Οι πολίτες ανησυχούν, ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει!

- Ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, υποχρέωσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να σπεύσει, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από: Το Παρόν

Με απώτερο σκοπό να καθησυχάσει (!) τους πολίτες ότι η εγκληματικότητα δεν είναι τόσο… μεγάλη όσο την παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!

Και παράλληλα να τους διαβεβαιώσει ότι η δημόσια ασφάλεια παραμένει πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Αναφορές που είναι αμφίβολο αν θα αμβλύνουν τις ανησυχίες των πολιτών, με τη διάσταση που έχει προσλάβει το πρόβλημα.

Προκάλεσε, δε, αίσθηση η διαπίστωση, στην πρόσφατη έρευνα της Alco, ότι το 82% των Ελλήνων ανησυχεί πολύ ή αρκετά για την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα.

Ποσοστό άκρως υψηλό, καθώς μέχρι πριν μερικούς μήνες κινούνταν κάτω από το 30%, κάτι που δείχνει την απότομη αλλαγή που υπάρχει στους κόλπους της κοινωνίας. Προεκλογικά, η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει σημαία το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας, για ένα διάστημα μετά τις εκλογές αποτελούσε το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, εσχάτως ωστόσο τείνει να εξελιχθεί σε αχίλλειο πτέρνα της.

Δεδομένου δε ότι το θέμα της δημόσιας ασφάλειας αγγίζει περισσότερο τη μεσαία τάξη, τους λεγόμενους «νοικοκυραίους», που αποτελούν βά­ση των ψηφοφόρων της Νέ­ας Δημοκρατίας, τα γεγονότα των τελευταίων μηνών προκαλούν ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο υ­πουργείο Προστασίας του Πολίτη ο πρωθυπουργός υ­ποστήριξε ότι «παρά την εικόνα που διαμορφώνουν τα Μέσα Ενημέρωσης, από υ­ποθέσεις που δικαιολογημένα μονοπωλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας».

Τα στοιχεία ωστόσο δίνουν μια άλλη, εντελώς διαφορετική εικόνα για την κατάσταση:

Στο πρώτο επτάμηνο του 2022 οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 7,8%, οι διαρρήξεις κατά 13,3%, οι ληστείες δρόμων κατά 6,1% και οι εισβολές-ληστείες σε σπίτια και επιχειρήσεις κα­τά 14,7%.

Και όλα αυτά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του 2021, στη διάρκεια του οποίου είχαμε μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας σε σχέση με το 2020.

Στην προσπάθειά του ο πρωθυπουργός να πείσει ότι η κυβέρνηση κάνει καλά τη δουλειά της στον συγκεκριμένο τομέα, αναφέρθηκε στην… εξάλειψη της τρομοκρατίας!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Μαξίμου έχουν δοθεί σαφείς εντολές να ενταθούν οι προσπάθειες της Αστυνομίας, σε όλα τα επίπεδα, ούτως ώστε τα κρούσματα εγκληματικότητας να περιοριστούν.

Δεδομένου ότι η χώρα βαδίζει προς τις εθνικές εκλογές και ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να απολογείται για ένα ακόμη ζήτημα, για το οποίο κανονικά θα έπρεπε να… επαίρεται.

Φωτο: megaratv

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail