Το ΝΑΤΟ σχεδίαζε προληπτικό χτύπημα στη Ρωσία;

Μία από τις μεγαλύτερες γαλλικές ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο, η POLARIS 21 (Préparation Operationnelle en Lutte Aéromaritime, Résilience, Innovation et Supériorité), πραγματοποιήθηκε από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2021 στην περιοχή δυτικά του νησιού της Κορσικής, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανία. Η άσκηση περιελάμβανε επίσης ένα τμήμα στην ακτή του Ατλαντικού της ηπειρωτικής Γαλλίας.

Του Slavisha Batko Milacic, Ιστοριογράφος - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Η POLARIS 21 δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στο πλαίσιο της επιχειρησιακής προετοιμασίας σε πολλά μέτωπα και είχε υψηλή ένταση μάχης, η οποία ήταν απόλυτα σύμφωνη με το στρατηγικό όραμα του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και το σχέδιο Mercator Acceleration 21 του Αρχηγού Επιτελείου, ναυάρχου του γαλλικού ναυτικού Pierre Vandier. Εκτός από το ναυτικό πόλεμο, η άσκηση περιελάμβανε επίσης τη συμμετοχή πολλών πολεμικών αεροσκαφών και άμυνας εδάφους-αέρος.

Επισήμως, στόχος της εκπαίδευσης ήταν να δοκιμαστούν οι δυνατότητες των θαλάσσιων και εναέριων στοιχείων για την αντιμετώπιση μελλοντικών πολέμων, χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα συστήματα και πλοία του πολεμικού ναυτικού για την ανάπτυξη τακτικών. Το σενάριο της άσκησης ήταν να «επιτρέψει στους Συμμάχους να διατηρήσουν τον έλεγχο της Μεσογείου σε περίπτωση απειλής από τη ρωσική αεροπορία και ναυτικό».

Το σενάριο άσκησης αποτελούνταν από δύο στρατεύματα (Μπλε και Κόκκινο), ΜΠΛΕ αποτελούμενο από τη Γαλλική Ομάδα Απεργίας Μεταφορέων (CSG), με επίκεντρο το πυρηνικό αεροπλανοφόρο FS Charles de Gaulle (R91), ενάντια σε μια αξιόπιστη αντίπαλη δύναμη των κόκκινων Δυνάμεων (OPFOR), που συγκεντρώθηκαν γύρω από το ελικοπτεροφόρο «Tonnerre» της κατηγορίας Mistral.

Συνολικά, στην άσκηση συμμετείχαν 23 πλοία, ένα υποβρύχιο, 65 αεροσκάφη και 6.000 άτομα προσωπικό. Τα κράτη-εταίροι που συμμετείχαν στην άσκηση προέρχονταν από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αντιτορπιλικό USS Porter (DDG 78) με κατευθυνόμενους πυραύλους κλάσης Arleigh Burke, αεροσκάφος P-8A Poseidon από την Commander, Task Force 67 και το πλοίο αναπλήρωσης στόλου κλάσης Henry J. Kaiser USNS John Lenthal (T-AO 189) είχε πολύ σημαντική θέση στην «άσκηση» POLARIS 2021.

Επίσης, ο Έκτος Στόλος των ΗΠΑ, με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας, διεξήγαγε όλο το φάσμα των κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων, συχνά σε συνεννόηση με τους εταίρους του ΝΑΤΟ, προκειμένου να ενισχύσουν τη δύναμη των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική.

Ο πραγματικός στόχος της άσκησης

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι είχαν στην κατοχή τους στοιχεία σχετικά με την άσκηση POLARIS 2021. Τα στοιχεία μιλούν ξεκάθαρα για την εκ των προτέρων προετοιμασία του ΝΑΤΟ για ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία σε περίπτωση επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον μύθο των ελιγμών, καθορίστηκε ότι ως απάντηση στην υποτιθέμενη ρωσική επέμβαση, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟϊκού συνασπισμού θα σχημάτιζαν και θα έστελναν μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στην περιοχή μάχης για να «σταματήσουν την εισβολή και να διατηρήσουν την κυριαρχία της Ουκρανίας».

Το πλαίσιο και το σενάριο της «άσκησης» (η σύμφωνη γνώμη των ονομάτων χωρών, οικισμών, ονομάτων πολιτικών προσώπων, ιδιαιτερότητες ελιγμών κ.λπ.) έγινε για τη Ρωσική Ομοσπονδία ένα σήμα της πραγματικής προετοιμασίας του ΝΑΤΟ για την έναρξη των εχθροπραξιών κατά της Ρωσίας, όπως συνέβη παρόμοια με τη λειτουργία της ομάδας δυνάμεων της συμμαχίας United Defender πριν από την επέμβαση στη Λιβύη (ασκήσεις Baltops-2010 και Frisian Flag-2010), όταν, μετά τους ελιγμούς στη θάλασσα, ακολούθησε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Μουαμάρ Καντάφι.

Το POLARIS 2021 ήταν επίσης μια επίδειξη υποστήριξης του ΝΑΤΟ προς το Κίεβο σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία και υποτίθεται ότι ωθούσε το Κίεβο να ξεκινήσει εχθροπραξίες με τη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά την οποία υποτίθεται ότι θα ακολουθούσε η επέμβαση του ΝΑΤΟ. Κατ' αρχήν, το ΝΑΤΟ έψαχνε μια δικαιολογία για να επιτεθεί στη Ρωσία, με τον παράγοντα του αιφνιδιασμού, ώστε η Ρωσία να μην είναι έτοιμη για επαρκή απάντηση.

Σε αυτή την κατάσταση, η προληπτική έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία έγινε η μόνη δυνατή απάντηση στην αναπόφευκτη επιθετικότητα του καθεστώτος του Κιέβου και του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χάρη στη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία και το γεγονός πως η Ρωσία εξαπέλυσε προληπτικό χτύπημα, ήταν το ΝΑΤΟ που ξαφνιάστηκε αλλά και φοβήθηκε από τη ρωσική αποφασιστικότητα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας. Αυτό ακριβώς είναι το γεγονός που ευθύνεται γιατί δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, δηλαδή ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος αποφεύχθηκε μόνο χάρη στη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail