Τι σχεδιάζει να κάνει η Ρωσία στη συνέχεια στην Ουκρανία

Εν όψει των δυτικών αναφορών ότι η Ρωσία βρίσκεται σε αδιέξοδο και υποχωρεί, τα γεγονότα στο έδαφος λένε μια διαφορετική ιστορία. Για αρχή, οι Ρώσοι σύμμαχοι με πρεσβείες που εξακολουθούν να λειτουργούν στο Κίεβο κλείνουν και δίνουν εντολή στο προσωπικό τους να εγκαταλείψει την Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει την Κίνα, το Τατζικιστάν, το Κυργιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκενιστάν, τη Σερβία, τη Λευκορωσία, την Ινδία και την Αίγυπτο. 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σημειώστε ότι αυτές οι πρεσβείες παρέμειναν ανοιχτές τους τελευταίους επτά μήνες του πολέμου με τη Ρωσία. Οι αποφάσεις για περικοπή ή παύση των επιχειρήσεων είναι ένας δείκτης ότι αυτές οι χώρες αναμένουν μεγάλη κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον.

Ένα άλλο στοιχείο που υποδηλώνει ότι η Ρωσία ενισχύεται για μια νέα επίθεση έρχεται μέσω της Λευκορωσίας. Η Ρωσία μεταφέρει μεγάλο αριθμό φορτηγών, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και τανκς στη Λευκορωσία. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα δύο βίντεο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ–Τα οχήματα στο επόμενο βίντεο επισημαίνονται με νέο τακτικό σημάδι–δηλαδή, ένα λευκό τρίγωνο με τον αριθμό «2» μέσα στο τρίγωνο.



Δεν το κάνετε αυτό για οχήματα που πρόκειται να τοποθετηθούν σε αμυντικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία. Είναι ένας επιπλέον δείκτης ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία μπορεί να σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια συνδυασμένη επιχείρηση από τον Βορρά που θα αποτελέσει άμεση απειλή για το Κίεβο.

Ρωσικά οχήματα με νέο τακτικό σημάδι




Οι αξιωματούχοι της Λευκορωσίας υποβαθμίζουν τη συσσώρευση:

Η Λευκορωσία έχει αναπτύξει διευρυμένα συνοριακά αποσπάσματα και κινητές ομάδες εδαφικών συνοριακών υπηρεσιών για την προστασία των συνόρων με την Ουκρανία στο πλαίσιο της αυξημένης δραστηριότητας πληροφοριών από την ουκρανική πλευρά, δήλωσε ο Anton Bychkovsky, επίσημος εκπρόσωπος της Κρατικής Επιτροπής Συνόρων της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.https://t.me/intelslava/39316

Ενώ η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στη Λευκορωσία, ο Ανώτατος Ρώσος Διοικητής για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, Στρατηγός Surovikin, έκανε το ακόλουθο σχόλιο τις τελευταίες ημέρες:

Δε θέλω να θυσιάσω τις ζωές των Ρώσων στρατιωτών σε έναν αντάρτικο πόλεμο με θησαυρούς φανατικών οπλισμένων από το ΝΑΤΟ.

Έχουμε αρκετή δύναμη και τεχνικά μέσα για να οδηγήσουμε την Ουκρανία σε πλήρη συνθηκολόγηση. https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/11836

Με άλλα λόγια, ο Στρατηγός, γνωρίζοντας την ικανότητα των δυνάμεων υπό τη διοίκηση του και γνωρίζοντας τις αποστολές που σχεδιάζει ο ίδιος και το επιτελείο του για αυτές, είναι βέβαιος ότι έχει τα μέσα να αναγκάσει την παράδοση της Ουκρανίας. Καμία αναφορά σε διαπραγματεύσεις. Η λέξη «συνθηκολόγηση» δεν είναι διφορούμενη ως προς τη σημασία της.

Υπάρχει μια άλλη δυνατότητα διασκέδασης – αυτή είναι μια περίτεχνη προσποίηση της Ρωσίας που σχεδιάστηκε για να αναγκάσει την Ουκρανία να αναπτύξει ήδη εξασθενημένες δυνάμεις στα βόρεια σύνορα για να αμυνθεί έναντι μιας πιθανής εισβολής από τον Βορρά. Αυτό θα καταστήσει δύσκολο, αν όχι αδύνατο, για την Ουκρανία να στείλει έγκαιρα ενισχύσεις στο νότο, εάν η Ρωσία αποφασίσει να ξεκινήσει μια επίθεση για να εκκαθαρίσει τη Δημοκρατία του Ντόνετσκ ή να επιτεθεί στον Νικολάγιεφ.

Όλες αυτές οι κινήσεις επί τόπου λαμβάνουν χώρα ενάντια στο αναπτυσσόμενο πολιτικό χάος στη Δύση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την ηγεσία του παράφρονα Τζο Μπάιντεν, έχουν ξεκινήσει μια εξωτερική πολιτική που προφανώς έχει σχεδιαστεί για να εξοργίσει και να προσβάλει δήθεν συμμάχους. Οι Σαουδάραβες αντιμετωπίζονται σαν λεπροί. Σύμφωνα με το Reuters:


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ενεργήσει «μεθοδικά» αποφασίζοντας πώς θα απαντήσει στη Σαουδική Αραβία λόγω των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου, αλλά οι επιλογές περιλαμβάνουν αλλαγές στη βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ, αναφέρει το Reuters τα λόγια του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν. . . .

Την ίδια στιγμή, η ένταση μεταξύ των χωρών αυξάνεται έντονα. Ο Μπάιντεν δεν σκοπεύει πλέον να συναντηθεί με τον Σαουδάραβα διάδοχο πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 το Νοέμβριο. https://www.reuters.com/world/middle-east/biden-will-act-methodically-re-evaluating-us-saudi-relationship-sullivan-2022-10-16/

Οι Σαουδάραβες δεν είναι οι μόνοι που πειράζουν τον εκφοβισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Γάλλοι αξιωματούχοι εκφράζουν επίσης τη δυσφορία τους:

Ο Λεμέρ, ο οποίος μίλησε τη Δευτέρα μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση, είπε: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν πρέπει να καταλήξει σε αμερικανική οικονομική κυριαρχία και αποδυνάμωση της ΕΕ».
.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ προειδοποίησε πως δεν πρέπει να επιτραπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση υποφέρει από τις συνέπειες της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
.
Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον «πουλάει το υγροποιημένο φυσικό της αέριο σε τετραπλάσια τιμή από αυτή που ορίζει για τους δικούς της βιομήχανους», προσθέτοντας ότι «η οικονομική αποδυνάμωση της Ευρώπης δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».https://t.me/azmilitary11/25583

Αντί η ομάδα εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν να προσπαθεί να κάνει φίλους και να επηρεάζει άλλους, ακολουθούν μια πολιτική εξοργισμού φίλων και εχθρών. Δεν είναι ακριβώς συνταγή επιτυχίας. Η πραγματικότητα είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνουν ενέργειες που είναι πιθανό να τις απομονώσουν από άλλες χώρες, καθώς οι παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες χειροτερεύουν και ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο οξύς για το ΝΑΤΟ. Υποψιάζομαι ότι η Ρωσία συμπεριλαμβάνει αυτόν τον παράγοντα στον συνολικό της σχεδιασμό για την ήττα της Ουκρανίας και την στείρωση του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail