Ο Πούτιν επισημαίνει νέα κέντρα εξουσίας που αναδύονται στην Ασία

Ρavel Βednyakοv/ΡΟΟL/ΤΑSS
Freepen.gr -
Η Ασία, όπου τα νέα κέντρα εξουσίας δυναμώνουν, διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στη μετάβαση σε έναν πολυπολικό κόσμο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια σύνοδο κορυφής της Διάσκεψης για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA) την Πέμπτη.

"Ο κόσμος γίνεται ένα πραγματικά πολυπολικό σύστημα. Η Ασία όπου νέα κέντρα εξουσίας δυναμώνουν διαδραματίζει αρκετά αξιοσημείωτο αν όχι βασικό ρόλο σε αυτό", είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Οι ασιατικές χώρες είναι κινητήρες της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, τόνισε ο Πούτιν.

«Εδώ τέτοιες ενώσεις ολοκλήρωσης όπως ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, η Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας και η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση δρουν δυναμικά και αποτελεσματικά», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Ρωσία συμμετέχει ενεργά σε όλες αυτές τις διαδικασίες, είπε ο Πούτιν.

«Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη και την ευημερία της Ασίας, για τη δημιουργία για αυτούς τους σκοπούς ενός ευρέος ανοιχτού χώρου αμοιβαία επωφελούς εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας, για τη διεύρυνση και εμβάθυνση των δεσμών συνεργασίας σε διάφορους τομείς της οικονομίας», διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ήταν η Μόσχα που βρισκόταν στην αρχή της ίδρυσης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου CICA, το οποίο έχει πραγματοποιήσει στο πλαίσιο του τα τελευταία χρόνια «πολλά επιτυχημένα συνέδρια και εργαστήρια σε ολόκληρη την οικονομική ατζέντα», είπε ο Πούτιν.

«Και, φυσικά, μαζί με άλλα ασιατικά κράτη, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσουμε ένα σύστημα ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας βασισμένο στις παγκόσμιες και αναγνωρισμένες αρχές του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη του ΟΗΕ», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail