Βλέπουμε το… τυράκι, αλλά να κοιτάμε και τη φάκα… για το διάλογο που ζητούν οι ΗΠΑ

Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι είναι θετική η στήριξη που προσφέρουν οι Αμερικανοί στην αντιπαράθεση με την Τουρκία, αλλά είναι μισή και έχει προβλήματα.

Η αναγνώριση του α­διαμφισβήτητου της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι κάτι αυτονόητο. Σε άλλα θέματα όμως, όπως είναι η αποστρατιωτικοποίηση και ο εναέριος χώρος, οι Αμερικανοί συμπλέουν με την Τουρκία.

Και βλέπουμε ότι, όπως παγίως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει, έτσι και ο αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, που επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τον στενότερο συνεργάτη του Ερντογάν, τον Ιμπραήμ Καλίν, έ­σπευσε να καλέσει για επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με διάλογο. Τι ακριβώς σημαίνει αυ­τό; Κατ’ αρχάς, είναι αποδοκιμασία των επιθετικών και πολεμικών απειλών του κ. Ερντογάν, και αυτό είναι θετικό.

Από την άλλη όμως, όταν οι ΗΠΑ ζητούν διάλογο, σε ποια βάση και με ποιο αντικείμενο τον εννοούν; Γιατί για διάλογο ομιλεί και ο κ. Ερντογάν, αλλά επί των μονομερών διεκδικήσεών του εις βάρος της χώρας μας. Επομένως, να βλέπουμε το τυράκι, αλλά να κοιτάμε και τη φάκα…

Από: Το Παρόν - Υπουργείο Εξωφρενικών

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail