Το ΝΑΤΟ θέλει να τοποθετήσει πυρηνικούς πυραύλους στα ρωσικά σύνορα της Φινλανδίας — Το Ελσίνκι λέει ναι

Σύμφωνα με  το Newsweek, στις 26 Οκτωβρίου, «Η Φινλανδία θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στα σύνορα με τη Ρωσία». Επικαλούνται δημοσιεύματα φινλανδικών ΜΜΕ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ένας όρος που είχε θέσει το ΝΑΤΟ στη Φινλανδία για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ήταν να επιτραπεί στους πυρηνικούς πυραύλους της Αμερικής να τοποθετηθούν στα ρωσικά σύνορα της Φινλανδίας, τα οποία είναι πιο κοντά στη Μόσχα από οποιονδήποτε άλλο εκτός από την Ουκρανία. Ενώ η Ουκρανία θα απείχε 5 λεπτά από τη Μόσχα, ώστε να αποκεφαλιστεί προληπτικά η ρωσική αντίποινα, η Φινλανδία θα ήταν 7 λεπτά - μόνο περίπου 120 δευτερόλεπτα περισσότερο για να μπορέσει η Ρωσία να εξαπολύσει τα αντίποινα της. Η Φινλανδία θα ψηφίσει τώρα το νομοσχέδιο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, σε αυτή τη βάση (δηλαδή, να γίνει η αιχμή του δόρατος της Αμερικής για να νικήσει τη Ρωσία στο Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο). Προφανώς (αν υποθέσουμε ότι το ΝΑΤΟ είχε, πράγματι, δώσει στους ηγέτες της Φινλανδίας να πιστεύουν ότι το ναι σε αυτό θα αύξανε την πιθανότητα του ΝΑΤΟ να επισπεύσει την αίτηση ένταξης της Φινλανδίας), το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να κάνει ματ στη Ρωσία εάν η Φινλανδία ενταχθεί.

Eric Zuesse - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Newsweek  αναφέρει επίσης πως «οι ΗΠΑ έχουν ήδη περίπου 100 πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη, τοποθετημένα στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Τουρκία σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων. Η Βρετανία και η Γαλλία, και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ, διατηρούν επίσης τα δικά τους ανεξάρτητα πυρηνικά οπλοστάσια».

Καμία από αυτές τις χώρες δε συνορεύει με τη Ρωσία. Είναι όλες πολύ πιο μακριά.

Κατά τη διάρκεια της κουβανικής κρίσης πυραύλων του 1962, ο JFK αρνήθηκε να επιτρέψει στη Σοβιετική Ένωση να τοποθετήσει τους πυραύλους της μόλις 1.131 μίλια μακριά από την Ουάσιγκτον DC και προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα ξεκινούσαν τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο εάν το έκαναν. Έτσι, η Σοβιετική Ένωση αποφάσισε να μην το κάνει.

Τα σύνορα της Φινλανδίας φτάνουν μέχρι και 507 μίλια μακριά από τη Μόσχα, στη φινλανδική πόλη Κότκα. Τα ουκρανικά σύνορα πλησιάζουν σημαντικά: 317 μίλια  από τη Σόστκα στη Μόσχα και 353 μίλια από το Σούμι στη Μόσχα - ως το έθνος που συνορεύει με τη Ρωσία που θα αποτελούσε το  μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Ρωσία εάν μπει στο ΝΑΤΟ. Η Φινλανδία είναι το #2 — μόνο η Ουκρανία είναι ακόμη χειρότερη κατά τη ρωσική άποψη.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία για να μπορέσει να μετακινήσει αυτό το δυναμικό 317 μίλια πίσω τουλάχιστον στα 1.131 μίλια που όλοι το 1962 συμφώνησαν ότι θα ήταν πολύ κοντά στην Ουάσιγκτον DC και ως εκ τούτου δικαιολογία για την Αμερική να ξεκινήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο για να το αποτρέψει.

Ο λόγος για τον οποίο η διαφορά μεταξύ 317 μιλίων έναντι 507 μιλίων είναι μόνο περίπου δύο λεπτά, είναι πως το πιο αργό μέρος της πτήσης είναι το αρχικό, καθώς το βλήμα επιταχύνει. Πρακτικά, το να τοποθετεί η Ουάσιγκτον τους πυραύλους της με πυρηνική κεφαλή 507 μίλια από το Κρεμλίνο είναι σχεδόν το ίδιο με το να τους τοποθετεί στο πλησιέστερο σημείο στα σύνορα της Ουκρανίας. Μπορεί ήδη να δει κανείς ότι η Ρωσία αντιστέκεται ενεργά σε αυτό.

Το 1962, οι πύραυλοι ήταν πολύ πιο αργοί από ότι είναι σήμερα. Έτσι, για να υπάρξει μια ισοδυναμία μεταξύ των 1.131 μιλίων από την Κούβα το 1962, η Ρωσία θα πρέπει να κρατήσει τους αμερικανικούς πυραύλους περίπου 2.000 μίλια από τους πλησιέστερους επίγειους πυρηνικούς πυραύλους της Αμερικής σήμερα. Η παρούσα κατάσταση είναι πολύ πιο επικίνδυνη για τη Ρωσία από ήταν ό,τι η Κρίση των Πυραύλων της Κούβας για την Αμερική το 1962.

Σύμφωνα με κορυφαίους Αμερικανούς επιστήμονες που ειδικεύονται στην αξιολόγηση τέτοιων θεμάτων, η πρόσφατη πολιτική της Αμερικής για τα πυρηνικά όπλα «δημιουργεί ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς να δει, εάν ένα κράτος με πυρηνικά όπλα σχεδίαζε να έχει την ικανότητα να πολεμήσει και να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο αφοπλίζοντας τους εχθρούς με ένα αιφνιδιαστικό πρώτο χτύπημα».

Η αποκάλυψη του Newsweek στις 26 Οκτωβρίου υποδηλώνει πως αυτό είναι, πράγματι, αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ: «να πολεμήσει και να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο αφοπλίζοντας τους εχθρούς με ένα αιφνιδιαστικό πρώτο χτύπημα». (Αυτή η μετα-στρατηγική ονομάζεται "Nuclear Primacy" και στην Αμερική αντικατέστησε τη μετα-στρατηγική "MAD" ή Mutually Assured Destruction  το 2006 περίπου).

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Φινλανδία  ήταν στο πλευρό των Ναζί και συμμετείχε μαζί με τους Γερμανούς στην «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα κατά την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση».  Εάν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, η Φινλανδία θα το επαναλάμβανε τώρα, αλλά μόνο εναντίον της Ρωσίας.

Όλες οι ξένες πολιτικές των ΗΠΑ, τόσο στο Δημοκρατικό Κόμμα όσο και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, είναι «νεοσυντηρητικοί», και αυτό σημαίνει ότι χρηματοδοτούνται από και για τους δισεκατομμυριούχους και εκατομμυριούχους των ΗΠΑ και των συμμάχων τους  —όχι για ΚΑΝΕΝΑ κοινό—  προκειμένου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο  η της παγκόσμιας αυτοκρατορίας τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail