Fakt: Οι Πολωνοί άρχισαν να αγοράζουν προϊόντα κοντά στη λήξη λόγω των υψηλών τιμών

Freepen.gr - Σε συνθήκες συνολικού υψηλού κόστους, οι Πολωνοί άρχισαν να κυνηγούν εκπτώσεις και να αγοράζουν προϊόντα με διάρκεια ζωής που λήγει, γράφει η Fakt.

Στα καταστήματα, λέει το άρθρο, δεν υπάρχει ούτε ένα προϊόν που να μην έχει ανέβει σε τιμή τον τελευταίο καιρό. Οι πολίτες της Πολωνίας ανησυχούν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν ορισμένα προϊόντα εάν δε βελτιωθεί η κατάσταση.

«Όταν τα ράφια στο σούπερ μάρκετ είναι άδεια και δεν υπάρχει προϊόν πάνω τους, είναι ξεκάθαρο: ήταν σε προσφορά. Τα φθηνότερα αντικείμενα εξαφανίζονται πλέον από τα ράφια αμέσως. Με τις πανταχού παρούσες υψηλές τιμές, παρακολουθούμε μειώσεις τιμών, εκπτώσεις και επισκέψεις στα περίπτερα με είδη με σύντομη ημερομηνία λήξης» αναφέρει το πολωνικό μέσο. 

Μεταξύ των λόγων για αυτήν την κατάσταση πραγμάτων, οι συνομιλητές της έκδοσης αναφέρουν την πανδημία, τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την κρίση και την κατάσταση στη χώρα. Ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 17,2%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αλλά οι περισσότεροι ερωτηθέντες παραδέχονται πως πιστεύουν ότι οι πραγματικές αυξήσεις των τιμών είναι πολύ υψηλότερες, τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο.

«Πόσο καιρό μπορείς να σφίξεις τη ζώνη σου;» ρωτάει η Fakt.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail