Η Γερμανία αναγκάστηκε να περικόψει τα μαζικά σχέδια επανεξοπλισμού

SimoneVomFeld / pixabay
Freepen.gr - Η Γερμανία μειώνει «μαζικά» τα σχέδιά της για επανεξοπλισμό καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και το ισχυρό δολάριο έχουν κάνει τον εξοπλισμό πολύ ακριβό τον προς αγορά εξοπλισμό, ανέφεραν στην εφημερίδα Handelsblatt ανώνυμοι εκπρόσωποι της πολιτικής και αμυντικής βιομηχανίας.

Πολλά έργα, ειδικά αυτά για το ναυτικό και την αεροπορία, πιθανότατα θα πρέπει να ακυρωθούν, ανέφερε το πρακτορείο την Παρασκευή.

Η μοίρα μιας τρίτης παρτίδας κορβετών K130 κρέμεται τώρα στον αέρα, μαζί με τα νέα αεροσκάφη Eurofighter για ηλεκτρονικό πόλεμο, τις φρεγάτες και τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, τα οποία επρόκειτο να παραγγελθούν για να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό που έστειλε το Βερολίνο στην Ουκρανία, ισχυρίστηκαν οι πηγές.

«Δεδομένου ότι πολλά έργα διαρκούν πέντε έως επτά χρόνια, ο πληθωρισμός σε αυτή τη διάσταση δημιουργεί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα», εξήγησε μια από τις πηγές. 

Οι κατασκευαστές όπλων φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι με το μέγεθος ενός ειδικού ταμείου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ (98,6 δισεκατομμύρια δολάρια) που διατίθεται από τη γερμανική κυβέρνηση για σκοπούς επανεξοπλισμού. «Για να εκπληρωθούν οι επιθυμίες της Bundeswehr, χρειάζονται 200 ​​δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε στην Handelsblatt ένας διευθυντής αμυντικής εταιρείας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail