Κινέζος αναλυτής: Ο οικονομικός πόλεμος της Δύσης εναντίον της Ρωσίας οδηγεί στην κατάρρευση του δολαρίου

Pexels/Vladislav Reshetnyak
Freepen.gr - Ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης εναντίον της Ρωσίας έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο δολάριο ΗΠΑ, γράφει η κινεζική εφημερίδα Huanqiu Shibao.

Σύμφωνα με τον Liao Zhengrong, τον συγγραφέα του άρθρου, η Δύση προωθεί την πολιτικοποίηση της διεθνούς συνεργασίας και τη μετατροπή των εμπορικών και οικονομικών δεσμών σε όπλα.

"Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες χρησιμοποιούν την παραδοσιακή οικονομική κυριαρχία για να επιβάλουν μονομερώς κυρώσεις και να απειλήσουν άλλους να πάρουν τη θέση τους. Η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πολιτικοποιημένο εμπορικό μπλοκ στόχος του οποίου είναι να διατηρήσει την ηγεμονία των ΗΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο, εγκαταλείπει την έννοια του πολυμέρεια και απορρίπτει τις αρχές του ελεύθερου εμπορίου" σημειώνει ο Zhengrong.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο παρατηρητής, όλες οι προσπάθειες των δυτικών χωρών να δημιουργήσουν μια νέα οικονομική τάξη χωρίς να λάβουν υπόψη τη φωνή της Ρωσίας είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη απέκοψαν μεγάλα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από το SWIFT, πάγωσαν τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας και σχεδίασαν ακόμη και να τα κατάσχουν, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στο δολάριο και στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα με επίκεντρο την Ουάσιγκτον. Τέτοιες ενέργειες ώθησαν όλες τις χώρες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις νομισμάτων, και στο μέλλον, αυτό θα έχει βαθύ αντίκτυπο στην ηγεμονία του αμερικανικού νομίσματος», προέβλεψε το δημοσίευμα.

Ο λόγος για μια τέτοια επιθετική πολιτική κυρώσεων, είναι κατά το συγγραφέα η απογοήτευση των δυτικών χωρών στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης, η οποία συνέβαλε στην ταχεία ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων οικονομιών και στην υπονόμευση της πρώην δομής εξουσίας.

«Για τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ο υβριδικός πόλεμος στην Ουκρανία έχει μετατοπιστεί σε οικονομικές κυρώσεις και περιορισμό της Μόσχας, όλα με σκοπό την περαιτέρω επέκταση και επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή. Χρησιμοποιούν την αντιρωσική συμμαχία για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο κατά της Ρωσίας και της Κίνας», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail