Αυτό θα ήταν ένα σοφό σημείο να τελειώσει ο πόλεμος

Με τον κίνδυνο να αναστατώσει ολόκληρο το Διαδίκτυο, η προσάρτηση αυτών των τεσσάρων ουκρανικών εδαφών φαίνεται για μένα μια εξαιρετική στιγμή για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος. Πιστεύει κανείς ειλικρινά ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που ζουν εκεί θέλουν μια τεράστια αντεπίθεση στο κατώφλι τους; Εγώ όχι.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Δύση προκάλεσε εν γνώσει της αυτόν τον πόλεμο, αυτό που οι ειδικοί προειδοποιούσαν επί χρόνια ότι θα συνέβαινε συνέβη και τώρα η Ουκρανία έχασε κάποιο έδαφος. Αντί να διακινδυνεύσουμε εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια ζωές κλιμακώνοντας αυτή τη σύγκρουση, φαίνεται λογικό να τραβήξουμε μια γραμμή κάτω από αυτήν. Μπορείτε να φωνάξετε "Κακός Πούτιν!" και "Διεθνές Δίκαιο!" ό,τι θέλετε, αλλά είναι απλώς ένα σκληρό γεγονός πως μετά την προσάρτηση των περιοχών στη Ρωσία, στην ομάδα ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/Ουκρανίας θα παρουσιαστεί η επιλογή είτε να τερματιστεί η αιματοχυσία είτε να κλιμακωθεί μαζικά, μαζικά. Πολύ εύκολη επιλογή, κατά τη γνώμη μου.

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων που θέλουν την ειρήνη στην Ουκρανία: αυτοί που θέλουν να έρθει τώρα μέσω διπλωματίας, διαπραγματεύσεων και συμβιβασμού, και αυτοί που θέλουν να έρθει σε χρόνια από τώρα αφότου διώξουν τη Ρωσία από κάθε τελευταία ίντσα της ειρήνης. Τα σύνορα της Ουκρανίας πριν από το 2014. Είτε υποστηρίζετε μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων αυτή την στιγμή είτε υποστηρίζετε έναν εξαιρετικά μακρύ, παρατεταμένο πόλεμο μεσολάβησης που κινδυνεύει με πυρηνική εξόντωση, που καταλήγει να κοστίζει εκατομμύρια ζωές και τρισεκατομμύρια δολάρια και δεν έχει καμία εγγύηση επιτυχίας. 

Φυσικά δεν πιστεύω στην πραγματικότητα ότι οι μάχες θα τελειώσουν με αυτόν τον τρόπο αυτή τη στιγμή. Υπάρχει πάρα πολύ ιππασία για να συνεχιστεί η αιματοχυσία. Απλώς τονίζω το αρκετά προφανές γεγονός ότι θα μπορούσε να τελειώσει τώρα, και πρέπει να τελειώσει τώρα.



Μέχρι στιγμής, τα ισχυρότερα επιχειρήματα που έχω δει ότι η Ρωσία κατέστρεψε τους δικούς της αγωγούς συνοψίζονται ουσιαστικά στο "Ο Πούτιν είναι ΤΡΕΛΟΣ! Ποιος ξέρει γιατί αυτός ο εκκεντρικός τύπος κάνει αυτό που κάνει; Είναι απαίσιο!".

"Φυσικά η Ρωσία θα κατέστρεφε τη δική της ενεργειακή υποδομή και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε φυσικό αέριο ενάντια στα δικά της συμφέροντα και σε άμεση διευκόλυνση των μακροχρόνιων μονοπολικών ατζέντηδων των ΗΠΑ! Είναι τρελός! Είναι CWAAAZY!". Η επιστήμη πρέπει πραγματικά να αρχίσει να εξετάζει πιο προσεκτικά αυτήν την απροσδιόριστη ψυχική ασθένεια που επηρεάζει μόνο γεωπολιτικούς εχθρούς της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ.

Αν πιστεύουμε πραγματικά πως ο Πούτιν είναι τόσο τρελός και παράλογος που έχει αρχίσει να τινάζει στον αέρα ρωσικούς αγωγούς και να βομβαρδίζει εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής που ελέγχονται από τη Ρωσία, η στρατηγική θα έπρεπε λογικά να είναι απλώς να μείνουμε πίσω και να τον αφήσουμε να βομβαρδίσει τη Ρωσία πίσω στη Λίθινη Εποχή.

Το να θέλεις έναν υγιή κόσμο σημαίνει να θέλεις αυτό που το εγώ βλέπει ως έναν βαρετό κόσμο: ειρήνη, συνεργασία και αρμονία αντί για σύγκρουση, ανταγωνισμό και δράμα. Το γεγονός ότι τα εγώ δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένα χωρίς σύγκρουση και δράμα σημαίνει ότι η ανθρωπότητα πρέπει να ξεπεράσει την εγωιστική συνείδηση ​​για να γίνει υγιής.

Οι ταινίες, οι εκπομπές και οι ιστορίες μας περιστρέφονται όλες γύρω από τη σύγκρουση και το δράμα, επειδή το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας είναι σκλαβωμένο από την εγωιστική συνείδηση ​​και η σύγκρουση και το δράμα είναι αυτά που βρίσκουν ελκυστικά τα εγώ. Θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό στον εαυτό μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν υγιή κόσμο.

Αν παραμείνουμε στο ίδιο εγωιστικό μοτίβο, δεν θα είχε σημασία αν κάποιος χρησιμοποίησε μια επιθυμία τζίνι για να κάνει τον κόσμο αρμονικό και ισότιμο σήμερα, γιατί απλώς θα τον καταστρέφαμε αμέσως και θα επιστρέφαμε στους παλιούς μας τρόπους δυσλειτουργίας. Ένας υγιής κόσμος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μια συνειδητή ανθρωπότητα.

Θα πρέπει να αλλάξουμε, και θα πρέπει να αλλάξουμε με όλους τους τρόπους που είναι λιγότερο ελκυστικοί για το εγώ. Είναι μια δύσκολη πώληση. Αλλά είναι επίσης μια υπαρξιακή αναγκαιότητα, γιατί θα εξαφανιστούμε αν δεν το κάνουμε.


Και φυσικά ένας υγιής κόσμος δεν θα ήταν βαρετός. Ξεφλουδίστε τα εγωιστικά φίλτρα στην ανθρώπινη αντίληψη και όλη η ζωή φαίνεται ξεκάθαρα σαν βροντερά όμορφη και ατελείωτα συναρπαστική. Η αδυναμία να είσαι ικανοποιημένος με τη ζωή όπως είναι, είναι απλώς δυσλειτουργία που γεννιέται από την εγωιστική συνείδηση.



Το σύμπαν γίνεται όλο και πιο οξυδερκές. Όλο και πιο ευαισθητοποιημένο. Όλο και περισσότερο ικανό να γνωρίσει τον εαυτό του, σε όλο και μεγαλύτερους βαθμούς βάθους, πλάτους και πολυπλοκότητας. Είναι σαν ένα μωρό να αναπτύσσει σιγά σιγά αυτογνωσία.

Γνωρίζατε ότι τα άνθη του νυχτολούλουδου μπορούν να «ακούνε» τις μέλισσες να πλησιάζουν και να κάνουν γρήγορα το νέκταρ τους πιο γλυκό για να τις προσελκύσουν; Η αντίληψη συμβαίνει παντού γύρω μας με τον πιο απροσδόκητο τρόπο, σε μέρη που ποτέ δεν θα σκεφτόμασταν να κοιτάξουμε. Η ζωή είναι καταπληκτική. Το σύμπαν είναι εκπληκτικό.

Η αυγή της ζωής επέτρεψε στην αστερόσκονη να δει τον εαυτό της για πρώτη φορά. Και καθώς η ζωή γίνεται όλο και πιο προχωρημένη, η αστερόσκονη γίνεται όλο και καλύτερη στην θέαση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail