Η Γερμανία στέλνει δεδομένα πληροφοριών στην Ουκρανία

Freepen.gr -
Ως αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη από τις εκδόσεις Zeit και ARD Kontraste, αποκαλύφθηκε ότι η Γερμανία είχε παραδώσει στο Κίεβο δορυφορικές εικόνες και δεδομένα παρακολούθησης επικοινωνιών. Προφανώς, αυτό αφορούσε κυρίως πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη και τις κινήσεις του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού που συμμετείχε σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τον Μάιο του 2022, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενέκρινε τη μεταφορά των πληροφοριών, ενώ σημείωσε ότι η Γερμανία εξακολουθεί να μη συμμετέχει στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ωστόσο, είναι σαφές πως η Γερμανία θα συνεχίσει να βοηθά το καθεστώς του Κιέβου προμηθεύοντας στρατιωτικό εξοπλισμό, πυρομαχικά και εκπαιδεύοντας Ουκρανούς στρατιώτες.

Η στενή συνεργασία μεταξύ των ειδικών υπηρεσιών της Γερμανίας και της Ουκρανίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι λίγο πριν την έναρξη του πολέμου ο πρόεδρος της BND, Bruno Kahl, είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών Kirill Budanov και εκκενώθηκε επειγόντως από το Κίεβο όταν άρχισε η εισβολή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γερμανία, καθώς και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ, υποστήριξαν ενεργά την Ουκρανία κατά τη στρατιωτική αντεπίθεση στην περιοχή Χάρκοβο τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν τα ρωσικά στρατεύματα απωθήθηκαν στα κρατικά σύνορα. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail