Η τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι στην ουκρανική σύγκρουση

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας ανέφερε το πρωί του Σαββάτου ότι «ένα φορτηγό ανατινάχθηκε στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Γέφυρας της Κριμαίας από τη χερσόνησο Ταμάν, με αποτέλεσμα να τυλιχτούν στις φλόγες επτά δεξαμενές καυσίμων ενός τρένου που ταξίδευε στη χερσόνησο της Κριμαίας» με αποτέλεσμα «δύο τμήματα αυτοκινητόδρομου της γέφυρας να υποστούν μερική κατάρρευση». Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ κατηγόρησε τους «Ουκρανούς βάνδαλους», κάτι που συνέπεσε με τον ανώτερο σύμβουλο του Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ και τον διαβόητο θεωρητικό συνωμοσίας της Russiagate, Άνταμ Κίνζινγκερ, να επαινούν αυτήν την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Twitter.
 
Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ντανίλοφ απείλησε στα τέλη Απριλίου ότι «εάν υπάρχει η ευκαιρία να [καταστρέψουμε τη γέφυρα της Κριμαίας], σίγουρα θα το κάνουμε», ως εκ τούτου το αρχικό συμπέρασμα της έρευνας για τη συνενοχή του Κιέβου είναι αντικειμενικά αξιόπιστο, δεδομένου ότι αυτή η πλευρά έχει κίνητρα. Αυτή η εμβληματική μη στρατιωτική υποδομή είναι ένας μαλακός στόχος που είναι αδύνατο να τον υπερασπιστεί κανείς πλήρως, επομένως ήταν θέμα χρόνου εκ των υστέρων να καταστραφεί επιτυχώς. Η τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας που προφανώς μόλις πραγματοποίησε το Κίεβο θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι στην ουκρανική σύγκρουση για τους ακόλουθους λόγους:

* Τα logistics της Κριμαίας δεν είναι πλέον απολύτως ασφαλή

Αυτή η γεωστρατηγική χερσόνησος δεν έχει πλέον απολύτως ασφαλείς διαδρομές εφοδιαστικής με την υπόλοιπη Ρωσία, καθώς η συμπληρωματική χερσαία γέφυρα μέσω των πρόσφατα επανενωμένων εδαφών της Novorossiya παραμένει ευάλωτη σε συμβατικές επιθέσεις, επιδεινώνοντας έτσι αμέσως την στρατηγική κατάσταση εκεί.

* Ένα άλλο Blitz σαν το Kharkov θα μπορούσε να έρθει

Είναι εξαιρετικά απίθανο οι εχθροί της Ρωσίας με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ αλλά με μέτωπο της Ουκρανίας να μην επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο την στρατιωτική, ήπια ισχύ και τις στρατηγικές συνέπειες της άνευ προηγουμένου τρομοκρατικής επίθεσης του Κιέβου για να εξαπολύσουν μια αστραπιαία επίθεση που θα μοιάζει με το Kharkov κατά της Novorossiya.

* Τακτικά πυρηνικά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σύντομα για αυτοάμυνα

Εάν το προαναφερθέν σενάριο εκτυλιχθεί και καταλήξει σε παρόμοιες αποτυχίες για τη Ρωσία, όπως αυτό που βίωσε τον περασμένο μήνα, αν και αυτή τη φορά σε έδαφος με το οποίο μόλις επανενώθηκε και επομένως βρίσκεται κάτω από την πυρηνική της ομπρέλα, τότε η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά για αυτοάμυνα ως τελευταία λύση.

* Η ρωσική δημόσια πίεση μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές πολιτικής

Μια πιο μυϊκή πολιτική θα μπορούσε σύντομα να αντικαταστήσει την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας λόγω της αλλαγής στρατιωτικής-στρατηγικής δυναμικής και της τεράστιας δημόσιας πίεσης που προέκυψε από την τρομοκρατική επίθεση του Κιέβου, που πιθανόν να οδηγήσει σε ανακατατάξεις ηγεσίας και σε εξέλιξη της υπάρχουσας εκστρατείας προς την κατεύθυνση του «σοκ και δέους».

* Η στιγμή της αλήθειας έφτασε

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η σύγκρουση πιθανότατα θα κλειδωθεί κατά μήκος μιας από τις τρεις τροχιές μέχρι το τέλος του μήνα: η αστραπιαία κίνηση που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ, αλλά με μέτωπο από την Ουκρανία, θα συνεχιστεί αμείωτη μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας πριν από το 2014. Η Ρωσία θα απελευθερώσει το σύνολο της πρόσφατα επανενωμένης επικράτειάς της. ή θα έρθει σε αδιέξοδο.

Αυτές οι δραματικές εξελίξεις θα συμβούν σε ένα πολύ ευαίσθητο διεθνές πλαίσιο. Οι ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ πραγματοποιούνται στις αρχές του επόμενου μήνα, γεγονός που ασκεί πρόσθετη πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν για τους Ουκρανούς πληρεξούσιους του μονοπολικού ηγεμόνα που φθίνουν να κάνουν την πιο εντυπωσιακή επιτόπια πρόοδο που είναι δυνατή προκειμένου να βοηθήσουν τους Δημοκρατικούς. Ενώ ανώνυμοι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είπαν στους New York Times νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το Κίεβο δολοφόνησε την Ντάρια Ντούγκινα εν αγνοία τους, πως εκ των υστέρων ήταν πιθανώς μια συγκάλυψη για να «αρνηθεί εύλογα» η γνώση και αυτής της τελευταίας τρομοκρατικής επίθεσης.

Δεδομένου ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως οι ΗΠΑ είχαν τουλάχιστον εκ των προτέρων γνώση αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, για να μην αναφέρουμε ότι έπαιξαν κάποιο ρόλο στην ενορχήστρωση ή ακόμα και στην άμεση πραγματοποίησή της, αυτό αντιπροσωπεύει μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση στη ρωσο-αμερικανική διάσταση του Νέου Ψυχρού Πολέμοου. Το Κρεμλίνο μπορεί επομένως να απαντήσει ασύμμετρα, όχι με τις δικές του τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών / ευρωπαϊκών / ΝΑΤΟ / δυτικών στόχων, αλλά και πάλι ίσως κάποιου τύπου δολιοφθορά ή άλλου τύπου. Ο «κατασκοπευτικός πόλεμος» μεταξύ αυτών των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων θα μπορούσε έτσι να ενταθεί και να κινδυνεύσει να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail