Οι σαμποτέρ του Nord Stream βύθισαν την ΕΕ σε «ενεργειακή φτώχεια» – Μόσχα

φωτο https://alliancedesenergies.fr/nord-stream-2-tarifs-energie/
Freepen.gr -
Οι δράστες των επιθέσεων στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream κατέστρεψαν την ελπίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ασφαλή και βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Aleksander Novak στο περιθώριο του φόρουμ της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.

«Αυτοί που έχουν σχεδιάσει και διαπράξει αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια έχουν βασικά βυθίσει την Ευρώπη σε ενεργειακή φτώχεια, ας το πούμε έτσι», είπε ο Νόβακ την Παρασκευή, προσθέτοντας πως η δολιοφθορά των αγωγών έχει απλώς «ακυρώσει την ενεργειακή ασφάλεια» που η ΕΕ επιδιώκει εδώ και καιρό να επιτύχει.

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας δήλωσε προηγουμένως ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι σε θέση να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω μιας σειράς Nord Stream 2 που παραμένει ανέπαφη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της ΕΕ για το αν θα λάβει αυτές τις εισαγωγές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail