Η Ουκρανία ζητά πυρομαχικά διασποράς και βόμβες ακριβείας από ΗΠΑ & Ευρώπη

pexels / pixabay
Freepen.gr - Το Κίεβο ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες να εφοδιάσουν τον στρατό του με πυρομαχικά διασποράς και βόμβες ακριβείας, σύμφωνα με το Foreign Policy.

Σύμφωνα με τις ανώνυμες πηγές, τον περασμένο μήνα, Ουκρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν βελτιωμένα συμβατικά πυρομαχικά διπλής χρήσης αμερικανικής κατασκευής, ή DPICM, καθώς και αντίστοιχα ευρωπαϊκής κατασκευής. Πρόκειται για πυρομαχικά διασποράς που στοχεύουν να εκραγούν σε δεκάδες μικρότερα υποπυρομαχικά προκειμένου να καταστρέψουν στρατιωτικό εξοπλισμό καθώς και στρατιωτικούς του εχθρού.

Το Κίεβο φέρεται να εκλιπαρεί για πυρομαχικά διασποράς παρά το γεγονός πως επί του παρόντος απαγορεύεται η εξαγωγή τέτοιων συστημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, οι Ουκρανοί ζήτησαν σουηδικά-γαλλικά πυρομαχικά διασποράς BONUS, κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας που κατασκευάστηκαν από την Boeing και τη Saab, καθώς και σουηδικά RBS-70 MANPADS.

Η βουλευτής της Ουκρανίας Alexandra Ustinova ισχυρίστηκε ότι «η Σουηδία έχει τόνους όπλων που χρειαζόμαστε».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail