Η Ουκρανία παραδέχτηκε ότι είναι απλώς ένα γιγαντιαίο πεδίο δοκιμών για δυτικά όπλα

Ο πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας πωλείται στο δυτικό ακροατήριο ως ένας λεγόμενος «πολιτιστικός αγώνας» μεταξύ «δημοκρατίας» και «αυτοκρατίας», αλλά η ψυχρή πραγματικότητα είναι ότι στην πραγματικότητα καθοδηγείται από απώτερα κίνητρα όπως αυτά που συνδέονται στο επιδραστικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα του Golden Billion (MIC). Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Alexey Reznikov το παραδέχτηκε ειλικρινά σε συνέντευξή του στο Politico όταν δήλωσε πως «Έχουμε πεδίο δοκιμών μάχης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου».

Του Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι αντικειμενικοί παρατηρητές γνώριζαν ήδη αυτό το «πολιτικά άβολο» γεγονός, αλλά τώρα η γάτα έχει βγει από την τσάντα και ελευθερώθηκε από κανέναν άλλον αλλά από εκείνον τον κορυφαίο στρατιωτικό αξιωματούχο της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας που καταρρέει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συζητηθεί από το κοινό χωρίς κανείς να χαρακτηριστεί ως οι λεγόμενοι «θεωρητικοί συνωμοσίας» από εκείνους που φυλάσσουν επιθετικά την «επίσημη αφήγηση». Εξάλλου, αυτή η ίδια αφήγηση έχει πλέον εξελιχθεί για να αναγνωρίσει πως αυτή η σύγκρουση καθοδηγείται τουλάχιστον εν μέρει από τα συμφέροντα του MIC.

Αναλύοντας αυτό, αυτή η στρατιωτική-στρατηγική διορατικότητα υποδηλώνει ότι οι λομπίστες με επιρροή που συνδέονται με αυτήν τη σφαίρα και εκείνοι οι νομοθέτες που έχουν επενδύσει σε αυτήν τη βιομηχανία κάνουν ό,τι μπορούν για να διαιωνίσουν επ' αόριστον αυτόν τον πόλεμο με αντιπροσώπους. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως το MIC δεν έχει την ικανότητα να διατηρήσει το εύρος, την κλίμακα και το ρυθμό της στρατιωτικής βοήθειας του Golden Billion προς το Κίεβο λόγω των ήδη λιγοστών αποθεμάτων τους που θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να αναπληρωθούν.

Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε θεωρητικά να δημιουργήσει μια ευκαιρία για να δοθεί προτεραιότητα σε μια διπλωματική λύση στην ουκρανική σύγκρουση ακριβώς όπως πρότεινε η Προοδευτική Ομάδα του Κογκρέσου που εξετάστηκε νωρίτερα πριν από την ανάκληση της σχετικής δήλωσής της. Εκείνοι από τους συναδέλφους τους που τους πίεσαν να το κάνουν δεν συνεννοούνται απλώς με το Κίεβο για να παρέμβουν στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές, αλλά πιθανώς έχουν επίσης μερίδιο στη διαιώνιση αυτού του πολέμου δια μεσολαβητών λόγω των πιθανών διασυνδέσεών τους με το MIC που ωφελείται πάρα πολύ από όλα αυτά.

Έχοντας αυτό κατά νου, φαίνεται επιτακτικά ότι το MIC, οι λομπίστες του και εκείνα τα μέλη της ελίτ που είναι συνδεδεμένα μαζί τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να καταπνίξουν κάθε συζήτηση για διπλωματική λύση στη σύγκρουση προκειμένου να υποβληθούν σχετικά αιτήματα που συνεχίζουν να συσσωρεύονται επ' αόριστον. Εάν όλα είχαν επιλυθεί ειρηνικά, τότε αυτή η βιομηχανία δε θα λάμβανε απλώς λιγότερες παραγγελίες, αλλά και δε θα μπορούσε να δοκιμάσει τα προϊόντα της σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να διαιωνίσουν τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όλα έχουν νόημα όταν τα δούμε από αυτή την οπτική γωνία, ειδικά όταν θυμόμαστε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φέρεται να σαμποτάρισε τις ρωσο-ουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες την περασμένη άνοιξη που υποτίθεται πως βρίσκονταν στο χείλος της επίτευξης μιας πραγματικής συμφωνίας πριν από την παρέμβασή του. Τα ισχυρά μέλη της ελίτ δεν μπορούν να επιτρέψουν μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση, καθώς θα βλάψει τα συμφέροντα του MIC με επιρροή με το οποίο συνδέονται, θα συνεπάγεται την ατελείωτη ανάμειξη και τις ψυχολογικές τους δραστηριότητες.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η διαιώνιση του πολέμου με πληρεξούσιους κατασκευάζεται τεχνητά με σκοπό την πώληση και τη δοκιμή όπλων, όχι για την «υπεράσπιση της δημοκρατίας» όπως ψευδώς ισχυρίζεται αυτή η ίδια διεφθαρμένη ελίτ. Για τον σκοπό αυτό, η ελίτ σχεδιάζει να σπάσει το αναδυόμενο αδιέξοδο που είναι αντικειμενικά προς όφελος της στρατιωτικής-στρατηγικής της Ρωσίας και θα μπορούσε αναμενόμενα να μειώσει την επείγουσα ανάγκη για περισσότερες στρατιωτικές-βιομηχανικές παραγγελίες, όπου η τελευταία συζήτηση για μια προβοκάτσια με βρώμικη βόμβα μπαίνει στο παιχνίδι.

Όπως εξηγήθηκε σε προηγούμενο άρθρο, αυτό το σενάριο είναι εντελώς ενάντια στα συμφέροντα της Ρωσίας και εξ ολοκλήρου στα συμφέροντα του Κιέβου, ειδικά επειδή θα μπορούσε να επιτρέψει στο τελευταίο να λαμβάνει επ' αόριστον στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση. Αυτό το κίνητρο εξυπηρετεί επίσης τα συμφέροντα της διεφθαρμένης ελίτ των ΗΠΑ, καθώς θα ωφελούσε τους εταίρους τους στο MIC, αν και παραμένει ασαφές εάν αυτή η συνωμοσία θα πραγματοποιηθεί ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να θυμούνται πως κάθε πρόκληση που σχετίζεται με αυτή τη σύγκρουση συνδέεται με το MIC με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail