγκριθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την εξάλειψη του Nord Stream. Και, όπως φαίνεται, η άθλια δράση προχώρησε δεόντως αυτή την εβδομάδα.

Δεύτερον, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Radoslaw Sikorsky δεν έχασε χρόνο για να συγχαρεί δημόσια τις Ηνωμένες Πολιτείες για το σαμποτάρισμα της ρωσικής υποδομής. Στη συνέχεια, ο Sikorsky διέγραψε τη δήλωση ευγνωμοσύνης του σε μια ανόητη προσπάθεια να κρύψει τα σχόλιά του. Ο γερακίσιος Πολωνός πολιτικός, ο οποίος σήμερα είναι βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει καλές σχέσεις στην Ουάσιγκτον και στους κύκλους του ΝΑΤΟ. Η επαίσχυντη ευφορία του για την υποτιθέμενη κρατική τρομοκρατία μπορεί να εκληφθεί ως ακούσια παραδοχή ενοχής.

Υπάρχει και το ενοχοποιητικό ζήτημα του timing. Το τολμηρό περιστατικό χρησίμευσε ως βολική απόσπαση της προσοχής από τα ιστορικά δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν σε τέσσερα πρώην ουκρανικά εδάφη: τις δύο αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Donbass καθώς και τις περιοχές Zaporozhye και Kherson. Εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν συντριπτικά αυτή την εβδομάδα υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι κάλπες έγιναν σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές, παρά τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς πυροβολικού των περιοχών από το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αγνόησαν αυτή την πραγματικότητα προβάλλοντας εξωφρενικούς ισχυρισμούς πως τα δημοψηφίσματα διεξήχθησαν με όπλα που κρατούσαν στα κεφάλια των ανθρώπων τα ρωσικά στρατεύματα. Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι ψήφιζαν ενώ δέχονταν πυρά από τα όπλα του ΝΑΤΟ.


Τα δημοψηφίσματα ορόσημο καταρρίπτουν εντελώς τους ισχυρισμούς της δυτικής προπαγάνδας για απρόκλητη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Οι ψήφοι επιβεβαιώνουν επίσης την απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκινήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στις 24 Φεβρουαρίου για την προστασία των ρωσόφωνων πληθυσμών στην Ουκρανία από την τρομοκρατία που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ από δυνάμεις του Κιέβου που συνδέονται με τους Ναζί.

Η υποψία είναι πως η Ουάσιγκτον και οι εταίροι της στο ΝΑΤΟ περίμεναν μια «κακή είδηση» αυτή την εβδομάδα από τις ιστορικές ψηφοφορίες στην πρώην Ουκρανία, παρά την προσπάθεια της Δύσης να σπιλώσει τα δημοψηφίσματα. Οι εκρήξεις που έπληξαν τους αγωγούς Nord Stream παρείχαν μια εύχρηστη απόσπαση της προσοχής από τις ντροπιαστικές ψήφους υπέρ της Ρωσίας.

Υπάρχει και το θέμα της ικανότητας. Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, οι ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ συμμετείχαν σε δοκιμές χρήσης υποβρύχιων μη επανδρωμένων σκαφών στη Βαλτική Θάλασσα, συγκεκριμένα κοντά στο νησί Bornholm της Δανίας. Σε αυτήν ακριβώς την περιοχή, οι σωλήνες των Nord Stream υπέστησαν ζημιές από τέσσερις διαδοχικές εκρήξεις, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης που καταγράφηκαν από το σουηδικό κέντρο γεωλογικών ερευνών στην Ουψάλα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι ήταν «παράλογο» να υποδηλώνει κανείς πως οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε μια κακόβουλη πράξη. Καγχασμός! Θα ήταν απίστευτα αφελές να δεχθούμε το λόγο του επί του θέματος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι στρατιωτικές τους υπηρεσίες έχουν μακρά, ανυπόληπτη ιστορία τέτοιων κακόβουλων πρακτικών.

Έτσι, εν ολίγοις, έχουμε προειδοποίηση από τον Μπάιντεν, παραδοχή Πολωνών ακολούθων, συν μέσα και κίνητρα, που όλα δείχνουν τις εκρήξεις ως πράξεις τρομοκρατικής δολιοφθοράς.

Επιπλέον, πρέπει να βάλουμε το γεγονός σε μια ευρύτερη γεωπολιτική προοπτική που το καθιστά ακόμη πιο πειστικό ότι επρόκειτο για μια εσκεμμένη, εγκληματική πράξη καταστροφής. Από τότε που ξεκίνησε το έργο του αγωγού Nord Stream πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υπερατλαντικοί Ευρωπαίοι υποκαταστάτες τους έχουν εμμονή με την προσπάθεια να εμποδίσουν το αμοιβαία επωφελές εμπόριο ενέργειας μεταξύ της Ρωσίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, είτε Ρεπουμπλικανικές είτε Δημοκρατικές, έχουν ορκιστεί να κόψουν την Ευρώπη από τις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Είναι μια κραυγαλέα περίπτωση νοθεύσεως της υποτιθέμενης «καπιταλιστικής ελεύθερης αγοράς» έτσι ώστε οι ακριβότεροι αμερικανικοί υδρογονάνθρακες να μπορούν να αντικαταστήσουν τα προσιτά, αξιόπιστα και καθαρότερα ρωσικά καύσιμα.

Για να ξεφύγουν από αυτήν την de facto πειρατεία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν τα πάντα για να υποκινήσουν την εχθρότητα κατά της Ρωσίας και να επαναφέρουν τη γεωπολιτική του Ψυχρού Πολέμου. Υπό το πρόσχημα της «υπεράσπισης» της Ευρώπης από τη ρωσική «επιθετικότητα», ο πραγματικός στόχος είναι να πουληθούν αμερικανικές εξαγωγές ενέργειας καθώς και τεράστιες ποσότητες όπλων. Η πρόκληση πολέμου στην Ουκρανία εν μέσω αδυσώπητης επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας έχει πυροδοτήσει το επιθυμητό κλίμα εχθρότητας και διχασμών μηδενικού αθροίσματος.

Βέβαια, καθώς το ρωσικό εμπόριο ενέργειας με την Ευρώπη έχει καταρρεύσει λόγω κυρώσεων και κατηγοριών, οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου έχουν πάρει την ανηφόρα με αυξανόμενα κέρδη.

Οι εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream φαίνεται να έχουν σκοπό να διασφαλίσουν ότι η ζημιά στις ρωσικές σχέσεις με την Ευρώπη είναι ανεπανόρθωτη.

Εάν πράγματι επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για πράξη κρατικής τρομοκρατίας, τότε αυτή θα είναι μια κόκκινη γραμμή που η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να υποχωρήσουν από την επιθετικότητά τους εξοπλίζοντας το καθεστώς του Κιέβου. Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι οι δυτικές δυνάμεις πιέζουν απερίσκεπτα προς έναν καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο. Η επίθεση στον φυσικό πλούτο και τις μη στρατιωτικές υποδομές της Ρωσίας είναι ένα ακόμη βήμα προς την άβυσσο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail