Ζαχάροβα: Ήρθε η ώρα για την Ουάσιγκτον να παραδεχτεί τη συμμετοχή της στα εγκλήματα του Κιέβου

Freepen.gr -
Είναι καιρός το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να παραδεχτεί τη συμμετοχή του στην κατάσταση στην Ουκρανία, από την αλλαγή καθεστώτος έως τα κίνητρα για την ανατίναξη αγωγών φυσικού αερίου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

«Είναι καιρός η Ουάσιγκτον να μιλήσει δυνατά, ειλικρινά και ξεκάθαρα για την πραγματική της ανάμειξη στην κατάσταση στην Ουκρανία, από την αλλαγή καθεστώτος μέχρι τα κίνητρά της για την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου», είπε η Ζαχάροβα.

Όπως σημείωσε η διπλωμάτης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών «δεν άκουσε ποτέ δήλωση από την επίσημη Ουάσιγκτον πως δεν υποστηρίζει ή επικρίνει με οποιονδήποτε τρόπο το καθεστώς του Κιέβου για όλη τη φρίκη που έχει προκαλέσει εδώ όλα αυτά τα χρόνια». "Έχει συμβεί αυτό! Έστω και μία φορά, έστω και μία δήλωση για αυτό;» επεσήμανε.

Σύμφωνα με αυτήν, δεν έχει νόημα να «επιλέξουμε μεμονωμένα στοιχεία για το τι έγινε υπό την άμεση επίβλεψη ή συμμετοχή αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και τι όχι».

"Η Ουάσιγκτον καθοδήγησε, προστάτευσε και ηγήθηκε του καθεστώτος του Κιέβου για πολλά χρόνια. Αυτό είναι ένα ζήτημα κοινής ευθύνης για το τι έχουν κάνει οι ΗΠΑ σε αυτή τη χώρα και στην περιοχή συνολικά", κατέληξε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail