Μεγάλη επίθεση ουκρανικών και αμερικανικών drones στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας

Το πρωί της 29ης Οκτωβρίου, η πόλη της Σεβαστούπολης στην Κριμαία δέχθηκε τη μεγάλη επίθεση από UAV της Ουκρανίας και των ΗΠΑ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επίθεση στη ρωσική πόλη από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία κι η πρώτη συντονισμένη επίθεση στην Κριμαία από ένα σμήνος drones σε τρεις διαστάσεις.

Η επίθεση ξεκίνησε περίπου στις 04:30 τοπική ώρα. Τα συστήματα αεράμυνας στη Σεβαστούπολη απέκρουσαν επιθέσεις με drones για αρκετές ώρες. Τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέκρουσαν τρεις φορές τις επιθέσεις των εχθρικών UAV και η παράκτια αεράμυνα απέκρουσε άλλες δύο επιθέσεις στα ανοιχτά της πόλης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να χτυπήσουν το ρωσικό τερματικό σταθμό καυσίμων στη Σεβαστούπολη. Ταυτόχρονα, το σμήνος των UAV στόχευσε τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι συνολικά 9 UAV και 7 μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας (USV) ενεπλάκησαν στην επίθεση σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικά σκάφη στη Σεβαστούπολη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail