Ρώσος διπλωμάτης λέει ότι οι δυτικές χώρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Κίεβο να φτιάξει βρώμικη βόμβα

ΑΡ Ρhoto/Εfrem Lukatsky
Freepen.gr - Η Ρωσία πιστεύει ότι ορισμένες δυτικές χώρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ουκρανία να φτιάξει μια βρώμικη βόμβα, δήλωσε ο Konstantin Vorontsov, αναπληρωτής διευθυντής στο τμήμα μη διάδοσης και ελέγχου των όπλων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεδρίαση της Πρώτης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Τρίτη.

"Ο στόχος είναι προφανής: να κατηγορηθεί η Ρωσία για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. Η ουκρανική κυβέρνηση και οι δυτικοί χειριστές της αναμένουν πως αυτό θα πυροδοτήσει μια ισχυρή αντιρωσική εκστρατεία, θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στη Μόσχα και τους εταίρους της και θα οδηγήσει στην απομόνωση των χώρα στη διεθνή σκηνή», είπε ο διπλωμάτης. "Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ουκρανική πλευρά έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει το σχέδιο. Για παράδειγμα, το εργοστάσιο εμπλουτισμού μεταλλεύματος στην πόλη Zhyoltye Vody και το Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών στο Κίεβο έχουν επιφορτιστεί με την κατασκευή αυτού του τύπου βόμβας. Δεν αποκλείουμε η βοήθεια για την επιδίωξη αυτού του στόχου να παρέχεται από ορισμένες δυτικές χώρες, οι οποίες, σύμφωνα με αναφορές που λαμβάνουμε, βρίσκονται σε συνομιλίες με την Ουκρανία για την προμήθεια εξαρτημάτων για τη βρώμικη βόμβα».

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Ρωσία, το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει να πυροδοτήσει αυτά τα πυρομαχικά μεταμφιέζοντάς τα ως δυσλειτουργία ενός ρωσικού πυρηνικού όπλου χαμηλής απόδοσης, το οποίο θα χρησιμοποιούσε υψηλά εμπλουτισμένο ουράνιο ως γόμωση», είπε ο Βορόντσοφ. 

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση του Κιέβου και τους δυτικούς φορείς που το ελέγχουν να σταματήσουν να προβαίνουν σε ενέργειες που οδηγούν τον κόσμο σε μια πυρηνική καταστροφή και απειλούν τις ζωές αθώων πολιτών, να αγνοήσουν απερίσκεπτα τις ρωσικές προειδοποιήσεις σχετικά με αυτό και να ελέγξουν τις υπάρχουσες κόκκινες γραμμές στην πυρηνική περιοχή».

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail