Ο αυξανόμενος κίνδυνος του περιορισμένου κι αργής ταχύτητας πολέμου του Πούτιν

φωτο Κρεμλίνο
Σκεφτείτε τη σύγκρουση που φαίνεται να διαμορφώνεται. Η ρωσική επίθεση βρίσκεται σε αναμονή καθώς το Κρεμλίνο μπήκε στον πόλεμο χωρίς επαρκείς στρατιώτες και εφεδρεία. Αυτό έδωσε την πρωτοβουλία στην Ουκρανία οχυρωμένη με δυτικά όπλα. 

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ουκρανία εξαπέλυσε δύο επιθέσεις. Αυτή στο νότο απέτυχε. Η Ουκρανία υπέστη σοβαρές απώλειες σε στρατιώτες και εξοπλισμό. Αυτή στο βορρά πέτυχε να αναγκάσει μια ρωσική υποχώρηση, αλλά με βαρύ κόστος για τις δυνάμεις της Ουκρανίας, όχι της Ρωσίας.

Σε ένα μήνα από τώρα θα αναπτυχθούν 300.000 Ρώσοι στρατιώτες που θα κληθούν από το Κρεμλίνο.   Εάν αυτοί οι στρατιώτες είναι καλά εκπαιδευμένοι, εξοπλισμένοι και παρακινημένοι, οι δυνάμεις της Ουκρανίας, που καταλήγουν σε ανεπιτυχείς επιθέσεις, είναι πιθανό να κατακλυστούν ακόμα κι αν ο Πούτιν συνεχίσει τη συμπεριφορά του Goody Two Shoes να κάνει λίγα για να αποτρέψει την ικανότητα του Κιέβου να διεξάγει πόλεμο.

Αντιμέτωπη με την ήττα της Ουκρανίας, τι θα κάνει η Ουάσιγκτον;

Θα έχει οργανώσει η Ουάσιγκτον ένα «συνασπισμό των πρόθυμων», όπως προτείνει ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, και θα φέρει άρβυλα στο έδαφος για τη διάσωση της Ουκρανίας;

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του στρατηγού John Lubas, αναπληρωτή διοικητή της 101 Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ, ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται σε «ανάπτυξη μάχης» 3 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία και είναι «πλήρως προετοιμασμένες» να περάσουν στην Ουκρανία σε μια στιγμή αγώνα εναντίον της Ρωσίας; https://www.paulcraigroberts.org/2022/10/26/us-101-airborne-division-on-combat-deployment-3-miles-from-ukraine-border/   

Τι θα συμβεί αν το κάνουν; Κανονικά, τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα δε διαθέτουν τα βαρέα όπλα του πεζικού. Η ελαφρά οπλισμένη αερομεταφερόμενη μεραρχία θα κομματιαζόταν πιθανώς από τα βαριά τεθωρακισμένα του ρωσικού βαρέως πεζικού.

Εάν ναι, πώς αντιδρά η Ουάσιγκτον σε μια τέτοια ήττα και απώλεια ενός τόσο υψηλού τμήματος όπως οι «Screaming Eagles»;

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε πως το αποτέλεσμα θα ήταν κλιμάκωση από την Ουάσιγκτον.

Λοιπόν, πού οδεύει η «περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση» του Πούτιν;   Ο Αρμαγεδδών φαίνεται ο βέβαιος προορισμός. Αν ποτέ χρειαζόταν να τερματιστεί γρήγορα και αποφασιστικά μια σύγκρουση, ήταν η επέμβαση της Ρωσίας στο Ντονμπάς. Προσπαθώντας να περιορίσει τη σύγκρουση, ο Πούτιν την επέκτεινε πολύ.

Εξετάστε άλλους κινδύνους με τους οποίους είναι γεμάτη η κατάσταση:

Μια προβοκάτσια για βρώμικη βόμβα που οι δυτικοί προεστοί καρφώνουν στη Ρωσία, προκαλώντας έτσι περισσότερη οργή για να υποστηρίξουν περισσότερο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Η Ουκρανία καταστρέφει ένα φράγμα που πλημμυρίζει τη Χερσώνα και η Ρωσία απαντά καταστρέφοντας ένα φράγμα του οποίου τα απελευθερωμένα νερά παραδίδουν μεγάλο μέρος της Ουκρανίας στα χέρια των Ρώσων.

Μια νέα πιο επικίνδυνη «παραλλαγή του Covid», όπως αυτή που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, εμφανίζεται ξαφνικά μεταξύ των ρωσικών στρατευμάτων, καθιστώντας τα αναποτελεσματικά.

Παρά όλα τα στοιχεία, το Κρεμλίνο φαίνεται να έχει ακόμη αφελείς προσδοκίες. Το Κρεμλίνο ανακάλυψε την ικανότητα της Ουκρανίας να παράγει μια βρώμικη βόμβα και ειδοποίησε τη Δύση, ζητώντας από τον ΟΗΕ έρευνα. Η απάντηση της Ουάσιγκτον είναι να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κατασκεύασε μια βρώμικη βόμβα για να τη χρησιμοποιήσει σε επιχείρηση προβοκάτσιας προκειμένου να δικαιολογήσει τη Ρωσία πως κλιμακώνει τον πόλεμο. Φαίνεται ότι θα υπάρξει μια βρώμικη βόμβα που θα αποδοθεί στη Ρωσία και θα χρησιμοποιηθεί για να σκληρύνει την αντίθεση σε οποιοδήποτε ευνοϊκό αποτέλεσμα για τη Ρωσία από τη σύγκρουση.

Πάνω από όλα, τα μέσα ενημέρωσης στη Φινλανδία αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δε θέτει όρια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων. Είναι σαφές πως η Ρωσία δεν μπορεί να δεχτεί πυρηνικά όπλα που αναπτύσσονται στη Φινλανδία.

Παρατηρήστε ότι κανείς στη Δύση δεν κάνει καμία προσπάθεια για αποκλιμάκωση της σύγκρουσης.   Όλη η κίνηση είναι προς την κλιμάκωση. Προκειμένου να αποτρέψουμε τη Ρωσία από το να επανενσωματώσει εδάφη που είναι ιστορικά ρωσικά, πρόκειται να κλιμακώσουμε μέχρι τον πυρηνικό πόλεμο, που σημαίνει την εξαφάνιση της ζωής στη Γη. https://www.paulcraigroberts.org/2022/10/24/fred-reed-indicates-what-nuclear-war-would-be-like-but-steven-starrs-comment-better-describes-the-death- του πλανήτη/     

Η αρχή του End Times ήταν το 2014 όταν η Ουάσιγκτον ανέτρεψε την εκλεγμένη ουκρανική κυβέρνηση και εγκατέστησε μια αντιρωσική κυβέρνηση-μαριονέτα. Το Κρεμλίνο άφησε την ευκαιρία να αποτρέψει τη σύγκρουση που ξεκίνησε στο Donbass, αρνούμενο το αίτημα του Donbass να ενσωματωθεί εκ νέου στη Ρωσία όπως η Κριμαία. Στη συνέχεια, η Ρωσία περίμενε 8 χρόνια, ενώ ένας ουκρανικός στρατός ήταν εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος και έτοιμος να ανατρέψει τις δημοκρατίες του Ντονμπάς. Όταν χρειάστηκε να επέμβει το Κρεμλίνο, το έκανε με περιορισμένο, αναποτελεσματικό τρόπο που έδωσε στη Δύση αρκετό χρόνο να διευρύνει τον πόλεμο, κοροϊδεύοντας τον ισχυρισμό του Πούτιν για «περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση».

Αυτό που απαιτούνταν από τη Ρωσία ήταν μια δραματική επίδειξη δύναμης και άμεσος τερματισμός της σύγκρουσης, αλλά το Κρεμλίνο απέτυχε να κατανοήσει την κατάσταση και έκανε λάθος να βάλει την πρωτοβουλία στα χέρια της Ουάσιγκτον, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα έναν ολοένα διευρυνόμενο πόλεμο που κανείς στη Δύση οι κυβερνήσεις δείχνουν οποιαδήποτε επιθυμία να σταματήσουν.

Ο δρόμος για τον Αρμαγεδδώνα φαίνεται ανεμπόδιστος και εντελώς ανοιχτός.

Οι άνθρωποι γκρινιάζουν για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ αγνοούν την απειλή του πυρηνικού χειμώνα. Καμία συζήτηση ή ακόμη και αναγνώριση της απειλής. Κανένα κίνημα ειρήνης. Δεν υπάρχουν φωνές που να στρέφουν την προσοχή στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας που να μας κοιτάζουν κατάματα. Αντίθετα, λαμβάνουμε διαβεβαιώσεις ότι οι στρατοί των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν θα επιτρέψουν πυρηνικό πόλεμο. Σε τι βασίζονται αυτές οι διαβεβαιώσεις; Σίγουρα όχι για τα πολεμικά δόγματα των δύο χωρών. Τα υπουργεία Άμυνας των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν έχουν κάνει κοινή δήλωση ότι δε θα εμπλακούν σε πυρηνικό πόλεμο. Εάν ο πυρηνικός πόλεμος δεν είναι στο τραπέζι, ποιος είναι ο σκοπός του εκσυγχρονισμού της πυρηνικής δύναμης τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου Ομπάμα; https://www.govinfo.gov/content/pkg/CHRG-114hhrg20822/html/CHRG-114hhrg20822.htm   Ποιος είναι ο σκοπός της βιαστικής αναβάθμισης των αμερικανικών πυρηνικών βομβών που εδρεύουν στην Ευρώπη;   https://sputniknews.com/20221027/us-could-deploy-upgraded-nuclear-bomb-in-eu-in-december-reports-say-1102752501.html

Πώς επιβιώνουμε όταν πολύ περισσότερη πολιτική προσπάθεια στρέφεται στη διεμφυλικότητα παιδιών και στην απαξίωση του Τραμπ παρά στην αποκλιμάκωση μιας σύγκρουσης πολύ πιο επικίνδυνης από την Κρίση των πυραύλων της Κούβας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail