Η Ουκρανία λαμβάνει πολυαναμενόμενα συστήματα αεράμυνας από τη Γερμανία

An IRIS-T SLM launcher, seen at the Berlin Air Show, June 1, 2016 -  Wikipedia
Freepen.gr - Η Ουκρανία παρέλαβε το πρώτο από τα τέσσερα συστήματα αεράμυνας IRIS-T SLM από τη Γερμανία, ανέφερε την Τρίτη το Der Spiegel. Με τα δικά της αποθέματα όπλων να έχουν εξαντληθεί σοβαρά, η Γερμανία χαρίζει αυτό το υπερσύγχρονο σύστημα στο Κίεβο στερώντας το από τις δικές της δυνάμεις.

Το σύστημα – το οποίο περιλαμβάνει ένα όχημα διοίκησης, ένα όχημα ραντάρ και έναν εκτοξευτή τοποθετημένο σε φορτηγό ικανό να εκτοξεύσει οκτώ πυραύλους – παραδόθηκε στον ουκρανικό στρατό δίπλα στα Πολωνο-Ουκρανικά σύνορα την Τρίτη, ανέφερε το γερμανικό περιοδικό.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε τέσσερις ημέρες αφότου η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία, όπου υποσχέθηκε στον Ουκρανό ομόλογό της, Aleksey Reznikov, πως η χώρα του θα παραλάβει το IRIS-T «σε λίγες μέρες». Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεσμεύτηκε να παράσχει αυτό το σύστημα στην Ουκρανία τον Ιούνιο, με την παράδοση να είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Νοέμβριο.

Σε μια ενημέρωση τη Δευτέρα, η Λάμπρεχτ είπε ότι οι καταστροφικές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας σε ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους και στόχους υποδομής εκείνο το πρωί έδειξαν «πόσο σημαντικό είναι να εφοδιαστεί η Ουκρανία γρήγορα με συστήματα αεράμυνας».

Το Βερολίνο έχει υποσχεθεί στην Ουκρανία τουλάχιστον τέσσερα συστήματα IRIS-T, καθένα από τα οποία υποτίθεται πως μπορεί να χτυπήσει εισερχόμενους πυραύλους σε απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων (25 μίλια). Η Ουκρανία φέρεται να ζήτησε από τη Γερμανία τουλάχιστον δώδεκα από αυτά τα συστήματα και προσφέρθηκε να τα αγοράσει απευθείας από τον κατασκευαστή, την Diehl Defense.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail