Η Ρωσία απάντησε. Τεράστια πυραυλικά χτυπήματα συγκλόνισαν την Ουκρανία

Το πρωί στην Ουκρανία ξεκίνησε με τις αντιδράσεις για την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Την 229η ημέρα της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, εκρήξεις χτύπησαν στο Κίεβο και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ήχοι αεροπορικού συναγερμού ακούστηκαν σε όλη την Ουκρανία. Στήλες καπνού υψώνονται πάνω από πολλές πόλεις της Ουκρανίας. Η κλιμάκωση ακολούθησε την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας. Την προηγούμενη μέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε πως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή της κρίσιμης πολιτικής υποδομής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας βρίσκονται πίσω από την επίθεση. Οι ειδικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ προφανώς συμμετείχαν επίσης. Με εκρηκτικά γέμισαν φορτηγό στο έδαφος της Βουλγαρίας.
southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ουκρανία προσπάθησε επίσης να υπονομεύσει τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, πραγματοποίησε επιθέσεις δολιοφθοράς στον πυρηνικό σταθμό Kursk, καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις της ρωσικής στρατηγικής υποδομής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Στις 9 και 10 Οκτωβρίου, η AFU [Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας] συνέχισε τις επιθετικές της προσπάθειες προς την κατεύθυνση της Χερσώνας, στην περιοχή του Χάρκοβο και στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, καθώς και στην περιοχή Ζαπορόζιε. Όλες οι επιθέσεις τους αποκρούστηκαν με μεγάλες απώλειες από την AFU. Ένας μεγάλος αριθμός ξένων μισθοφόρων έχει αναπτυχθεί στις προπορευόμενες μονάδες του ουκρανικού στρατού.

Στις 10 Οκτωβρίου, ρωσικά αντίποινα έπληξαν στρατηγικές εγκαταστάσεις υποδομής των μεγαλύτερων πόλεων της Ουκρανίας, όπως το Κίεβο, το Lviv, το Dnipro, το Khmelnitsky, το Zhytomyr και άλλες. Η ουκρανική αεράμυνα απέτυχε.

Οι επιθέσεις έπληξαν την οδό Vladimirskaya, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, καθώς και την οδό Hrushevsky, όπου βρίσκονται άλλα κυβερνητικά κτίρια. Ένα από τα χτυπήματα έπληξε τη βάση και το αρχηγείο του ναζιστικού συντάγματος Azov στο Κίεβο.

Η «Γέφυρα Klitschko» που βρίσκεται κοντά στο κτίριο της συμβουλευτικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέστη επίσης ζημιές.

Ο ουκρανικός σιδηρόδρομος ανέφερε ζημιές στο συμβατικό δίκτυο στα δυτικά της χώρας. Σταμάτησαν τα δρομολόγια του μετρό στο Κίεβο και στο Χάρκοβο.

Στο Lviv, στο Khmelnytskyi, στο Zhytomyr και σε άλλες πόλεις σημειώνονται σημαντικές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος και των υπηρεσιών Διαδικτύου, με αποτέλεσμα τη διακοπή ρεύματος.

Εσχάτως, το Κίεβο προσπαθεί να προκαλέσει τη Ρωσία σε ενέργειες μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων. Το Κίεβο τα κατάφερε εν μέρει.

Η τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας γίνεται σύμβολο της σύγκρουσης που εισέρχεται σε ένα νέο στάδιο.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο δήλωσε ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία συμφώνησαν να αναπτύξουν μια κοινή περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων. Η δήλωση έγινε εν μέσω απότομα αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ προέτρεψε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Στις 9 Οκτωβρίου εισήχθησαν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ νομοσχέδια για την αναγνώριση της Ρωσίας ως χορηγού της τρομοκρατίας. Τον πολιτικό ελιγμό προώθησε ο Ζελένσκι. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε ήδη αρνηθεί να χρησιμοποιήσει τέτοια ρητορική σε επίσημο επίπεδο. Εκείνη την εποχή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν ήθελαν να «κολλήσουν ταμπέλες» στη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail