Η Επιτροπή της ΕΕ προειδοποιεί για μπλακ άουτ σε όλη την Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα

Pexels / pixabay
Freepen.gr - Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να προετοιμαστούν για μπλακ άουτ σε ολόκληρο το μπλοκ αυτόν τον χειμώνα καθώς βαθαίνει η ενεργειακή κρίση, δήλωσε επίτροπος της ΕΕ.

Μιλώντας σε γερμανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Janez Lenarčič προειδοποίησε ότι οι ελλείψεις ρεύματος είναι μια πραγματική πιθανότητα και αποκάλυψε πως η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί βοήθεια σε περίπτωση καταστροφών και εντός της ΕΕ», είπε ο Lenarčič στο δίκτυο σύνταξης στη Γερμανία την Τρίτη. Εξήγησε πως το τμήμα του προετοιμάζεται για δύο σενάρια.

Το πρώτο προβλέπει ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος για ορισμένα αλλά όχι όλα τα κράτη μέλη και θα βλέπουν ορισμένα έθνη να προμηθεύουν ηλεκτροπαραγωγούς ενέργειας σε άλλα εκτός από άλλη βοήθεια έκτακτης ανάγκης, «όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών».

Ωστόσο, εάν η πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ βρεθεί σε δυσκολία, οι Βρυξέλλες θα πρέπει να εμβαθύνουν σε «στρατηγικά αποθέματα», λέει ο Lenarčič ότι η Επιτροπή έχει στη διάθεσή της για μια τέτοια κρίση.

Αυτά τα αποθέματα περιλαμβάνουν πυροσβεστικά αεροσκάφη, γεννήτριες, αντλίες νερού και καύσιμα, εκτός από ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα.

«Ακόμη και πριν από τον πόλεμο [στην Ουκρανία], προετοιμαστήκαμε για χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», είπε ο Lenarčič.

Ο Επίτροπος της ΕΕ προειδοποίησε επίσης για την άνοδο των ανθρωπιστικών προβλημάτων σε όλο τον κόσμο, αναφέροντας το Κέρας της Αφρικής και το Αφγανιστάν ως περιοχές με «αναπτυξιακά προβλήματα και επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή, όπως υποβάθμιση του εδάφους, ξηρασία ή πλημμύρες». Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αυξήσει τη βοήθειά της σε αυτές τις περιοχές παρά το κόστος της κρίσης στο εσωτερικό, προειδοποιώντας: «Αν δεν αντιμετωπίσουμε τη δυστυχία γύρω μας, θα έρθει σε εμάς».

Η Γερμανίδα και ευρωβουλευτής του AfD Κριστίν Άντερσον επέκρινε την Επιτροπή για τις πολιτικές της που υποστήριξε ότι έφεραν δυστυχία στην Ευρώπη.

«Ξυπνά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την αυταπάτη της; Φοβάται τις διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και προετοιμάζεται για το μεγάλο μπλακ άουτ στην ΕΕ. Γίνεται καταστροφή λόγω της αλαζονικής πολιτικής ελίτ!». έγραψε στο Twitter.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail