Ο Πούτιν έχει αυταπάτες και οδηγεί σε μεγαλύτερη σύγκρουση στην Ουκρανία

Ramil Sitdikov, RIA Novosti
Οι δυτικοί ηγέτες ελπίζουν να έχουν «αρκετή νοημοσύνη» για να αποφύγουν μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μια δημοσίευση του RT, δείχνει ότι το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε από την περιορισμένη επιχείρηση στο Donbass δεν περιόρισε τη σύγκρουση, αλλά την επέκτεινε σημαντικά δίνοντας στη Δύση άφθονο χρόνο για να εμπλακεί πλήρως. Ωστόσο, από τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του ο Πούτιν σκοπεύει να επιμείνει σε μια περιορισμένη σύγκρουση. 

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή η επιμονή εξηγεί τι εννοεί ο Πούτιν όταν λέει πως είναι απαραίτητο να καταλάβει κανείς τι εννοεί με τη λέξη «ήττα» στο πλαίσιο της κρίσης στην Ουκρανία. Ο Πούτιν λέει ότι δεν έχει πρόθεση να νικήσει την Ουκρανία. Ο στόχος του περιορίζεται στην εκδίωξη των δυνάμεων της Ουκρανίας από το Ντονμπάς.

Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Είναι μια αστυνομική δράση στο Ντονμπάς. Το ότι πρόκειται για μια περιορισμένη αστυνομική ενέργεια και όχι για εισβολή στην Ουκρανία είναι ο λόγος που το Κρεμλίνο δεν είχε έτοιμες εφεδρείες και έπρεπε να καλέσει μια περιορισμένη κινητοποίηση για να έχει αρκετούς στρατιώτες για να τελειώσει τη δουλειά.

Μια περιορισμένη παρέμβαση είναι η πρόθεση του Πούτιν. Όπως έχω ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετό καιρό, νομίζω ότι ο Πούτιν έχει αυταπάτες. Τα στοιχεία είναι πειστικά ότι η Ουάσιγκτον έχει διευρύνει τη σύγκρουση και πως η σύγκρουση δεν είναι πλέον περιορισμένη παρά μόνο στο μυαλό του Πούτιν. Έτσι, η Δύση διεξάγει έναν πραγματικό πόλεμο, ενώ ο Πούτιν περιορίζει τη συμμετοχή της Ρωσίας στον πόλεμο σε μια περιορισμένη αστυνομική δράση. 

Η πρόσφατη δήλωση του Πούτιν πως δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ρωσικές επιθέσεις στην υποδομή της Δυτικής Ουκρανίας αποδεικνύει ότι δε βλέπει τη Ρωσία να διεξάγει πραγματικό πόλεμο. Αυτό ακούγεται σαν άρνηση της πραγματικότητας από την πλευρά του Πούτιν. Όπως το βλέπω, η θέση του Πούτιν καλεί περισσότερες προκλήσεις και περισσότερη διεύρυνση του πολέμου. Η αδυναμία του Κρεμλίνου να βάλει γερό πόδι οδηγεί σε ευρύτερη σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail