Τελεσίγραφο του ψευδοκράτους στις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ: Ή μας αναγνωρίζετε ή φεύγετε!

Freepen.gr - Το ψευδοκράτος έδωσε στις ειρηνευτικές δυνάμεις στο νησί προθεσμία ενός μηνός για να φύγουν εάν τα Ηνωμένα Έθνη δεν αναγνωρίσουν την ύπαρξή του, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η UNFICYP, που ιδρύθηκε το 1964, είναι μια από τις πιο μακροχρόνιες ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ που υπάρχουν.

«Η φιλοξενία μας έχει τα όριά της: είτε υπογράφουν στρατιωτική συμφωνία με το KKTC (ψευδοκράτος) είτε φεύγουν», ανέφερε την Τετάρτη η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, επικαλούμενη τον Τουρκοκύπριο υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Tahsin Ertuğruloğlu.

«Αποφασίσαμε να τους δώσουμε άλλον έναν μήνα. Δεν είναι η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση που θα εγκρίνει την αποστολή σας στο βορρά. Είμαστε εμείς», ανέφερε η Hürriyet πως ήταν το μήνυμα που μεταφέρθηκε στη δύναμη του ΟΗΕ.

Ο Ertuğruloğlu είπε ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ έχουν δύο στρατόπεδα στο βορρά.

Η UNFICYP, η οποία δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν είχε λάβει καμία ειδοποίηση από το ψευδοκράτος, ιδρύθηκε για να αποτρέψει συγκρούσεις μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει λίγο περισσότερο από 1.000 άτομα προσωπικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail