Η Ρωσία ξεκίνησε τον πραγματικό πόλεμο με δεκάδες επιθέσεις - Πούτιν: Δώσαμε σκληρή απάντηση στην Ουκρανία

Στις 10 Οκτωβρίου, οι εκρήξεις σημειώθηκαν σχεδόν σε όλες τις ουκρανικές περιοχές. Οι πρώτες επιθέσεις επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές στο Κίεβο και αργότερα σε άλλες περιοχές. Όλες οι μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας επλήγησαν από τις επιθέσεις. Η κλιμάκωση ακολούθησε την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας. Την προηγούμενη μέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η επίθεση στη γέφυρα που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Ρώσους πολίτες ήταν «μια τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή της κρίσιμης πολιτικής υποδομής της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι εμπνευστές, σχεδιαστές κι εκτελεστές της είναι οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας».

southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ X-101 και Kalibr, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας Geranium-2. Αναφέρθηκαν θύματα.

Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί εκρήξεις σε Κίεβο, Ρόβνο, Λβοφ, Τερνόπολη, Ιβάνο-Φρανκόφσκ, Χμελνίτσκι, Ζιτόμιρ, Κρεμεντσούγκ, Κροπιβνίτσκι, Κριβόι-Ρογκ, Οδησσό, Ζαπορόζιε, Δνείπερο, Πολτάβα, Χάρκοβο και άλλες μικρότερες πόλεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, οι αριθμοί των χτυπημάτων είναι οι εξής:

- 60 στην περιοχή του Κιέβου.
- 20 στην περιοχή του Χάρκοβο.
- 47 στην περιοχή Nikolaev.
- 15 στην περιοχή Lvov;
- 27 στην περιοχή Vinnytsia.
- 15 στην περιοχή της Οδησσού.

Οι κύριοι στόχοι των χτυπημάτων:

- Τα κεντρικά γραφεία της SBU στο Κίεβο.
- CHP-5 στο Κίεβο.
- CHP-6 στο Κίεβο.
- Lviv TPP;
- Burshtyn TPP στην περιοχή Ivano-Frankivsk;
- Συμβουλευτική αποστολή της ΕΕ στο Κίεβο.
- Τμήμα Υπηρεσιών Επιβολής του Νόμου στο Κίεβο.

11 σημαντικές εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές σε οκτώ περιοχές της Ουκρανίας και του Κιέβου, ορισμένες περιοχές είχαν τεθεί εκτός ενέργειας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίγκαλ.



Οι στρατηγικές υποδομές υπέστησαν ζημιές σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει ρεύμα, νερό και Internet σε πολλές μεγάλες πόλεις. Η ανατολική Ουκρανία επηρεάστηκε περισσότερο από τις επιθέσεις, καθώς αυτές οι περιοχές χρησιμοποιούν ήδη εφεδρικές γραμμές ενέργειας μετά το χτύπημα των κύριων γραμμών νωρίτερα. Η Δυτική Ουκρανία έχει επίσης υποστεί σοβαρές ζημιές στις υποδομές, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί με εφεδρικές γραμμές από την Πολωνία. Οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί και οι κύριες επιχειρήσεις πολλών πόλεων έχουν υποστεί ζημιές, το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας είναι υπερφορτωμένο.

Δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια σε Lvov, Zhytomyr, Sumy, Kharkov, Khmelnitsky, Poltava, Ternopol, Lutsk, Rovno, Ivano-Frankovsk.

Οι ουκρανικοί σιδηρόδρομοι ανέφεραν ζημιές στο δίκτυο επαφής, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν καθυστερήσεις στα δυτικά τρένα. Κανονικά λειτουργούν οι σιδηροδρομικοί σταθμοί της χώρας.

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Σήμερα, πραγματοποιήθηκε μαζική επίθεση με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας «σε αντικείμενα του στρατιωτικού ελέγχου, των επικοινωνιών και των ενεργειακών συστημάτων της Ουκρανίας». Ο στόχος της επίθεσης έχει επιτευχθεί, όλες οι καθορισμένες εγκαταστάσεις έχουν χτυπηθεί, ανέφερε το πρακτορείο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν: «Το καθεστώς του Κιέβου έχει τοποθετηθεί στο ίδιο επίπεδο με τις διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Το να το αφήσεις αυτό αναπάντητο είναι αδύνατο. Με υπόδειξη του Υπουργείου Άμυνας, έγινε ένα τεράστιο πλήγμα σε εγκαταστάσεις ενέργειας, στρατιωτικής υποστήριξης και επικοινωνιών».

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ρωσικά πλήγματα έπληξαν αρκετές συνοικίες της πόλης. Ο δήμαρχος Vitali Klitschko επιβεβαίωσε αρκετές εκρήξεις στην περιοχή Shevchenko στο κέντρο της πόλης. Μία από τις ρουκέτες έπεσε στην οδό Vladimirskaya, όπου βρίσκεται η έδρα της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας. Το γραφείο του Vladimir Zelensky βρίσκεται κοντά.

Αναφέρεται ότι μία από τις επιθέσεις έπληξε την οδό Hrushevsky όπου βρίσκεται η κυβερνητική συνοικία. Οι αναφορές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Ο πρώην βουλευτής της Verkhovna Rada της Ουκρανίας Ilya Kiva ισχυρίστηκε πως ένα από τα χτυπήματα έπληξε τη βάση και το αρχηγείο του ναζιστικού συντάγματος Azov στο Κίεβο. Άλλοι στόχοι είναι η «Γέφυρα Klitschko» και το 101 Tower Business Center. Μια άλλη επίθεση προκάλεσε ζημιές σε θερμοηλεκτρικό σταθμό στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ζημιές αναφέρθηκαν και στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Alexey Kuleba, «χτυπήματα σε εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής» αναφέρθηκαν σε τουλάχιστον τρεις συνοικίες της περιοχής του Κιέβου.

Οι κάτοικοι της πόλης κλήθηκαν να πάνε σε καταφύγια, οι κεντρικοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από αστυνομικούς. Ζητήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής να μην έρχονται στην πρωτεύουσα χωρίς να επείγουσα ανάγκη. Το μετρό είναι σταματημένο και χρησιμοποιείται ως καταφύγιο.

Μεγάλες εκρήξεις βρόντηξαν την πόλη Ντνίπρο. Πύραυλοι έπληξαν το κτίριο ενός τοπικού εργοστασίου. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις.

Στην περιοχή Lvov, οι αρχές κατέγραψαν επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Lviv Andrey Sadovyi, μια έκρηξη καταγράφηκε στην πόλη σε μια κρίσιμη εγκατάσταση υποδομής, υπάρχουν διακοπές στις κινητές επικοινωνίες στην πόλη, μέρος της πόλης έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ως εκ τούτου οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί της πόλης δεν είναι εργαζόμενος.

Στην περιοχή του Χάρκοβο, η πόλη του Χάρκοβο απενεργοποιήθηκε πλήρως, μια κρίσιμη εγκατάσταση υποδομής υπέστη ζημιές εκεί. Το μετρό και οι χερσαίες συγκοινωνίες του Χάρκοβο είναι προσωρινά κλειστές. Ανάλογες αναφορές προέρχονται από άλλες περιοχές.

Στο Krivoy Rog, καταστράφηκε και ο μεγαλύτερος θερμοηλεκτρικός σταθμός. Αυτό σημαίνει την κορυφή του σημαντικότερου μεταλλουργικού εργοστασίου Krivorozhstal στην Ουκρανία. Οι μοναδικοί χάλυβες που παράγονται στο εργοστάσιο είναι ζωτικής σημασίας για τη Γαλλία, καθώς χρησιμοποιούνται για την επισκευή πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας που βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος. Τα συμφέροντα του Καναδά επηρεάστηκαν επίσης. Η εταιρεία Black Iron σχεδιάζει να αναπτύξει το κοίτασμα Shimanovskoye από το 2020. Το φιλοβρετανικό τμήμα της ινδικής ελίτ επηρεάστηκε επίσης. Το εργοστάσιο ανήκει στον όμιλο εταιρειών Arcelor Mittal.

Σε περίπτωση συνέχισης των απόπειρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος της Ρωσίας, οι απαντήσεις θα είναι σκληρές, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Εάν συνεχιστούν οι προσπάθειες για τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι σκληρές και θα αντιστοιχούν σε κλίμακα με το επίπεδο των απειλών που εκτίθενται στη Ρωσία. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία», είπε ο αρχηγός του κράτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail