Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επενδύσουν στη ρωσική τεχνολογία

JESHOOTS-com / pixabay
Freepen.gr - Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιθυμούν να επενδύσουν σε ρωσικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και να φιλοξενήσουν τα γραφεία αντιπροσωπείας τους, δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αμπντουλάχ Αχμάντ Αλ Σάλεχ.

Μιλώντας στο φόρουμ Made in Russia, σημείωσε ότι οι ρωσικές εταιρείες τεχνολογίας που είχε επισκεφθεί είχαν δείξει υψηλό επίπεδο ανάπτυξης. «Έχουν προσφέρει μια σειρά από εφευρέσεις και νέες τεχνολογίες στις οποίες θα θέλαμε να επενδύσουμε, και θα θέλαμε επίσης να έχουμε την έδρα τους στη χώρα μας», είπε, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να προωθήσουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο Αλ Σάλεχ ζήτησε αμοιβαία συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως το διάστημα, η ιατρική και η πράσινη ενέργεια, τονίζοντας ιδιαίτερα την εμπειρία της Ρωσίας στη διαστημική τεχνολογία.

Περιέγραψε επίσης περαιτέρω σχέδια για την ανάπτυξη κοινών έργων, λέγοντας ότι « εργαζόμαστε στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, [έργα] που σχετίζονται με την πράσινη οικονομία, καθώς και στην ανάπτυξη επιχειρήσεων σε ιατρικούς και φαρμακευτικούς τομείς. Υπάρχουν επίσης σχέδια για τη δημιουργία συνεργασίας στην τηλεϊατρική».

Παρά τους στενούς δεσμούς τους με τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν προσεκτικά στην κριτική τους στη Ρωσία και, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, δεν έχουν επιβάλει ισχυρούς περιορισμούς στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον ομόλογό του των ΗΑΕ Mohammed bin Zayed Al Nahyan, στην Αγία Πετρούπολη. Οι ηγέτες εξέφρασαν την προθυμία της Μόσχας και του Άμπου Ντάμπι να αναπτύξουν συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ σημείωσε ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών είχε αυξηθεί από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια, παρά την πανδημία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail