Ιράν-Ρωσία χρησιμοποιούν αμερικανική τεχνολογία για να βομβαρδίσουν την Ουκρανία;

Σκεφτείτε αυτό, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Geran-2 Ρωσία που επιτίθεται και ανακατεύει τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και τα ηλεκτρικά συστήματα της Ουκρανίας μοιράζεται μια αξιοσημείωτη ομοιότητα με το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος RQ-170 που έπιασε το Ιράν το 2011. Ενώ το Geran 2 είναι πολύ μικρότερο από το RQ-170, τα δύο drones μοιράζονται ορισμένες σχεδιαστικές ομοιότητες. Με άλλα λόγια, το Ιράν/Ρωσία χρησιμοποιεί αμερικανική τεχνολογία για να βομβαρδίσει την Ουκρανία;

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η σύλληψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους της CIA σε ανέπαφη κατάσταση από το Ιράν το 2011 ακολουθήθηκε από μια επιθετική προσπάθεια αντίστροφης μηχανικής για τον προσδιορισμό και την αναπαραγωγή των δυνατοτήτων του μη επανδρωμένου αεροσκάφους της CIA. Αυτό ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς έπεσε στα χέρια των Ιρανών. Το drone καταρρίφθηκε από τις δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου του Ιράν; Ή, το Ιράν είχε βοήθεια από τους Ρώσους ή κάποιον άλλον για τον εντοπισμό και την αρπαγή του drone από τη CIA; Όλα είναι ακόμα ένα μυστήριο.

Τόσο η Ρωσία όσο και το Ιράν είναι μάλλον εγκλωβισμένοι σχετικά με το ποιανού drone χρησιμοποιείται στην Ουκρανία. Ανεξάρτητα από την προέλευσή του, το drone σε σχήμα δέλτα αποδεικνύεται δύσκολο να εντοπιστεί και να καταστραφεί. Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι έχουν καταρρίψει δεκάδες καθώς σύννεφα καπνού –ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιδρομών drone– αιωρούνται πάνω από το Κίεβο, το Lviv, το Dnepropetrovsk, την Οδησσό και άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

The American RQ-170 stealth drone captured by Iran in 2011.

Έχω ακούσει αρκετούς δυτικούς «ειδήμονες» τις τελευταίες ημέρες να περιγράφουν το Geran-2 σαν ένα ιπτάμενο κομμάτι περιττώματος ελέφαντα. Με άλλα λόγια, μια κακώς κατασκευασμένη, αναξιόπιστη συσκευή. Αστείο, ε; Ότι ένα άθλιο, εύθραυστο κομμάτι μηχανήματος όπως το Geran 2 χτυπά τα ζωντανά χάλια από το σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας. Η κυβέρνηση στο Κίεβο είναι τόσο απελπισμένη που εκλιπαρεί τους Ουκρανούς πολίτες να ορμήσουν στους δρόμους με γεμάτα τουφέκια αν ακούσουν ένα drone που πλησιάζει και να προσπαθήσουν να το καταρρίψουν.

Οι Ουκρανοί προφανώς δεν καταλαβαίνουν την αρχή της βαρύτητας – δηλαδή, μια σφαίρα που πυροβολείται στον αέρα θα επιστρέψει στη γη με αρκετή δύναμη για να σκοτώσει, να ακρωτηριάσει και να βλάψει. Εάν χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες λάβουν υπόψη αυτό το κάλεσμα, υποπτεύομαι ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση των τραυματισμών από πυροβολισμούς τις επόμενες ημέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail