Ο Πούτιν παίζει λάθος τα χαρτιά του, αυτό που θα μπορούσε να ήταν μια νίκη έγινε ο δρόμος προς τον Αρμαγεδδώνα

en.kremlin.ru
Κάθε μέρα που περνά εγείρει την ανησυχία μου ότι το Κρεμλίνο χειρίζεται λάθος μια επικίνδυνη κατάσταση και την κάνει πιο επικίνδυνη. Πούτιν και Λαβρόφ στέλνουν κάθε λάθος μήνυμα. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουν είναι «Μην με πατάς». Αντίθετα, ο Λαβρόφ γκρινιάζει πως οι «δυτικοί εταίροι» του είναι κακεντρεχείς απέναντι στη Ρωσία και ο Πούτιν προσφέρει ενέργεια ώστε οι χώρες του ΝΑΤΟ να συνεχίσουν τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και να σωθούν από το πάγωμα μέχρι θανάτου ενώ πολεμούν εναντίον της Ρωσίας. 

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

https://www.telesurenglish.net/news/UN-Resolution-Against-Russia-is-Diplomatic-Terror-Lavrov-Says-20221013-0007.html?utm_source=planisys&utm_medium=NewsletterIngles&utm_campaign=NewsletterIngles&utm_content=13

https://www.aljazeera.com/news/2022/10/12/putin-offers-to-boost-gas-supplies-to-europe-via-nord-stream-2

Ο Πούτιν ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι βρίσκεται σε πόλεμο. Μιλάει σαν η Ρωσία να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

https://sputniknews.com/20221012/putin-terror-attacks-against-nord-stream-seek-to-undermine-energy-security-of-continent-1101754059.html

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα που απαιτεί από τη Ρωσία να αποκηρύξει την επανενσωμάτωσή της τεσσάρων πρώην επαρχιών της Ρωσίας και να αποχωρήσει άνευ όρων από την Ουκρανία. Ο Λαβρόφ λέει πως η Ουάσιγκτον διεξάγει «διπλωματική τρομοκρατία» κατά της Ρωσίας ελέγχοντας με εκφοβισμό την ψήφο της Γενικής Συνέλευσης.

Πώς θα μπορούσε ο Λαβρόφ να περίμενε κάποιο άλλο αποτέλεσμα; Εάν ο Λαβρόφ θέλει η ψήφος να πάει αντίθετα, η Ρωσία, αντί για τις ΗΠΑ, πρέπει να γίνει η χώρα που πληρώνει τους λογαριασμούς. Είναι ο Λαβρόφ τόσο εκτός πραγματικότητας που περιμένει από τον ΟΗΕ να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, του πληρωτή;

Το Aljazeera αναφέρει ότι πριν από δύο ημέρες ο Πούτιν προσφέρθηκε να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω του ενός άθικτου αγωγού Nord Stream. Αυτή είναι η ίδια Ευρώπη που στέλνει σιδηροδρομικά βαγόνια όπλων στην Ουκρανία για να τα χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει Ρώσους. Αυτή είναι η ίδια Ευρώπη που υποστηρίζει τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας και επιβάλλει από μόνη της πρόσθετες κυρώσεις. Αυτή είναι η ίδια Ευρώπη που ζητά αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα και απαγορεύει Ρώσους αθλητές, παραστάσεις Ρώσων συνθετών και μουσικών, κλέβει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και αρνείται να συμμορφωθεί με τις συμβατικές συμφωνίες.

Αλλά ο Πρόεδρος της Ρωσίας θέλει να υποστηρίξει την πολεμική τους προσπάθεια κατά της Ρωσίας πουλώντας τους ενέργεια. Αντιπροσωπεύει το Κρεμλίνο τη Ρωσία ή το Κρεμλίνο είναι πράκτορας μάρκετινγκ για μια εταιρεία πετρελαίου;

Η γερμανική κυβέρνηση είπε στον Πούτιν «ΟΧΙ», προτιμάμε να παγώσουν οι Γερμανοί μέχρι θανάτου και να κλείσει η γερμανική βιομηχανία και οικονομία παρά να δυσαρεστήσουμε την Ουάσιγκτον αγοράζοντας το φυσικό αέριό σας. Πόσο καιρό πριν δούμε τον Πούτιν γονατισμένο να παρακαλεί τη Γερμανία να τον αφήσει να τους δώσει το γκάζι;

Ο Πούτιν γνωρίζει πως η Ουάσιγκτον και η Ευρώπη του ΝΑΤΟ είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν τη Ρωσία και να διαλύσουν τη χώρα σε πριγκιπάτα παρόμοια με τη Γερμανία πριν από την ενοποίηση της Γερμανίας το 1871. Ο Πούτιν πρόσφατα μίλησε στο ρωσικό λαό σχετικά με τη δηλωμένη απειλή της Δύσης κατά της Ρωσίας, οπότε γιατί ικετεύει την Ευρώπη να αφήσει τη Ρωσία να ενισχύσει την Ευρώπη έναντι της Ρωσίας προμηθεύοντας την Ευρώπη με ενέργεια;

Στην Ουάσιγκτον, οι νεοσυντηρητικοί που ελέγχουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ βλέπουν την ασυνέπεια μεταξύ των λόγων και των πράξεων του Πούτιν ως αναποφασιστικότητα και ανικανότητα του Πούτιν να χρησιμοποιήσει βία. Αυτός είναι ο λόγος που η Ουάσιγκτον είναι τόσο σίγουρη ότι η Ρωσία μπορεί να ηττηθεί.

Νομίζω πως η Ουάσιγκτον παρερμηνεύει την κατάσταση, όπως και ο Πούτιν. Ο Πούτιν προσπαθεί να αποφύγει έναν πραγματικό πόλεμο και προσπαθεί να δείξει στην Ευρώπη ότι είναι φίλος και όχι εχθρός. Το παιχνίδι του Πούτιν είναι προφανές. Λέει στην Ευρώπη να εγκαταλείψει τον κύριο της Ουάσινγκτον και να απολαύσει τους ζεστούς χειμώνες και τη λειτουργία της βιομηχανίας με τη ρωσική ενέργεια. Θα ήταν ακόμη καλύτερο για τους Αμερικανούς που θα συνέχιζαν να έχουν ανταλλακτικά για τις BMW, Porsche, Mercedes και VW τους.

Η Ουάσιγκτον βλέπει τον Πούτιν ως ένα άτομο του οποίου οι κόκκινες γραμμές είναι φανταστικές και απροστάτευτες. Τα πρόσφατα ρωσικά χτυπήματα, καθυστερημένα μετά από οκτώ μήνες πολέμου, κατά των ουκρανικών υποδομών θεωρούνται από τους νεοσυντηρητικούς ως μια αδύναμη απάντηση στην ουκρανική προσπάθεια να ανατινάξουν τη γέφυρα της Κριμαίας. Ήταν ένα ένδειξη, όχι μια απόδειξη ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει την καταστροφή εάν διευρύνει τον πόλεμο πέρα ​​από τη δράση της ρωσικής αστυνομίας στο Ντονμπάς.

Οι νεοσυντηρητικοί που κάνουν την πολεμική πολιτική της Ουάσιγκτον θεωρούν την προθυμία του Πούτιν να επιτρέψει στην ουκρανική κυβέρνηση να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, ενώ η Ρωσία αφήνει την Ουκρανία προστατευμένη από επίθεση, μια ένδειξη ότι η Ρωσία δεν έχει τη βούληση να πολεμήσει πραγματικά.

Κατά συνέπεια, η Ουάσιγκτον πιστεύει πως έχει το πλεονέκτημα και θα συνεχίσει να κλιμακώνει τις προκλήσεις, περιμένοντας από το Κρεμλίνο μόνο την γκρίνια του Λαβρόφ και την προσφορά του Πούτιν για ενεργειακή βοήθεια στην Ευρώπη του ΝΑΤΟ.

Κάποια στιγμή, φτάνοντας σύντομα, η Ρωσία θα πρέπει πραγματικά να πολεμήσει και να δείξει τη στρατιωτική ικανότητα και αποφασιστικότητα που απαιτούνται για να κάνει την Ουάσιγκτον να τραβήξει τα κέρατά της, διαφορετικά ο Αρμαγεδδών θα είναι ανάμεσά μας.



Ο Ισραήλ Σαμίρ καταλαβαίνει και αναφέρει την περιορισμένη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία με τον ίδιο τρόπο όπως εγώ.

Ο Πούτιν απέτυχε σε αυτό που θα μπορούσε να ήταν μια εύκολη νίκη που θα είχε καταλήξει πριν η Ουάσιγκτον προλάβει να επιβάλει κυρώσεις και να οργανώσει τον στρατό και την προμήθεια όπλων της Ουκρανίας. Αλλά ο Πούτιν δεν μπορεί να απελευθερωθεί από τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες του για τη Δύση. Έτσι, ο πόλεμος επεκτάθηκε στη σύγκρουση που ήλπιζε να αποφύγει ο Πούτιν. Το ερώτημα είναι αν ο Πούτιν συνειδητοποιεί ακόμη ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο. Το λέει στις ομιλίες του, αλλά οι πράξεις του δεν συμφωνούν με τα λόγια του. Τελικά φαίνεται πως ο ίδιος ο Πούτιν είναι ατλανιστής ολοκλήρωσης, όχι Ρώσος εθνικιστής.

Ο Ισραήλ Σαμίρ λέει ότι η απροθυμία του Πούτιν να πολεμήσει έναν πραγματικό πόλεμο σημαίνει πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί, αλλά δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε πυρηνικό πόλεμο, επειδή καμία πλευρά δεν το θέλει. Η ανησυχία μου είναι πως η συμπεριφορά του Πούτιν στα Goody Two Shoes θα συνεχίσει να ενθαρρύνει περισσότερες προκλήσεις έως ότου τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο. Κάποια στιγμή θα ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές που ούτε ένας φιλοδυτικός Ατλαντιστής Ολοκλήρωσης δεν μπορεί να δεχτεί.
PCR

Ο βαρετός πόλεμος
Ισραήλ Σαμίρ

Ο πόλεμος ήταν κυρίως βαρετός. με λίγη κίνηση. Πόλεμος χαρακωμάτων όπως στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μεγάλο λάθος ήταν στην αρχή όταν η Ρωσία προσπάθησε να πάρει μια χώρα 40 εκατομμυρίων με λίγους στρατιώτες. Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών κ. Naryshkin παραδέχτηκε πρόσφατα ότι η Ρωσία δεν είχε αξιόπιστες πληροφορίες για την Ουκρανία. Για πολλά χρόνια, από το 1991, η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών δεν παρακολουθούσε τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Έτσι, η Ρωσία πήγε στον πόλεμο, ελπίζοντας πως οι Ουκρανοί θα χαιρετούσαν τους στρατιώτες τους με λουλούδια. Τελείωσε με μεγάλη υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Ο Πούτιν πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει μια συμφωνία με το Κίεβο, αλλά αποδεικνύεται πως η Ουκρανία υπογράφει συμφωνίες μια μέρα και τις αρνείται την επόμενη μέρα. Έτσι συνέχισε, ώσπου μισό χρόνο αργότερα ο ρωσικός στρατός άρχισε να κινητοποιεί τις εφεδρείες του.

Δεν ήταν όλα άσχημα: η Ρωσία είχε καλές και κακές στιγμές στον αγώνα της με την Ουκρανία. Μια καλή στιγμή ήταν η κατάληψη της Μαριούπολης στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. Μια κακή στιγμή ήταν η υποχώρηση στο Χάρκοβο. Μια ανόητη στιγμή ήταν η συμφωνία σιτηρών και η αποχώρηση από την Οφιούσα. Στιγμές ταραχής ήταν όταν οι πεζοναύτες των ΗΠΑ/ΗΒ χτύπησαν τους αγωγούς φυσικού αερίου και όταν η Daria Dougin δολοφονήθηκε. Μια στιγμή αλήθειας είναι η παρούσα κριτική στους διοικητές του στρατού, συμπεριλαμβανομένων των εκκλήσεων προς τον Υπουργό Άμυνας να αυτοκτονήσει. Οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που ενεργεί ο ρωσικός στρατός. Η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας έκανε αυτό το συναίσθημα οξύ.

Και αυτή τη στιγμή ο Πούτιν κάλεσε τον στρατηγό Σουροβίκιν να αναλάβει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Σουροβίκιν είναι ένας δημοφιλής στρατηγός που διοικούσε τη συριακή επιχείρηση και έχει το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών» για προφανείς λόγους. Και ο στρατηγός Αρμαγεδδών έκανε αυτό που ήθελε ο κόσμος: εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους κρουζ σε πόλεις της Ουκρανίας. Το Κίεβο δέχτηκε επίθεση για πρώτη φορά. Η ηλεκτρική ενέργεια διακόπηκε σε πολλά μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Χάρκοβο. Μέχρι τώρα ο Πούτιν φρόντιζε την υποδομή της Ουκρανίας σαν να ήταν δική του. Τώρα αυτό έχει αλλάξει. Ένα πράγμα έμεινε: οι Ρώσοι προσπαθούν να διατηρήσουν τους αμάχους, σε αντίθεση με τον ουκρανικό στρατό που δεν τον πειράζει να σκοτώνει αμάχους.

Ο πόλεμος ξεκίνησε επειδή από το πραξικόπημα του 2014 οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν το Ντονμπάς, μια περιοχή κατοικημένη κυρίως από Ρώσους στα νοτιοανατολικά της χώρας. Ο Πούτιν προσπάθησε να λύσει τη σύγκρουση με τη συμφωνία του Μινσκ, η οποία υποσχόταν ένα αυτόνομο Ντονμπάς εντός της ομοσπονδιακής Ουκρανίας. Οι Ουκρανοί υπέγραψαν τη συμφωνία του Μινσκ αλλά δεν είχαν σκοπό να τηρήσουν τα άρθρα της. Σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους από το Ντονμπάς, κυρίως βομβαρδίζοντας τα καταστήματα, τα σχολεία, ακόμη και τους δρόμους τους. Οι εθνικιστές του τάγματος Azov ήταν ιδιαίτερα άγριοι απέναντι στους ανθρώπους του Donbas. Όταν τα ρωσικά στρατεύματα ήρθαν να βοηθήσουν το Ντονμπάς τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οι μαχητές του Αζόφ υποχώρησαν στα τεράστια υπόγεια σπήλαια των χαλυβουργείων της Μαριούπολης.

Ωστόσο, παραδόθηκαν αρκετά σύντομα: το να σφραγίζονται σε σπήλαια δεν είναι πολύ διασκεδαστικό, αν και είχαν φαγητό και νερό. Περίπου δύο χιλιάδες μαχητές αιχμαλωτίστηκαν. Οι κάτοικοι του Ντονμπάς ήθελαν να τους στείλουν σε δικαστήριο μαζί με ξένους μισθοφόρους. Αλλά η Μόσχα τους απέρριψε και τους αντάλλαξαν με Ρώσους αιχμαλώτους και, ενοχλητικά, με έναν πολιτικό της αντιπολίτευσης. Μερικοί αιχμάλωτοι του Αζόφ σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό του στρατοπέδου αιχμαλώτων στο Κίεβο: προφανώς είχαν αρχίσει να αποκαλύπτουν επιβλαβείς αλήθειες για τις πράξεις τους. Τους ανταλλασσόμενους μαχητές του Αζόφ μετέφερε ένας ολιγάρχης, ο Ρώσος Εβραίος Ρομάν Αμπράμοβιτς, με το ιδιωτικό του τζετ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό ενόχλησε και τον κόσμο, που θα προτιμούσε να δικαστούν.

Οι πατριώτες Ρώσοι ήταν αρκετά αναστατωμένοι από τον τρόπο που διεξήχθη ο πόλεμος. Ένιωσαν ότι οι Ρώσοι διοικητές ήταν πολύ μαλακοί με την Ουκρανία, ενώ οι Ουκρανοί συνέχιζαν να βομβαρδίζουν το Ντονμπάς. Οι Ρώσοι συγγραφείς και καλλιτέχνες υποστήριζαν συχνά την Ουκρανία. Στη Μόσχα συγκεντρώθηκαν χρήματα για την Ουκρανία, όχι για τον ρωσικό στρατό. Τώρα, η αστραπή του στρατηγού Αρμαγεδδών άλλαξε αυτό το συναίσθημα, αλλά και πάλι η Ουκρανία έχει πολλούς υποστηρικτές στη Ρωσία σε φιλοδυτικούς κύκλους. Αυτό δεν είναι πιθανό να αλλάξει σύντομα: 30 χρόνια φιλοδυτικής πολιτικής δεν μπορούν να αναιρεθούν σε μια στιγμή. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη, επειδή το Ντονμπάς βομβαρδίστηκε, αλλά το Κίεβο δεν έπαθε τίποτα.

Φαίνεται ότι ο Πούτιν κάνει μαλακά πετάλι στην εκστρατεία: εξακολουθεί να ελπίζει σε θετικές αλλαγές μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και να κρατήσει τον Τρίτο Κόσμο στο πλευρό του. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή είναι μια λογική ελπίδα. Τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης χτυπούν για την Ουκρανία. Οι Ρώσοι που σκοτώθηκαν παρουσιάζονται ως θύματα της ρωσικής εθνοκάθαρσης, όπως στην Bucha και στο Izium. Η συμφωνία για τα σιτηρά ολοκληρώθηκε μόνο επειδή τα μέσα ενημέρωσης φώναζαν για την πεινασμένη Αφρική. Ήταν μια αποτυχία: μόνο το 2% του σιταριού πήγε σε φτωχές χώρες ενώ το υπόλοιπο πήγε στην ΕΕ. Οι Ρώσοι έδωσαν επίσης την Οφιούσα, μια τέλεια βάση για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση απόβασης στην Οδησσό.

Η ουκρανική ελίτ λαμβάνει πολλά χρήματα, επαφές και εκτίμηση υψηλού επιπέδου. Η κυρία Ζελένσκι ήπιε κρασί και δείπνησε με την HRH, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας. Δεν πρόκειται να τους αρέσει η ειρήνη και να παραδοθούν στην αφάνεια. Οι επιθυμίες του Πούτιν είναι πολύ άσχετες τώρα, καθώς ο μεγάλος πελάτης της Ουκρανίας είναι οι ΗΠΑ/ΗΒ, και κερδίζουν από τον πόλεμο. Ο πόλεμος πληρώνεται από την Ευρώπη. Οι ΗΠΑ έχουν κέρδη. Τώρα οι ΗΠΑ πωλούν υγροποιημένο αέριο 4 φορές πάνω από τη ρωσική τιμή και πληρώνουν οι Ευρωπαίοι.

Σίγουρα, είναι δαπανηρό για τον ουκρανικό λαό. υποφέρουν κάτω από ρωσικούς πυραύλους. Αλλά οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται. Για αυτές είναι κερδοφόρο. Οι γερμανικές βιομηχανίες πιθανότατα θα πέσουν: ακόμα καλύτερα για τις ΗΠΑ. Ελπίζουν ότι θα μετεγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι ρωσικοί αγωγοί φυσικού αερίου κόπηκαν από δολιοφθορές ΗΠΑ/ΗΒ. Οι ρωσικές πηγές κατονομάζουν ακόμη και το άτομο που το έκανε (υπολοχαγός Chris Bianchi). Τώρα μαθαίνουμε ότι το ΝΑΤΟ προσπάθησε να βομβαρδίσει τους αγωγούς φυσικού αερίου το 2015 για πρώτη φορά, αλλά συνελήφθησαν οι δράστες. Μόλις τώρα έγινε γνωστό. Δυστυχώς, η Σουηδία δεν θέλει να επιτρέψει τη ρωσική πρόσβαση στον τόπο της έκρηξης, ούτε θέλει να μοιραστεί τα αποτελέσματα της έρευνάς της. Οι τρομοκράτες έκαναν μια ακατάστατη δουλειά: άφησαν έναν αγωγό ανέγγιχτο, έτσι οι Ρώσοι και οι Γερμανοί μπορούν να αρχίσουν να αντλούν φυσικό αέριο αμέσως, εάν υπάρχει η πολιτική βούληση. Αλλά δεν είναι σαφές εάν οι Γερμανοί έχουν κάποια πολιτική βούληση εκτός του να συμμορφωθούν με τις επιθυμίες των ΗΠΑ.


Το Κόμμα Πολέμου των ΗΠΑ είναι πολύ ισχυρό και οι Ρώσοι δεν έχουν καμία πιθανότητα να το νικήσουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Ούτε οι Πρόεδροι των ΗΠΑ ούτε της Ρωσικής Ομοσπονδίας το θέλουν. Μάλλον ο συμβατικός πόλεμος θα συνεχιστεί χωρίς να περάσει το πυρηνικό κατώφλι. Η ειρηνευτική συμφωνία πιθανότατα δε θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και των δύο πλευρών, αλλά οι Ρώσοι είναι απρόθυμοι να συνάψουν άλλη μια συμφωνία του Μινσκ μόνο και μόνο για να την καταχραστεί το Κίεβο.

Ρωσία και κυρώσεις

Τα κύρια όπλα ΗΠΑ/ΕΕ κατά της Ρωσίας είναι οι κυρώσεις και το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Ενώ οι κυρώσεις έχουν κάνει μόνο ένα μικρό βαθούλωμα στον ιστό της ρωσικής κοινωνίας, αυτό δε συμβαίνει με το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Είναι επώδυνο και ενοχλητικό. Τα τελευταία 30 χρόνια, οι Ρώσοι έχουν συνηθίσει να ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Τώρα πρέπει να αλλάξουν τις συνήθειές τους. Ναι, οι Ρώσοι μπορούν να ταξιδέψουν στην Τουρκία και στο Ισραήλ, στην Ινδία και στη Λατινική Αμερική, αλλά η Ευρώπη ήταν κοντά και φιλική. Τώρα είναι δύσκολο να φτάσετε: συνήθως μπορούν μέσω πτήσης για Κωνσταντινούπολη, αλλά για πολύ περισσότερα χρήματα. Είναι ιδιαίτερα οδυνηρό για τους πλούσιους Ρώσους: συνήθιζαν να περνούν τα Σαββατοκύριακά τους στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Όχι πια.
Οι κυρώσεις είναι πιθανώς ανησυχητικές για τους επιχειρηματίες, αλλά οι απλοί άνθρωποι τις παρατηρούν λιγότερο στη Ρωσία παρά στην Ευρώπη. Το κρέας είναι καλό και άφθονο. Το αέριο είναι φθηνό, το θέατρο είναι καλό και φθηνό. Ολόκληρο το Ring of the Nibelungs (τέσσερις πολύ μεγάλες όπερες) ακούγεται για εκατό δολάρια.

Ο πληθωρισμός υπάρχει στη Ρωσία, όπως παντού. Αλλά δεν υπάρχει πράσινη τρέλα, ή τρέλα φύλου. Δεν υπάρχει πατριωτική διδασκαλία ή τραγούδια. Η Ρωσία είναι αρκετά προοδευτική αλλά όχι υπερβολικά. Οι εκκλησίες είναι ανοιχτές και γεμάτες πιστούς. Στην πραγματικότητα, η ζωή είναι φυσιολογική. Ίσως πολύ φυσιολογικό για μια χώρα της οποίας η πρώτη γραμμή μόλις κατέρρευσε λόγω έλλειψης στρατιωτών.

Η επιστράτευση ήρθε για να διορθώσει αυτήν την έλλειψη. Για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια οι Ρώσοι κινητοποιούνται και δεν πήγε καλά. Εθελοντές απορρίφθηκαν, ενώ άρρωστοι και ηλικιωμένοι κλήθηκαν. Πολλοί σχετικά νέοι φιλοδυτικοί άνθρωποι διέφυγαν στη Γεωργία και το Ισραήλ, όπου δεν χρειάζεται βίζα. Ωστόσο, μαζεύτηκε ο απαραίτητος αριθμός. Σε δύο μήνες, ο ρωσικός στρατός θα έχει αρκετούς στρατιώτες για να διατηρήσει την πρώτη γραμμή.

Στο μεταξύ αντιμετωπίζει τον τρόμο. Ερευνήθηκε η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας. Αποδείχθηκε ότι τα εκρηκτικά στάλθηκαν από την Ουκρανία με σκάφος φαινομενικά φορτωμένο με σιτάρι σύμφωνα με τη συμφωνία για το σιτάρι. Το θανατηφόρο φορτίο πήγε μέσω Βουλγαρίας και Γεωργίας στη Ρωσία. Μόλις τώρα η ρωσική ασφάλεια συνέλαβε τους Ουκρανούς που εισήγαγαν λαθραία δύο αντιαεροπορικούς πυραύλους Igla με εκτοξευτές μέσω Εσθονίας. Σχεδίαζαν να καταρρίψουν πολιτικά αεροπλάνα στη Ρωσία. Η Εσθονία συμμετείχε στη δολοφονία της Daria Dougin, μιας νεαρής Ρωσίδας, κόρης του φιλόσοφου Alexander Dougin, στην περιοχή της Μόσχας. Ο Εσθονός υπουργός συνεχάρη την Ουκρανία για την τρομοκρατική ενέργεια στη γέφυρα της Κριμαίας. Η Λιθουανία προσπάθησε να σταματήσει την πρόσβαση της Ρωσίας στον θύλακα της στην Ανατολική Πρωσία. Εν ολίγοις, η Ουκρανία δεν είναι μόνη, και η Ρωσία έχει πολλούς ουδέτερους συμπαθούντες,

Ο πόλεμος συνεχίζεται…

https://www.unz.com/ishamir/the-dull-war/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail