Ιράν: Η Αλγερία, η Αρμενία και άλλες χώρες έχουν ζητήσει να αγοράσουν τα drones μας

Freepen.gr - Ο  Σύμβουλος του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Υποστράτηγος Yahya Rahim Safavi, δήλωσε ότι η χώρα του έχει σημειώσει πρόοδο στην κατασκευή drones.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Safavi επιβεβαίωσε πως 22 χώρες έχουν ζητήσει την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών ιρανικής κατασκευής. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες που το έχουν ήδη ζητήσει είναι: Αρμενία, Αιθιοπία, Τατζικιστάν, Σερβία, Αλγερία, Βενεζουέλα και άλλες χώρες, σημειώνει το defense-arabic.com.

Ήταν είδηση ​​πριν από περισσότερους από δύο μήνες που επιβεβαίωσαν την άφιξη ιρανικών όπλων στην Αλγερία. Μισθοφόροι του Polisario ανέφεραν επίσης πως είχαν λάβει drones που σχεδόν σίγουρα πιστεύεται ότι είναι ιρανικής κατασκευής.

Μέσω του υπουργού Εξωτερικών του, το Βασίλειο του Μαρόκου κατηγόρησε ευθέως το Ιράν, με τη μεσολάβηση της Αλγερίας, ότι παρείχε στους μισθοφόρους του Polisario επιθετικά και αμυντικά όπλα.

Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις νέες απειλές, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να υποστηρίξουν το Μαρόκο με δυνατότητες αεράμυνας έναντι απειλών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν και τους πληρεξούσιους του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail