Στα ύψη το εμπόριο Ρωσίας-Τουρκίας

Murati / pixabay
Freepen.gr - Η οικονομική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας βρίσκεται σε άνοδο φέτος, αποκάλυψε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Βλαντιμίρ Ιλίτσεφ. Ο εμπορικός κύκλος εργασιών ανήλθε σε 47 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, είπε.

Το υπουργείο αναμένει ότι ο αριθμός για ολόκληρο το έτος θα φτάσει τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας πως μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερος, δεδομένης της δυναμικής των πρώτων εννέα μηνών.

«Ο κύκλος εργασιών φορτίου στη λεκάνη της Αζοφικής-Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας… μπορεί να φτάσει τους 250 εκατομμύρια τόνους ετησίως», είπε επίσης ο Ilyichev κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φόρουμ Made in Russia.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία, μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2021, το εμπόριο της Ρωσίας με την Τουρκία ανήλθε σε 23,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Για όλο το 2021, ο αριθμός ήταν 33 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η κύρια αύξηση των εξαγωγών προς την Τουρκία, σύμφωνα με τον Ilyichev, αφορούσε τα ενεργειακά προϊόντα, ωστόσο, σημειώθηκε επίσης αύξηση στις μη πρωτογενείς, μη ενεργειακές εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τύπων μεταλλικών προϊόντων.

Πριν από δύο μήνες, η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν έναν οδικό χάρτη για την οικονομική συνεργασία που προβλέπει την αύξηση του διμερούς εμπορικού τζίρου στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Τα δύο έθνη συμφώνησαν επίσης να εισαγάγουν το ρωσικό ρούβλι ως νόμισμα για το διμερές εμπόριο, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού φυσικού αερίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail