Χιονοστιβάδα απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος - Υπερδιπλασιάστηκαν οι διακοπές σύνδεσης

Για τις αυξημένες εντολές στις διακοπές ρεύματος, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στη ΔΕΗ αλλά και τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος που φαίνεται ότι θα επιβληθούν τον χειμώνα με βάση και τις αποφάσεις της Κομισιόν στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας, μίλησε στο Σin o πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

Αναφορικά με τις εντολές για διακοπές ρεύματος ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι «αυτήν τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει τις 325.000, ενώ ολόκληρο το 2021 είχαμε περίπου 168.000 εντολές διακοπών».

Παρά τον υπερδιπλασιασμό που έχει ήδη σημειωθεί, εκτιμάται ότι ο ρυθμός διακοπών θα επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες, καθώς δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις συνεχείς ρυθμίσεις των χρεών τους και ταυτόχρονα να πληρώνουν αυξημένους  λογαριασμούς.

Ο πρόεδρος των Τεχνικών της ΔΕΗ τονίζει ότι ο ΔΕΔΔΗΕ «πάσχει» από έλλειψη προσωπικού και εξαιτίας της συγκεκριμένης κατάστασης οι μετρήσεις αντί να γίνονται κάθε τέσσερις μήνες, γίνονται ακόμα και σε 8 μήνες!

Αναφορικά με τους έξυπνους ψηφιακούς μετρητές που είναι ευρωπαϊκή οδηγία ο κ. Μανιάτης τόνισε πως όχι μόνον δεν έχουν ακόμα μπει αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ είναι ακόμα στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού.

Τέλος, εκτίμησε ότι σε περίπτωση που κλείσει η κάνουλα του φυσικού αερίου, αναγκαστικά θα υπάρξουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος τις ώρες αιχμής.

Από: sofokleousin.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail