Η Πολωνία προτρέπει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Λευκορωσία

jackal007 / pixabay
Freepen.gr - Οι Πολωνοί πολίτες στη Λευκορωσία θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα «με διαθέσιμα εμπορικά και ιδιωτικά μέσα», προειδοποίησε η πολωνική κυβέρνηση σε οδηγίες για τους ταξιδιώτες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπό της τη Δευτέρα. Η Βαρσοβία δημοσίευσε παρόμοιες οδηγίες για τους Πολωνούς που διαμένουν στη Ρωσία τον περασμένο μήνα. 

Ο συναγερμός έρχεται καθώς η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εντείνεται, με τη Μόσχα να χτυπά τοποθεσίες υποδομής σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας τη Δευτέρα ως απάντηση σε αυτό που κατήγγειλε ως τρομοκρατική επίθεση από το Κίεβο στη γέφυρα της Κριμαίας, τη μοναδική κατασκευή που συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ισχυρίστηκε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι είχε πληροφορηθεί πως η Ουκρανία σχεδίαζε παρόμοια επίθεση εναντίον της χώρας του, υποδηλώνοντας ότι οι «κύριοι» του Κιέβου στη Δύση τους έβαζαν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση.

Κατά την προετοιμασία, έχει συγκεντρώσει 15.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ενημερώνοντας «τον πρόεδρο της Ουκρανίας και άλλους τρελούς» ότι αν δοκιμάσουν κάτι σαν την επίθεση στη γέφυρα στη Λευκορωσία, «η γέφυρα της Κριμαίας θα τους φαίνεται σαν λουλούδια».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail